USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Skandal sözlere soruşturma başlatıldı...

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV'de katıldığı programda tepki çeken ifadeler kullandı.

Skandal sözlere soruşturma başlatıldı...
17-12-2020 19:22
Google News

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversiteler için skandal ifadeler kullanan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV'de katıldığı programda tepki çeken ifadeler kullandı.

Sabri Balaman'ın sunduğu ‘Derin Kutu’ adlı programına konuk olan Sofuoğlu, Z kuşağını ‘hedonist’ olmakla suçlayıp üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu söyledi.

Üniversiteler için ayrıca Sofuoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Skandal ifadelerin ardından yetkililer harekete geçti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Sofuoğlu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak” suçundan re’sen soruşturma başlattı.

YÖK BAŞKANI’NDAN TEPKİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç da sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Saraç, şu ifadeleri kullandı:

Sakarya Üniversitesindeki bir öğretim üyesinin katıldığı bir televizyon programında üniversitelerimiz hakkında sarf etmiş olduğu ve kamuoyunun haklı olarak büyük tepkisini çeken ifadelere dair üniversitesince işlem başlatılmıştır.

Bilindiği üzere akademisyenlerle ilgili disiplin işlemleri kanun gereği ancak üniversiteleri tarafından başlatılabilmekte ve yürütülebilmektedir.

Evlatlarımızın okuduğu üniversitelerimizin, zikretmeye bile hicap duyduğumuz mekânlara benzetilmesi ve çok çirkin ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez.

Bu vesile ile akademik ifade özgürlüğünün yanlış anlaşılmaması ve hocalarımızın milletimizin değerlerine ve hassas olduğu konulara ve kavramlara dair konuşurken son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirtmek isteriz.

BÜLENT TURAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun üniversiteler için kullandığı, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri. Gördüğüm var. İstisna değil” sözleri büyük tepki çekti. Kullanılan sözlere başsavcılıktan soruşturma, üniversiteden işlem başlatılırken, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da tepkisini dile getirdi.

“CAMİAYA ZARAR VERMİYOR MU?”

“Zaman zaman akademi vs camialardan gereksiz, sorunlu, milletimizi üzen çıkışlar yapanlar, en çok temsil ettiklerine inandıkları camiaya zarar vermiyor mu?” çıkışında bulunan Turan, “Toplumdan kopuk, insanımızın sinir uçlarıyla oynayan bu tarz özensiz dile önce mensup oldukları camia “Yeter Artık” demeli” ifadelerini kullandı.

“HEP BERABER YETER ARTIK DEMELİYİZ”

Turan, şöyle devam etti:

* Ayet-i Kerimedeki “Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet et” prensibi nerede kaldı? En hafif ifadeyle kabalıkta yarışanların kime ne faydası olur? Hikmetsiz sözün ne kıymeti var? Konu onu/bunu disipline vermekten çok öte bir durumdur. Hep beraber yeter artık demeliyiz!

""

 !#**h26625**#! 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü