Bilal’e anlatır gibi...

Nermin Seçkin

2 yıl önce

T.C.Merkez Bankası altın rezervinin 680 ton civarında olduğu ve ne pahasına olursa olsun satılacağı ve seçime gidileceği yönünde iddialar var...

Bunlar son derece tehlikeli iddialardır...

Zira 3'üncü Dünya (Paylaşım) Harbi'nin koşa koşa üzerimize geldiği şu dönemde savaşı finanse edecek kaynaklar kurutulur ise bu ülkemiz için tam bir felaket olur !..

Ülke’nin tüm kurumlarının, tüm çalışanlarıbaskı altında ve gerçekleri kamu oyuna açıklamaktan imtina ediyorlar ise durum; duyum ve düşünülenlerden daha vahim demektir...

O halde en yetkili ağızdan duyalım !. TCMB altın ve döviz resev’lerinin bugünkü net miktarı nedir ?..

Meclisteki Varlık Fonu tartışmalarına yansıyan zamların dışındaki rakamlar bu milleti ikna etmeye yetmez.

Sürekli yapılan zamların sorumlusunun nerede ise halk’mış gibi gösterilme çabası ile halk'ın üzerine yıkılması gibi bir çaba içerisinde faaliyetler görülmekte ve dezenforme söylemlerin dillendirilmeye başlandığı görülmekte !

Zarar ediyorlar söylemleri ve bilinçli olarak zarar ettirilme politikaları ile hükümetin sattığı kurumlardan şimdi halk'mı sorumlu oldu ?..

ÇAYKUR zarar etmiş, çayı mı ucuz içtik ?BOTAŞ zarar etmiş, doğalgazı ucuz mu tükettik ?TEDAŞ zarar etmiş, elektriği bedava mı kullandık ?TCDD zarar etmiş, trenlere bedava mı bindik? PTT zarar etmiş, pulsuz mektup mu gönderdik? Et ve Süt Kurumu zarar etmiş, 10 liraya et mi yedik?

“Bu kurumlar zarar etmedi, hortumlanarak boşaltılıp halkın zarar hanesine özellikle yazdırıldı. Bunun maliyeti de vatandaşın cebinden elektriğe, doğal gaza, suya, ekmeğe zam olarak çekip alınıyor”

Büyük iddialarla kurulan Varlık Fonu (TVF)'nu Türkiye'nin ekonomik kriz içerisine düşmesine engel olamadı, krizin önlenmesi konusunda da bir katkı sağlayamadı.

Varlık Fonu krizde ne yaptı ?Daha kötü olacaktı da onu mu önledi ?

TVF Genel Müdürü Ermut, kurum zararlarına ilişkin ezberletilmiş bilgilerle, borçlanmalardaki büyük artış ile Merkez Bankası rezerv ilişkisinin Fon bünyesinde bulunan özellikle kamu bankalarından kaynaklandığını,

Kamu bankalarının mevduatlarındaki artışın Fonun mali yapısına borç olarak yansıdığını aynı şekilde bu bankaların Merkez Bankası'nda bulunan rezervlerinin TVF'nin mali tablolarına da yansıdığı açıklamasıdır !

Söylemediği tek şey, Hazine’nin bugünkü Altın rezerv miktarıdır !Bu şeffaflık degil, aksine sıkı tembihtir !.

Bu İktidar, 20 yıldır halk’ının yanında degil her daim karşısında yer almış, inandırıcılığını kaybetmiştir !.

Şayet, kamu hizmetinde olan bürokrat veya Mv'ler, ülke/millet/halk aleyhine yapılanma, iş, işlem ve icraatlar içine girmişlerse, işin ehline dokunulmaz, siyasal düşüncesine bakılmaz lakin gereği yapılır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI