KÜRT'ÜN ADINI AFRASİYAB, YANİ ALPER TUNGA KOYMUŞ. SONRA BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR KENDİ AKLINCA...
-Boksörün adını farsça Afrasiyab koyuyorsunuz. Afrasiyabın saka İskit Türk devletinin hakanı Alpertunga olduğunu bilmiyorsunuz, kürtü türkten ayırmaya çalışıyorsunuz. Kendi tuzağınıza kendiniz düşüyorsunuz. yapmayın bunu. cehaletiniz ortaya çıkıyor. Çok Komik oluyorsunuz.
-İran kralı, Afrasiyab yani Alpertunga ile barışmak için yemekli davet verir. yemeğe zehir koyar. Afrasiyab, adamları ile birlikte zehirlenir ve, savaşamazlar ve İran askerlerince öldürülürler ve Afrasiyabın ardından bir ağıt yakarlar:
"Alpertunga öldü mü?
Issız acun kaldı mu?
Ödlek öçün aldı mı?
İmdi Ürek yırtılır."
-Bu kalleşliği hazmedemeyen Kürtler, o gün bugündür perslerle barışmadılar. Türkler de barışmadılar. Afrasiyabın kızı Tomris Hatun, babasına yapılan kalleşliği karduki kürtlerinden ve türklerinden oluşan Askerleri ile İran kralının üzerine yürüdü, tacını tahtını yerle bir etti. Afrasiyabın yani Alpertunganın intikamını aldı.
Persler kalleş bir millettir. bari Kürtler siz delikanlı olun. Dedenizi zehirleyen İranilere, ille de bir aryaniyiz diyorsunuz. İran sizin Aryani olduğunuzu kabul etmiyor. siz de yok ille de biz sizdeniz diyorsunuz. Ahmak olmayın. Afganistan bölgesinde Saka İskitler tarafından kurulan Gur Devleti, yani Gurt, Kurt devleti Türklerin ve Kürtlerin ortak devletidir. Bu beraberlik kan bağından geliyor. Aynı soydan geliyorlar. Kendinizi Türkten ayırmaya çalıştıkça, o kadar Türk'e yaklaşıyorsunuz. Bunu bilesiniz.
Alpertunga, Orhun yazıtların da Göktürk alfabesi ile yazılı elegeş anıtına şu satırları yazdı:
"MEN KÜRT İLHANI ALP URUNGU. ALTINLIG KESİĞİM, BANTIM BELDE, KIRKDOKUZ YAŞIMDA ÖLDÜM" diyor. Bu kitabenin de mi hatırı yoktur. bir Türk hakanı Aplurungu, ben Kürtlerin de hakanıyım demiş. Buna sevinmeniz gerekirken, Afrasyabın adını kullanarak bölücülük yapıyorsunuz. Bu etik değildir.
Dünyanın gözünün içine baka baka sahte tarih yazamazsınız. Siz komik duruma düşüyorsunuz. Bir Kürt olarak ben de size üzülüyorum.