MASKE TAKMIŞ GİBİ YAPARAK KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ

Mehmet Demir Atmalı

4 yıl önce

1. Ağızdan kapılan virüs yemek veya içeceklerle mideye iner, mide asiti onu öldürür.

2. Asıl tehlikeli olan burundan kapılan virüs. Direk akçiğere iniyor ve akciğeri felç ediyor. Hasta nefes alamadığı için ölüyor. Ancak biz maske takıyoruz, burnumuz açık. Büyük risk ve büyük cehalet. Bu cahiller ordusu ile bu corona bitmez. Bu nedenle maskesini doğru takmayana 3-5 bin lira para cezası yazılmalı ki, aklı başına gelmeli.

3.Dışarıda elimizi sık sık yıkamalıyız. Eve girince üzerimizdeki giysileri ışık almayan çamaşır sepetine atıp yenisini giymeliyiz. Karanlıkta üzerinden 12 saat geçtikten sonra aynı giysileri giyebiliriz.

4. Herhangi bir penyeden, kumaştan kendimize maske yapabiliriz. Maskeleri yıkayarak tekrar kullanabiliriz. Elleşmek, öpüşmek yok. Taziye ve mevlitlere katılmak yok. 2 metre mesafeyi korumalıyız

5. Marketten gelen poşetleri balkona koyduktan sonra ellerimizi 21 saniye sabun veya deterjan ile yıkamalıyız, 5 saat sonra poşetlere dokunmalıyız.

Bunlar elbirliği ile yapılmadığı sürece, sokağa çıkma yasakları geri başlar. Bu da fayda vermezse, maskesiz olanlara mahpus cezası gelir. Bu da fayda vermezse vur emrine kadar gidilebilir.

En iyisi mevcut kurallara uyalım da devleti bu kararları almaya mecbur etmeyelim...

YAZARIN DİĞER YAZILARI