USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fatma Şahin ‘VİP Medya’sını yine unutmadı…

31-12-2021

En son katıldığı yayında gözlerinin önünde gazetecinin tokatlanmasına seyirci kalan ve büyük tepki çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da göz nuru gibi baktığı bir kısım medyasını yine mutlu etmiş…

O bir kısım medyasına ben kısaca, ‘VİP Basın’ diyorum. Çünkü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi nedense basın mensuplarını kategorize ederek ayırmaya ısrarla devam ediyor. Abone öderken, ilan-reklam verirken, özel günlerini kutlarken hatta ihale verirken gazetecilere ayrı muamele yapmaya özen gösteriyor.

Hatırlayacağınız gibi, en son geçtiğimiz bayramda gazetelere abone adı altında zarf içerisinde paralar dağıtılmıştı. Ben yine bu köşeden iki kez yazarak sorular yöneltmiştim. Ama aradan geçen 6 ayda sorduğum hiçbir soruya yanıt alamadığım gibi aynı uygulama bu yılbaşında da devam etti.

Bu arada Belediyenin Basın Daire Başkanı ve basın müdürü değişmesine rağmen ‘VİP basın’ uygulaması yine değişmedi. Her yılbaşında olduğu gibi sayın Başkan bu yılbaşında da ‘VİP’ basın mensuplarına çeşitli hediyeler ve alışveriş çekleri göndermiş.

Üstelik bu listeden ve uygulamadan ne basın daire başkanının ne de yeni gelen basın müdürünün haberi yokmuş! Basın daire başkanı ve basın müdürünün söylediklerine göre sayın Başkan ve özel kalemi bu listeyi belirlemiş…

Şimdi buradan sormak isterim;

Gazeteciler arasında ayrım yapmak, listelere bölmek, kategorize etmek, adamına göre muamele yapmak sizin fikriniz mi? Yoksa size bu listeleri birileri mi dayatıyor?

Gazetecilerin yeni yılını kutlarken, abone, reklam, ilan verirken neden ayrım yapma ihtiyacı duyuyorsunuz?

‘VİP’ medyanıza her yılbaşında gönderdiğiniz hediyeler ve alışveriş çeklerinin parasını siz cebinizden mi ödüyorsunuz? Yoksa belediyenin kaynakları ile mi karşılıyorsunuz?

Bir Belediye Başkanı neden yılbaşında belirlediği bir grup gazeteciye hediye çekleri gönderir? Ve neden sadece seçilmiş bir gruba gönderilir?

Bu sorularıma da cevap alamayacağımı biliyorum ancak ezilen, emekçi gerçekten bu işi meslek edinen gazeteci meslektaşlarım adına ve tarihe not düşmek için bu soruları sordum…

24 Ağustos 2021 tarihinde yazdığım yazımda da sorduğum ancak bugüne kadar hala cevap alamadığım için aşağıdaki soruları da tekrar sorarak yazımı sonlandırıyorum… Sayın Şahin’e ve VİP Medya’sına da 2022 yılının güçlülerin değil haklıların kazandığı bir yıl dileklerimi iletiyorum!

Gaziantep’te belediyelerin abone, reklam ve ilan ödemelerinde aradığı kriterler nelerdir?

Belediyeler, ilan, reklam ve abone tercihlerini, kişiye, yalakalığa ve yandaşlığa göre mi, yoksa belediyenin (Yani halkın) çıkarlarına göre mi belirliyor?

Size göre, gazetecilik nedir? Kimler gazetecidir? Kimler olmamalıdır?

Halkın vergileriyle oluşan belediye bütçelerinden basına ayrılan pay, belirlediğiniz ‘VİP basın listesi’ne göre mi, yoksa gerçekten mesleğini hakkıyla yaparak kamu görevini yerine getiren, işini namuslu yapan gerçek gazetecilere mi harcanıyor?

Geçtiğimiz kurban bayramı öncesi tasarruf genelgesi olmasına rağmen, belirlediğiniz ‘VİP basın listesi’ne fatura dahi kesmeden yüklü miktarda abone ödemesi yaptınız mı?

Eğer yaptıysanız, bu ödemeleri neye göre, kime göre, nasıl belirlediniz?

Belirlediğiniz kriterlerle yıllardır, bazı basın kuruluşlarına ne abone, ne reklam hiçbir ödeme yapılmazken, zengin ettiğiniz, servetine servet kattığınız gazeteler ve söz de gazeteciler var mıdır?

Her yıl abone ödemelerinde internet haber sitelerine abone ödenmediğini belirtmenize rağmen, abone ödemesi yaptığınız ayrıcalıkla ‘VİP internet sitesi’ var mıdır? Varsa o abone ödeyebildiğiniz haber sitesinin bizimkilerden farkı nedir? Bu konuda belirlediğiniz kriter ‘Yalakalık-yandaşlık' mıdır?

Vicdanınıza ve adalet anlayışınıza göre, halkın malı olan belediyeler eğer kendinizin olsa, yine bu bütçeyi aynı şekilde kullanır mıydınız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?