USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

RÜYA...

06-07-2022
  Uzun zamandır rüya görmüyordum. Meğer,rüya görmediğimin de farkında değilmişim.Unutmuşum rüya görmeyi! Gerçek hayatlarımızda olmayacakmış gibi olan şeylerin olması,kabus gibi geçen günlerin etkisi rüyalarımızı bile bastırmış.
   Haliyle insan rüya görmemeyi bir eksiklik olarak görmüyor. Ve acaba neden rüya görmüyorum diye düşünmüyor. Ben, kendimin rüya görmemesini buna bağladım.
   Zaten günlerimiz de yeterince kabus yaşıyoruz.Bilinç altımız diyor ki içinden: ”Ya bu zavallıya daha ben nasıl bir kabus yaşatabilirim ki uzak durayım şundan biraz uykusunda rahat etsin. Kaldı ki geceleri az uyuyor zaten kabus da görürse çıldırır.”
    Benim bilinçaltının böyle adaleti ve vicdanı var. Ya da ben kendimi böyle avutuyorum. Umarım sizin ki de öyledir.
     Çocukken rüya gördüğümü söylediğimde, rahmetli anam şöyle derdi: ”Hayırdır, hele anlat.”
     Siz de yabancı değilsiniz size anlatayım: Güzeldi, güpgüzel bir rüyaydı .Kendimle ilgili değildi, hepimizle ilgiliydi: Memleketimize bahar gelmiş! Öyle bildiğimiz baharlardan değil! Ucu kıyısı bucağı olmayan bir bahar! Nasıl anlatayım size; Böyle kokusu elle tutulan, tadı damağımıza yapışıp gitmeyen bir bahar. Geçmişi hatırlanmayan bugünü canlı canlı sağlıklı, geleceği kuşatmış bir bahar. Kötüler, kötülük yapmayı bırakmış, bir kötüye yaklaşıp hadi bana bir kötülük yap diyorum, ”git işine, ben o işleri bıraktım” diyor. Düşünsenize, o derece güzel bir bahar! Kaygısı, korkusu, kavgası, gürültüsü olmayan bir bugün ve gelecek!
    Kötü olan her şey sorgulanıyor!Neden bu kadar kötüydün!
     Rüya uzun:
     Bir dostu ziyaretteymişim. İşim gücüm ziyaret! Ziyaretlerle görevlendirilmişim: Çene çalıyorum, çene çalmaktan yoruluyorum. Öyle ki sadece, kapıdan kafamı uzatıp, nasılsın diyorum. Yüzündeki gülümsemenin memnuniyetini görünce hoşçakal diyorum.
     Ve sonra başka bir dosta yolculuk: Herkes herkesle dost, arkadaş, kardeş! Yolda yürürken diyorum ki kendime bu nasıl bir bahar uçsuz bucaksız ve huzurlu! Herkes herkesi gözlerine bakıp,anlıyor! 
      Bunu der demez, uyanıyorum. Tüh diyorum bir kaç ziyaret daha yapacaktım, rüyaymış!
     Yüzüme bir gülücük yapışıp kalmış. Neyse ki diyorum gerçekleşebilecek bir rüya,yine görürüm!
       Hadi hazırlan diyorum kendime, gün içinde nasıl bir kabusla karşılaşacaksın, çık sokağa.
       Sonra az önce gördüğüm rüyayı düşünüyorum: Bizlere neredeyse bütün kötülükleri, kaygıları, kabusları, kavgaları gösterdiler. Artık bahar zamanı!
      Ucu kıyısı bucağı olmayan bir baharı getirme zamanı! Bakın, Bayram da geliyor!
Bayramınız kutlu olsun.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?