İzmir'deki kooperatif soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da aralarında olduğu 9 kişi, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 şüpheli sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
İzmir'deki "kooperatif" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 şüpheli sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Soruşturması kapsamında 9 kişi, geçtğimiz perşembe günü gözaltına alınmıştı.
Aralarında Ümit Erkol’un da bulunduğu gözaltına alınan 9 kişinin, İzmir İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlandı.
Gözaltında bulunanlar, işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
ERKOL VE 8 KİŞİ TUTUKLANDI
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da bulunduğu şüpheliler, İzmir İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye getirildi.
Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 şüpheliyi, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 şüpheli sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
TUTUKLAMA TALEBİ
Ümit Erkol’un arasında bulunduğu 9 kişi, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümit Erkol'un gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin açıklama yapmıştı.
Açıklamada şunlar kaydedilmişti:
"İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZBETON A.Ş. Üzerinden yapılan usulsüzlüklere ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında;
İZBETON A.Ş. Üzerinden İzmir ili Gaziemir ilçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı projeleri kapsamında S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi kılınarak menfaat teminine ilişkin olarak,
Zimmet, Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgeside Sahtecilik ve Denetim Görevinin İhmali suçlarından soruşturma yürütülerek; Kooperatif Yeni Yönetim Kurulu’nun şikayet dilekçesi, mağdurları beyanı ve bilirkişi raporları esas alınmak suretiyle suç tarihlerinde İzbeton A.Ş yetkilileri, Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyeleri oldukları tespit edilen 10 şüpheli yönünden 09 Nisan 2026 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiş olup gözaltı kararı tesis edilmiştir.
Haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden dokuzu yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Yakalanamayan şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edilmiştir."







