USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİYASET VE DEPREM

02-03-2023
Bunlar, bu felaketler bizim başımıza niye geliyor.
Neden?
Bütün çalışmalarınızı,hayallerinizi ev almak üzerine kuruyorsunuz ve bir eviniz oluyor. Ve gel görelim o ev başınıza yıkılıyor. O 'güzelim' ev bir enkaza dönüşüyor. Canınız, malınız ve onca kurduğunuz hayal bir enkazın altında yitip gidiyor.
Bütün bunların olmaması için hayatlarımızın her alanını düzenleyen bir kurum var: Siyaset!
Yani şöyle; Bizlerin enkaz altında kalmaması için, bir kazaya kurban gitmememiz için,bir terör saldırısının kurbanı olmamak için, boşanmış olduğumuz eşimiz tarafından öldürülmemek için, açlıktan yoksulluktan bir köşede kıvranmamak için,işsizlikten kendimizi yiyip bitirmemek için, mutsuzluktan huzursuzluktan yaşadığımız yerleri terketmemek için, tuttuğumuz takımın maçına gidip destekleyebilmek için çözüm üreten kurumdur siyaset!
İşte o siyasetin yapılış şekli ve dilinin 6 Şubat 2023 saat 04.17'den sonra değişmesi gerektiğine inanıyorum.
Değişmiş olması gerektiğini umuyorum! Çünkü hepimiz, ciddi bir yıkıntının altındayız.
Ülkemiz bir taziye evine dönmüş durumda!
Artık Siyasetin de değişmesi gerekiyor!
Bunlar bizim başımıza neden geliyor?
Düşünün Nurdağı ilçesinde yaşayan birisiniz. Tam Kavşak noktasında kurulan bir ilçe.Yılardır üç katı geçmeyen binalar bir anda 7-8 kat olarak yapılmaya başlanıyor.
Peki neden?
Cevap tabi ki Siyaset!
İlçenin ve İlin Belediye meclisinde alınan imar değişikliği kararı rant merkezli olunca, sizin hayatınız ve hayalleriniz üzerinden birileri ellerini oğuştıruyor.
Bütün Deprem bölgelerinde, Belediye meclislerinde geçmişte alınan imar değişikliği kararlarının yeniden incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü,alınan o kararlarda Bilimsel gerçekliğin göz ardı edildiğine inanıyorum.
Siyasetin yapılış biçimi ve dili hepimize bir şekilde bedel ödetiyor.
Hiç değilse bundan sonra 'siyaset yapıcıları' insan hayatları üzerinden 'siyaset' yapmasın.
Siyasetin yapma şekli,dili,anlayışı,anlamı ve yapanları değişmeli!
Çünkü başımıza ne geliyorsa, hayatımızı düzenlemesi gereken siyaset kurumunun 'çıkar' ilişkilerine dayanan 'siyasi körlüğünden', öngörüsüzlüğünden,çözüm üretememesinden geliyor.
'Depremleri' tetikleyen her türlü siyasi anlayış değişmeli!
Bu nedenle şimdiden bu ülkenin birikimli, vicdanlı, iyi insanlarının siyaset yapması gerekliliği var. Lütfen, cesur olun ve siyaset yapın. Hiç değilse bundan sonra yaşanılır kentler ve gidilip görülmesi gereken kırlar kuralım.
Bu ülkenin vicdanlı insanları cesur olun siyaset yapın; Evde, sokakta, işte her yerde, bu bizim enkaz altında ölenlerimize borcumuzdur.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?