DÖVİZ VE DIŞ GÜÇLER

Mehmet Demir Atmalı

2 yıl önce

AKP'nin iktidarı çatırdıyor diye, faizler bir emrivaki ile düşürülünce tabii ki döviz yükselecektir. Bu hata çok kez yapıldı. Bu basit denklemi dağdaki çoban bilir ama AKP'li yetkililer anlamak istemiyorlar. Sözünü dinlemiyor, faizleri düşürmüyor diye üç defa Merkez Bankası başkanı değiştirilir mi?

Ekonomiyi ekonomiste bırakacaksın. Hani Merkez Bankası sözde bağımsızdı? Bağımsız bir kuruma sık sık müdahale ederseniz işte böyle dengeler alt üst olur. Döviz arttıkça dış borcumuz artar, iç borçlanmada halka verilen kar azalınca, doğal olarak, para dövize doğru akacaktır.

Sonra parasını TL'ye çevirmeyen hain deniliyor. Şu AKP'nin ihale verdiği 5 tane gözde zengin önce trilyonlarını TL'ye çevirsinler bir görelim. Ondan sonra sade vatandaş olarak biz de bozdurmayı düşünelim. Göstermelik 200 bin doları TL'ye çevireceksin, vatandaş da bozdursun diye bekleyiş içinde olacaksın.

Asıl milyar dolarlar nere demezler mi adama? AKP iktidarı elden gidiyor demek yerine devlet elden gidiyor diye kıyameti koparan AKP'liler var. Daha dün 15 Temmuz'dan önce böyle devletçi değillerdi. Sanki AKP, Devletin kendisi imiş...

Aslında devlet yerinde sağlam duruyor. Meselelere de hakim. Rahat olun.  Bana ne AKP yıpranıyormuş. 20 yıldır bir ekonomistleri dahi olmadı. 10 yıl kadar bedavadan Kemal Derviş'in programının meyvesini yediler. Sonra proramın etkisi kalmadı. 10 yıldır da ekonomistleri olmadıkları için bocalıyorlar. Çekip de gitmiyorlar.

'Dış güçler bize savaş açmış', 'devlet elden gidiyor', 'bize destek olmayanlar haindir', 'devlet düşmanıdır' diyorlar. İnanmayın. Artık onuru ile çekip gitseler, devlete iyilik ederler. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI