USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TİGEM ?

TİGEM ?
19-03-2023
Bir hafta kadar önce henüz sebebi belli olmayan; TİGEM Altınova Tarım İşletmesi’nde çıkan bir yangın dikkatimi çekti biraz araştırdım. 
11 Mart 2023 tarihinde
TİGEM Altınova Tarım İşletmesi’nde sebebi belli olmayan bir yangın çıkar.
Biraz geriye gittiğimde, 2 Haziran 2019 tarihinde
Şanlıurfa'da, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde yıldırım düştüğü iddia edilen bir yangın,
18 Ağustos 2020 tarihinde,
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde TİGEM arazisi yakınlarında bir yangın daha meydana gelir.
Neyse ki TİGEM arazisine ulaşmadan itfaiye tarafından durum kontrol altına alınmış.
25 Haziran 2021 tarihinde ise,
Dalaman Altıntaş Mahallesi’nde bulunan Açık Cezaevi ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) ait arazilerde hala bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, maalesef kısa sürede büyür onlarca dönüm alana yayılır.
Ardından, 11 Mart 2023 tarihli, beni bu araştırmaya sevk eden TİGEM Altınova Tarım işletmesi’ndeki yangın gerçekleşir.
Gelelim asıl meseleye:
Medya kanallarında gündem olamayan 8 Haziran 2022 tarihinde
TİGEM'de bedeli 43 milyon olan bir olaylar zinciri başlar. O tarihten önce TİGEM, gizemli bir toplantı yaparak embriyo transferi projesinde Sayıştay ve bakanlık müfettişlerinin tespit ettiği 43 milyon lira kamu zararını sümen altı ederek, bir karara imza atar.
Milli Gazete’nin kamu menfaatlerini korumaya yönelik gündeme getirdiği haberlere tamamen sessiz kalan TİGEM
yeni atanan Genel Müdür’ü Hasan Gezginç ’in aynı zamanda
Halk Kürsüsü Web TV’de de dile getirilen Türk-Sudan Tarım Şirketi’nden de, maaş aldığını iddia eden haberlerle ilgili açıklama yapmaması da, manidar değil mi?
TİGEM’in bu tavrı “43 milyon lira kamu zararının Genel Müdürün maaşı kadar değeri yok mu?” sorusunu akıllara getirmiyor mu?
Tigem yönetimi halen daha duruma sessiz kalmaya devam etmekte.
TİGEM Genel Müdürlüğü’nü vekâleten yürüten Sait Kocabay’ın yapılan gizemli toplantının ardından yeni Genel Müdür Hasan Gezginç’in atanmasıyla yıllık izne ayrıldığı ve ardından emekli olacağı bilgisi de ilginçlikler serisi içinde yerini almaya devam ederken,
Sait Kocabay’ın yeni Genel Müdürün atanmasını beklemeden apar topar embriyo transferi projesinde gündeme gelen 43 milyon lira zararın aklanmasıyla ilgili kararı imzalaması dikkat çekicidir.
43 MİLYON LİRA KAMU ZARARINI AKLAYAN BÜROKRATLAR BUNLAR!
TİGEM Yönetim Kurulu Hasan Gezginç’in atanmasıyla birlikte olay ile ilgili bürokrat ismi sayısı 5’e çıkar.
Gizemli toplantıda 43 milyon lira kamu zararını aklayan karara imza atan yönetim kurulu üyeleri ise sırasıyla şu isimlerden oluşur.
Sait Kocabay (Genel Müdür Vekili), Bekir Karacabey (Orman Genel Müdürü), Yener Yıldırım (Atatürk Orman Çiftliği Müdürü) Nuri Uslu.
ŞERH KOYACAĞI BİLİNEN ERTUĞRUL ANBAR ANKARA DIŞINA GÖREVLENDİRİLİR.
TİGEM Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Anbar’ın ise alınacak karara karşı çıktığı ve şerh koyacağı iddia düşüncesi ile Yönetim Kurulu toplantısı ve TBMM KİT Komisyonu toplantısı öncesi Ankara dışına görevlendirmesi yapılır. Böylece, karara şerh koyacak, TBMM’de komisyonda olayın iç yüzünün açıklanma riski, bir nevi yok edilir.
Fakat burada asıl değinmek istediğim ve ışıkların altına getirmeye çalıştığım taraf, TİGEM’de olan biten bazı şeylerden sonra, “yangınlara” bir nevi temizlik, temizleme görevi mi verilmektedir.
Her şey TİGEM’e vatan ve millet bilinçli yöneticiler atanması ve milletin faydasını düşünen bir yapının iş başına getirilmesi ile ortaya çıkacak gibi görünmektedir.
Eğer, yangınlar kasti ve amaçlı ise dahi, yapılacak titiz bir araştırma ile her ne kadar yangın bir temizleme aracı olarak kullanılsa dahi, eğer millet zararına yönelik iş ve işlemler var ise, mutlak surette izi, belgesi, şahidi bulunur.
Türkiye için güzel günlerde buluşmak dileği ile.
Sağlıcakla kal yüce Türk milletim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?