USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bir felakete hazırlıksız yakalandık!

18-02-2023
Millet olarak bu depremden ders çıkardık mı? Sanırım çıkardık.
Çünkü, mütevekkil ve gayretkeş bu necip millet, her türden felaketle, savaşla, ihanetle, yoklukla sınandı. Allah bilir ya sınanmaya da devam edecek.
Dünden daha hazırlıklı dünden daha bilinçli dünden daha duyarlı bir millet hayatının inşası, ihyası, canlı tutulması elzem. Çatlak kimi sesler, bu topraklara ait olmayan kimi zihinler, sığ ve bozuk düşünceler olacak olmasına da milletin oluşagelmiş genetik ve kültürel kodları sapasağlam kalmalı.
Bu vesile ile milli şuur ve inancımızla, kavgalı olan kafalar da ders çıkarmalı. Bu öfkeniz, bu tahammülsüzlüğünüz bu egonuz nereye kadar sürecek? Ders alacağınız yok da hani milliyetçiliğin birlik ve beraberliğin birazı…
Ey bizi yönetenler, yerelinden geneline karar vericiler; verdiğiniz kararların hatalı olduğunu görünce hatayı kabul edip düzeltmeye çalışmanın da erdemin bir şubesi olduğunu unutmuş olamazsınız değil mi?
Girdiğiniz şu eş, dost, ahbap çavuş, yakın arkadaş ilişkilerinin işinize müdahil olmasına izin vermeseniz ve siz “benim işimi gör de ben de seni göreyim” basitliğindeki çıkarlarına bakan iş yürütücüler, çeki düzen verseniz halinize.
İnşa edilen binanın kim neresine ne kadar müdahil ise sorumluluğunu ihmal eden ne kadar insan varsa, hepiniz ders çıkardınız değil mi?
Unutulmamalıdır ki, konuşan değil iş yapan, yaftalayan değil destek olan, iftira atan değil omuz verenlerin coğrafyasında olanlar, ders çıkardıkları kadar ders vermeyi de bilir.
Katılırmısınız bilmem, ben Deprem’in siyasetçilere bırakılacak bir konu olmadığını düşünenlerdenim. Bunu, tüm partiler için söylüyorum.
Siyaset üstü bir kurumun denetlemesi, izin vermesi gerekiyor. O kurumun da gerekirse uluslararası uzmanlar tarafından çalışmaları ve güvenirliği derecelendirilmeli.
Bakın, deprem her 20 küsür yılda kendisini hatırlatmaya devam ediyor. bir sonrakinde böyle olmak zorunda değil.
Biz bir deprem ülkesiyiz. İmar konusunda, yapı izin konusunda, yönetmelikler
konusunda başka ülkeden öylece kopyala yapıştır yapamayız.
illa yapacaksak, japonya'dan yapmalıyız ya da kendi coğrafyamıza özel bir politikamız olmalı.
En önemlisi yukarıda da dediğim gibi deprem stratejisini siyasetten uzak tutmak gerekir.
Denetleyici olan insanların kimseden korkmadan doğru kararlar alabilmesi ve onların da ayrıca bağımsız uzmanlarca denetlenebilmesi lazım.
Özetle, herkes uzmanlık alanında ahkam kesmeli.!
Dipnot: Bu felaket, Halkkürsüsü’nün yıllarca yaptığı “Milli Birlik ve Beraberlik çağrısı” ile, alınan tedbirlerle önlenebilir, yüksek oranda can kaybı engellenebilirdi.! Gerçekleri bir kez daha gözden geçirmeniz dileği ile,
sağlıcakla kal yüce Türk milletim.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?