Çare: Büyük Türk Birlik ve Beraberliği...

Nermin Seçkin

2 yıl önce

#çareBüyükTürkBirlikveBeraberliği

Zeytinliklerin Madenlere açılmasına tepkilerimiz soğumadan, Çevre, Şehir ve İklim Değişiklik Bakanlığı'ndan Karar: Patara, KekovaKelebekler Vadisi, Ihlara, Salda Gölü, Pamukkale gibi doğal alanlar Enerji Yatırımlarına Açıldı.

Enerji Bakanlığı yasasız yönetmelikle sadece zeytin ağaçlarının katliamına izin vermedi. Bu düzenlemenin ardından kritik bir değişiklik de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan gelmiş bulunuyor.

Bu sayede Bakanlığın yetkisi sadece Patara, Kekova, Kelebekler Vadisi, Ihlara, Salda Gölü ve Pamukkale gibi özel koruma bölgeleri de dahil ülke genelindeki koruma alanlarına enerji santralleri, trafolar, baz istasyonları ve iskele gibi yapı ve tesislerin kurulmasına izin vermiyor, ayrıca Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik' maddelerindeki düzenlemeye göre ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanları' tanımı da daha fazla yapılaşmaya izin verecek şekilde genişletilmiş bulunuyor!

insanların girmesi bile yasak olan ‘kesin korunacak hassas alanlarda' güvenlik amaçlı yapılaşmanın da önü açılmış oluyor.

Dün zeytinlikler, bugün de sit alanlarına gözünü diken İktidar, Saray’ın ekonomik krizine çıkış yolu olarak belli ki tüm doğayı Tarihimizi yandaşa satmakta bulmuş!

Memleketimizin doğal güzellikleri resmen yağmalanmak isteniyor!

Kesin korunacak hassas alanlar, ulusal ve uluslararası öneme sahip tür, habitat ve ekosistemleri bünyesinde barındıran, biyolojik, jeolojik ve jeomorfolojik özellikleri açısından ekosistem hizmetlerine katkı sağlayan, insan faaliyetleri sonucu bozulma veya tahrip olma riski yüksek olan, bitki örtüsü, topografya ve siluetin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gereken ve Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen kara, su ve deniz alanları olarak belirlenirken, “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak sınıflandırılmasını başka nasıl anlayabiliriz?

Bu zor günlerde millet olarak birlik beraberliğimizi korumalı,Mustafa Kemal Ata’türk’e olan sadakatimizi güçlendirmeliyiz.

Farklı dünya görüşlerinden, ekollerden, anlayışlardan, kültürlerden hatta siyasi görüşlerden müteşekkil olabiliriz.

Fakat bir arada olmamıza çok neden bulunmaktadır. Ortak noktası çok olan bir toplumuz.

Acıları, sevinçleri,dünü,bugünü bir olan milletiz.Bizler için her zaman tek yumruk olmaktan Büyük Türk Birlik ve Beraberliği çatısı etrafında toplanmaktan daha hayırlı bir yol yoktur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI