USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yurtlarda mağdur olan üniversiteli gençlerimiz!

22-01-2022

Türkiye çok derin bir ekonomik ve siyasal krizin içerisinden geçiyor. İktidardakiler çözüm üretebilmek bir yana, çözüm üretmeye dahi çabalayamaz bir noktaya gelmiş durumdadır. Böylesi bir tablo içerisinde bu koşullardan olumsuz yönde en çok etkilenen grupların başında, çoğunluğu düzenli bir gelire sahip olmayan üniversite öğrencileri gelmektedir.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ve basında Esenyurt Kız KYK yurdunun yemekleri ile ilgili haberler yapıldı. Haberleri ya da paylaşımları görmeyenler için kısaca bahsetmek gerekirse yemeklerden saç, taş çıktığı, küflü yiyecekler verildiği, tepsilerin yıkanmayıp sadece silindiği, durumdan şikâyet eden öğrencilere ise şükredin denildi.

Sadece İstanbul’da da değil ülkemizin her yerinde yurtlarda kalan öğrenciler benzeri sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar.

Ülke genelinde 8 milyonu aşkın üniversiteli öğrenci olduğu düşünüldüğünde yurt kapasitesinin yetersizliği bir kez daha açıkça görülmektedir.

İstanbul’da bir yatağa 44 öğrenci düşmektedir. 1 milyonu aşkın öğrencinin bulunduğu İstanbul’da devlet yurtlarının kapasitesi 25 bin dolayındadır”

Afganistan dahil birçok yabancı ülke’ye yardıma koşan, hatta bağış için hesap açarak çağrıda bulunan bir yapı, neden geleceğin nesillerine çare olamaz bilirmisiniz?..

Vekil oldular, Bakan oldular hatta Cumhurbaşkanı oldular ama halk’tan biri oldukları halde öz geçmişlerini inkar ettiler halk’çı olamadılar!. Siyasal İslam kurallarına göre eğitim istemeyen ilim irfan yuvalarını tercih eden çocuklarımızı bilerek ellerinin tersi ile ittiler! Ne madden ne manen sahip çıkmadılar!.

Oysa bu gençler, İmam Hatip ve tarikat yurt’larındaki aynı maddi olanaklara sahip iken, yabancılara ve gereksiz ülke’lere milyonlar hibe edilirken, siz öyle uygun gördünüz diye kim ve ne için şükretmeliler?..
Sizde zerresi olmayan insaf ve merhamet halk’ın düşmanı olan bir yapı’dan beklenemez. Bunu bir an bile aklından çıkarmayan Türk Gençleri insaf ve merhamet dilenmez boyun eğmez mücadelesinden de asla vazgeçmez!.
Halkkürsüleri olarak,
onları bu mücadelelerinde yanlız bırakmayacağımızı, buradan ifade etmek isteriz. Ya layıkı ile görevinizi yerine getirin ya da yardım ve israf’tan vazgeçin, ihtiyaç sahiplerine yönelin!
20 yıldır Yönetim’desiniz asıl siz şükredin!..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?