USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAZDIKLARIMIZ...

30-10-2021

Sizin de “bir tarafa yazdıklarınız” var, değil mi? Hani “Bunu da bir kenara yazıyorum” dediğiniz.
Hani gün gelir, ”okuyasınız” diye!
O “gün” gelir mi? gelmez mi? bilinmez elbet, ancak o günün gelmesi için verdiğiniz “emek”, ”diri” tutar sizi. O gün geldiğinde dersiniz, o gün geldiğinde gücüm, kuvvetim yerinde, bilincim açık, gözlerim keskin olmalı. O bakımdan yani.
O “gün” bir gün gelir, yazın bir tarafa!
Dur bakalım benim yazdıklarım vardı, şurada bir yerlerde dersiniz! Açar okursunuz.
Mesela, şöyle bir düşünün veya hiç düşünmeyin boş verin, düşündükçe öfkeleniyor insan. Meşru olmayanı meşrulaştıran o ikiyüzlü o işbirlikçi o kibirli ,o kötücül tutumları bir kenara yazın.
Mesala, her karşılaştığınızda iki yüzlü tutumu hiç takınmamış gibi size akıl veren o yılışıklık: ”şöyle yapsaydında böyle yapsaydın” ...
Tarih kendi haksızlığını haklılık gibi gösteren, kötülüğü iyilik kılığına büründüren, başkasının hakkını yemiş vicdansızlık örnekleri ile dolu. Ve o örneklerin ‘kurbanı’ olmuş hayat öyküleri...
Onun için unutmayın “Yazın bir tarafa” yazmıyorsanız hafızanıza kazıyın!Şimdi olmasa bile bir zaman sonra hesap vakti gelir, hesaplaşırsınız. Bir “hesaplaşma” olabilme ihtimali bile insanı “diri” tutar. İçinizde biriktirdiğiniz öfkeyi sabır ile dizginleyin, gün gelir karşılaşırsınız gözlerinin içine bakar “acı bir gülünseme” kondurursunuz ağzınızın kenarına ve suratına, yok bir şey yapmayın, hiç bir şey söylemezsiniz sırtınızı döner yürür gidersiniz.
Bunun böyle olabilme ihtimali bile insanı ayakta tutar.
“Yazın bir kenara” gün gelir okursunuz.
Omuzlarınızı çöktürmeyin, başınızı eğdirmeyin yazın bir kenara. Hayat bu, ne olacağı belli olmaz. Yeter ki kaleminiz mürekkepsiz kalmasın, yazın bir kenara. Gün gelir yazdıklarınızı okursunuz. Yeter ki o gün geldiğinde dimdik ayakta olun.
Mesela; sizin çabanızı emeğinizi yok sayıp, görmezden gelen, söz konusu kendi olduğunda,kendisi için bir pozisyon üretmek adına küçük aklı ile sizi kullanmaya kalkanlara açık açık söyleyin: ”Senden bir cacık olmaz” deyin! Açık seçik konuşmanın “ruhu arındırmaya” o kadar faydası var ki!
Yazın bir kenara, hayatı güzelleştirecek olan; maskesiz mesafesiz, yan yana, omuz omuza insanlığın kaybettiği değerleri bulma arayışı olacaktır.
Bütün “rantları” yenecek olan bu arayıştır.
Yazın bir kenara ve o arayıştan geri durmayın. Gün gelir, o kenara yazdıklarınızı okursunuz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?