USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Soylu: İpiniz elimde diyor, bir sessizlik hakim!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda bulunduğu iddialara ilişkin canlı yayında açıklamalardan bulunuyor.

Soylu: İpiniz elimde diyor, bir sessizlik hakim!
24-05-2021 21:31
Google News

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda bulunduğu iddialara ilişkin canlı yayında açıklamalardan bulunuyor.

Habertürk'te Açık ve Net Özel'e konuk olan Soylu, Kübra Par moderatörlüğünde; gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlıyor.

Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

►Çocukluğumdan itibaren siyasetin içindeyim. 1980 darbesinde 11 yaşlarındaydım ama gördüm, öncesini de gördüm. Gaziosmanpaşa'da bir evimiz vardı. Babam Adalet Partisi'nde siyasetçiydi. Eve çıkarken bodrum katını 'bomba var mı' diye kontrol ederek başlardık. Sokağımızın başında bir kişiyi taradıklarını gördük. Siyaset ve demokrasi bize; Yunus'un ifade ettiği gibi, değerlerimizin bize öğrettiği gibi; Ya göründüğün gibi ol ya göründüğün gibi ol.

►Bizim neslimizin bizden sonraki nesillere bir borcu var, artık hiçbir şeyi, ne yaşadıklarımızı onlara aksettirmeden gelecek nesillerimize huzurlu bir Türkiye bırakabilmek.

►Organize suç örgütü liderinin bu iddialarının ve iftiralarının hepsi saçmalıktır. "Bunların muhatabı değiliz ve doğru bulmuyoruz" diyerek kenarda durabilirdik. Dikkat ederseniz iki videoda benimle ilgili bir şey yoktu ben kendim devreye girdim. Hepimiz eski Türkiye’yi biliyoruz. Bir siyasal katastrasyon gördüm. Bir tasarı bir kirli plan.

►Devleti hedef alıyor. Bir vesayetin sözcülüğünü yapıyor.

►Yıl 2015. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri önce MKYK toplantısında bir değerlendirme yapabilirken. “HDP’yle anayasa yapabiliriz” diye bir cümle çıktı ağzından.

►Seçim geçti, AKP tek başına iktidarı elde edemedi. Hatırlıyorum ilk MKYK toplantısında bugün DEVA Partisi’nin başkanı Ali Babacan şunları söyledi: Hiç bunlara bakmamalıyız, ekonomiyi ayakta tutmalıyız. Dedim ki bizim sorumluluğumuz bugün bu değil. Bizim sorumluluğumuz demokrasiyi ayakta tutmak.

►Tartışmalar o kadar çok şiddetli oluyordu ki. Bir ara Sayın Davutoğlu’nun dengesi kayboldu, “Odalarınızda ne konuşuyorsunuz, dinletip biliyorum” demişti. 7 Haziran 2015-1 Kasım 2015 arasındaki süreci anlatıyorum.

(Soylu "Davutoğlu, 'Odalarınızı dinletiyorum' dedi" iddiasını düzeltti) Ben partinin teşkilat başkanıydım. 'Hepinizin odalarında neler konuştuğunu tek tek biliyorum' diyordu MYK üyelerine söyledi bunu. Koalisyon tartışmaları yaşandığı zamanlar. 'Hepinizin neler söylediğinizi biliyorum' dedi. Biz donduk, arkadaşlarımızla birbirimize baktık. Bunun Türkçe ne anlama geldiği apaçık ortada. Daha sonra çeşitli dedikodular çıktı, fiziki takibin yapıldığı yönünde ama karineye ulaşamadık.

►Sonra Cumhurbaşkanı ile Külliye'de bir araya geldik. CHP ile koalisyon hazırlığı var, gidişat bu dedim. Sen ne düşünüyorsun diye sordu. Ben bunun çok yanlış olacağını düşünüyorum dedi, haklısınız dedi. Bu mücadele 1 Kasım seçimlerinden sonra da devam etti. Davutoğlu'nun düşünce kuruluşuna HDP'nin bugün eş başkanı olan Mithat Sancar geldi. Burada Apo içeriden çıkacak, Kuzey Suriye'de bir devlet kurulacak, Türkiye'de özerk bir anayasa yapılacak denildi.

Peker'in videoları operasyon mu?

►Burada Türkiye'nin üzerine getirilmeye çalışılan tam da bu, Türkiye'ye operasyon. Hedef Türkiye. Basit bir operasyon var. Türkiye kimi zaman ekonomik, terör saldırılarına maruz kaldı.

►Erhan Tuncel ile Sedat Peker'i kim bir araya getirdi? Sedat Peker'e Erhan Tuncel'i kim emanet eder? Hangi sistem emanet eder? (Özel Harp Dairesi'ni işaret etti)

►Sedat Peker tecavüzden dolayı karakola götürülüyor, orada her şey kapatılıyor, bırakılıyor. Bunu yeni öğrendim.

PEKER’DEN ANINDA YANIT

Sedat Peker, Soylu’nun tecavüz iddiasında Twitter’dan yanıt verdi. İsmail Saymaz ve Kübra Par’ı etiketleyen Peker, “Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Sadece beykoz savcılığına giderek basına bu yanlış bilgiyi veren polislerle ilgili şikayet dilekçesi vermeye gittim. süslü sülü yine yalan söylüyor. Delilleriyle kanıtlamaya hazırım” diye yazdı.

Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Sadece beykoz savcılığına giderek basına bu yanlış bilgiyi veren polislerle ilgili şikayet dilekçesi vermeye gittim. süslü sülü yine yalan söylüyor. Delilleriyle kanıtlamaya hazırım. @ismailsaymaz @kubrapc

Sedat Peker (@sedat_peker) May 24, 2021

Peker,Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Erhan tunceli hayatımda hiçbir zaman görmedim, tanımıyorum, hiçbir zaman karşılıklı telefon görüşmemiz yok. Hiçbir baz kaydımız yok, aynı anda aynı yerde bulunmadık. Bir tane delil sunsun süslü sülü. Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Sadece beykoz savcılığına giderek basına bu yanlış bilgiyi veren polislerle ilgili şikayet dilekçesi vermeye gittim. süslü sülü yine yalan söylüyor. Delilleriyle kanıtlamaya hazırım. Bana bu komployu kuran organize şube yetkilileri fetöcülükten cezaevinde. Uyuşturucuyla mücadelede başarıdan bahsediyorsun süslü süleyman. İstanbul uyuşturucu kullanımında dünya ikincisi, adana dünya üçüncüsü. Yalan söylüyorsun.

“ERDAL ARAS’I NEDEN MKYK’YE ALDIN?”

Twitter’dan açıklamalarına devam eden Peker, “Süslü sülü; senin cumhurbaşkanı, tolga ağarın da içişleri bakanı olacağı projenizi çöp ettim. Şerefli bir insansan bu projenizden bahsetsene. Benim sağ kolum Erdal Aras’ı neden Demokrat Partinin mkyk’sına aldın? Neden Sancaktepe Belediye Başkanı yaptın?” diye yazdı.


Peker Rize'de miting yaptı, Erdoğan fotoğrafıyla. AKP'den kimse itiraz etmedi, iftara davet etti. AKP'ye yakın kanallardan itibar gördü. Mafya olduğu bilinmiyor muydu, 2018'e, 2019'a kadar

►Genellemek çok yanlış olur.

Bu sefer niye özne sizsiniz? Niye siz seçildiniz, kendinizi yalnız hissediyor musunuz?

►Özne seçilmemin nedeni şu, ben hükümetin üyesiyim, AKP'nin yöneticiliğini yaptım, yalın kılıç terörle mücadele ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü