USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Halkın mesajı...

02-04-2024
Değerli hemşehrilerim öncelik 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinden çıkan sonuç önce ülkemize, sonra memleketimize daha sonra da milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
Değerli hemşehrilerim seçimde bütün siyasi partilere net mesaj verildi. Hiç kimse milletin iradesine kulak tıkayamaz, milletin iradesini görmezden gelemez ve milletin iradesini yok sayamaz. En büyük mesaj da iktidara verildi. Şayet bir milleti yok sayarsanız, halkın iradesini görmezden gelirseniz, halkın iradesine karşı gelirseniz, halkın taleplerine feryadına kulak tıkarsanız bu halk da gereken mesajı sandıkta verir ve verdi de. Halk tercihini yaptı, milletin iradesi mi yoksa Ankara'nın iradesi mi, transfer adaylar mı, şehrin öz evlatları mı tercihine karşı milletin iradesi sandığa yansıdı. Seçimleri çantada keklik görenlere net bir şekilde ders verdi. Elbette bunda birçok faktörün de etkisi yadırganmaz bir gerçek. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik enkaz, yabancıların mevcut durumu, işsizlik, yokluk, yolsuzluk hayat pahalılığı, insanların kutuplaştırılması, din istismarcılığı, hukuksuzluk, israf, talan cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar tavan yapmış bir durumda iken muaviye ile ebuzer hikayesindeki gibi 1100 odalı saraydan ülkenin durumuna kayıtsız kalıp milyonlarca emekliyi ekmek kuyruklarına sokup, hiçbir şey olmamış gibi binlerce koruma ordusu ile, yüzlerce cakarlı araçlar şu il senin bu il benim diyerek gezerseniz partili cumhurbaşkanı olarak seçim kazanacağız diye, devletin onca sorunu varken bakanlara kadar parti propogandasına katılmaları talimatı verirseniz, milletin parasını sırf seçim kazanmak ve koltuklarınızı daha da sağlamlaştırmak adına tüyü bitmemiş yetimin hakkını sokaklara saçar har vurup harman savurursanız üstelik ülke bu durumda iken ve ne yaparsak yapalım halk bize destek veriyor edasıyla halka cahil ve aptal muamelesi yapıp şımarıp özgüven patlaması yaşarsanız millet size öyle ders verir ki feleğinizi şaşarsınız
Bu defa ters tepti hayalleriniz. Halkın tokadı iktidarınıza sert oldu. Mustafa Kemal'in dediği gibi Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir düsturunu hatırlattı iktidarınıza.
Sonuç itibarıyla bu seçimde naralar atan, uçan kaçan mangalda kül bırakmayan birçok parti tabela partisi durumuna düştü. Hangi parti olursa olsun Halka sırtını dönen, genel başkanlık hastalığına kapılarak her şeyi toz pembe gören, halkın sesine kulak vermeyen sandıkta en net cevabı aldı. Burda bütün siyasi partilere çağrımdır. Mevlâna’nın dediği gibi dün dünde kaldı cancağzım yarınları düşünmek lazım. Şuandan itibaren yapılması gereken en önemli iş tek adam rejiminin değiştirilmesi için önce konu meclise taşınmalı, çözülmediği takdirde halk oylamasına sunulması için yoğun çalışmalar başlatılmalı. Ve bunun gerçekleşmesi için bütün partilerin tüm enerjilerini buna harcamaları zaruridir.
Unutmayınız ki şuan ülkenin yaşadığı tüm sıkıntıların temelinde yatan neden başkanlık sistemi ve siyasi rejim sorunudur. Biran önce parlementer sisteme geçilmesi zaruriyet arz etmektedir. Unutmayın ki 85 milyonun kaderi tek adamın iki dudağı arasına mahkum edilemez edilmemeli. Siyasi tıkanıklığın çözülmesi diğer tüm sorunların çözülmesinin önünü açacaktır.
Tüm hemşehrilerimi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?