USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesini açıkladı

AYM'de devam eden kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti çatısında girecek olan HDP Ankara'da düzenlenen törenle seçim beyannamesini açıkladı.

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesini açıkladı
30-03-2023 13:04
30-03-2023 13:12
GAZİANTEP
Google News

AYM'de devam eden kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti çatısında girecek olan HDP Ankara'da düzenlenen törenle seçim beyannamesini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) açılan Halkların Demokrat Partisi (HDP) hakkında kapatma davası sürüyor. HDP, kapatma davasının seçim sonrası yaratacağı sonuçların önüne geçmek için seçimlere Yeşil Sol Partisi çatısı altında girecek.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ankara’da bulunan bir otelde Seçim Beyannamesi’ni açıkladı. Salonda Türkçe ve Kürtçe, “Buradayız, gençlerle değiştireceğiz”, “Dîsa em, dîsa serkeftin”, “Buradayız, emekçilerle değiştireceğiz”, “Dîsa civak, dîsa azadî”, “Dîsa ciwan, dîsa serkeftin”, “Seba awamlerdişî, reyan ma” sloganların yer aldığı pankartlar asıldı. Salonda kurulan büyük LED ekrana da Yeşil Sol Parti’nin seçim sloganları yansıtıldı. 

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Seçim Beyannamesi öncesi açıklamalarda bulundu. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı açıklamada "Güçlü demokrasiyi inşa etmek için buradayız. HDP’nin önüne bin bir engel çıkarmak istediler, her türlü baskı aygıtını devreye soktular ama başaramadılar. İttifaklarımızla birlikte değiştirmeye geliyoruz. Doğayı sömüren gençliği esir alan bu düzeni değiştirmek için buradayız. Gücümüz var, irademiz sağlam. Mutlaka başaracağız" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, SODAP Sözcüsü Kezban Konukçu, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, TÖP Sözcüler Kurulu üyeleri Perihan Koca ve Pelin Kahiloğulları, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Kürt siyasetçiler Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, eski Devlet Bakanı Halil Ziya ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, aydın, yazar ve gazeteci katıldı. 

Mithat Sancar'ın ardından kürsüye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan çıktı. Buldan salondakileri Kürtçe selamladı. Birgün'ün aktardığına göre; Buldan'ın açıklamaları şöyle oldu:

8 MART'TA MEYDANLARI İNLETEN 'JİN, JİYAN, AZADİ' OLDUK

Bugün yeni bir dönemin temellerini birlikte atıyoruz. Bildirgemiz, Türkiye’nin demokratik çözüm programıdır, yeni bir yaşam mücadelesidir ve aynı zamanda bir manifestodur. Bizler büyük yol aldık ve halkımızı asla seçeneksiz bırakmadık. Yan yana ittifaklarımızı büyüttük. Nefesi kesilmeye çalışılan halklarımıza ses olduk. 8 Mart’ta meydanları inleten ‘Jin, jiyan, azadi’ olduk.

YOLUN SONUNA GELDİKLERİNİ KENDİLERİ DE BİLİYORLAR

14 Mayıs, ülkeye yıllardır en kötü baskıları, karanlıkları yaşatan AKP-MHP faşizm düzeninin biletinin kesileceği tarih olacaktır. Bu rejimi 14 Mayıs’ta sona erdireceğimizin sözünü bir kez daha vermek istiyoruz. Yolun sonuna geldiklerini kendileri de biliyorlar. 7 Haziran’da başlattığımız büyük demokrasi yürüyüşünü 14 Mayıs’ta büyük demokrasi zaferiyle tamamlayacağımıza söz veriyorum. Bizler onlardan daha güçlüyüz.

TÜRKİYE HALKLARIYLA BİRLİKTE GEKLİYORUZ

Gümbür gümbür geliyoruz. Emek Özgürlük ittifakı ile, Kürt ittifakıyla, kadınlarla, gençlerle, Türkiye halklarıyla birlikte geliyoruz. Bu ülkede söz sahibi olmak isteyen gençlere söz veriyoruz, gençlerle değiştireceğiz. Bizim olanı, gasp edileni almaya, kazanımlarımızı büyütmeye geliyoruz. 3. yolumuzu yeşilin ve solun yoluyla birleştirdik. Şimdi Türkiye'de yeni bir başlangıç yapmaya geliyoruz. Savaşın ve düşmanlığın dilini bu topraklardan söküp atmak için geliyoruz. Kürt sorunu dahil bir asırdır biriken tüm sorunları kapsayıcı bir diyalogla çözmek için geliyoruz.

PARLAMENTODA EN AZ 100 VEKİL DEDİL

Ana dillerimizin özgürlüğünü her inanç ve kimliğin eşit yurttaşlığı esas alan yeni bir toplumsal sözleşme için geliyoruz. Bu yüzyıla hakikat ve yüzleşmeyi sağlamak için geliyoruz. Önce sandıkları sonra da parlamentoyu Yeşil Sol'un rengine büründürmek için geliyoruz. Parlamentoda en az 100 vekil dedik. Meclis’in yeni yüzleri bizler olalım. Yolunuz ve yolumuz açık olsun.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE SELÇUK MIZRAKLI'DAN MESAJ

Etkinlikte Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın mesajı okundu.
Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı'nın mesajı şöyle oldu:
"Türkiye halklarının, ezilenlerin umudu HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile girerek parlamentoda çok daha güçlü bir temsiliyete, toplumun sorunlarının köklü şekilde çözümüne aday olduğunu bir kez daha ilan ediyor. Demokrasinin kurumsallaşması, toplumdan dışlanmak istenenlerin, emekçilerin ülke yönetimine katılarak kendi sorunlarını çözebilmesi ancak Yeşil Sol'un Meclis'te güçlü olmasıyla sağlanacaktır. Bugün ortaya konulan gerçekçi çözüm bildirgesi de ülkenin biricik umudunun Yeşil Sol olduğunu gösteriyor. Tüm halklarımız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi kutluyoruz. Gençleri, kadınları, işçileri, işsizleri, emekçileri, çiftçileri, esnafları, emeklileri, Kürtleri, Türkleri, Arapları, Ermenileri, Çerkesleri, Boşnakları, Sünnileri, Alevileriyle tüm Türkiye'yi Yeşil Sol'da buluşmaya, aynı ağacın güzelliğinde rengarenk şekilde buluşmaya, aynı ağacın meyvelerinden yemeye davet ediyoruz. Özgürlükte buluşmak dileğiyle hepinize selam, sevgilerimizi gönderiyor, başarılar diliyoruz. An serkeftin an serkeftin."

SEÇİM BEYANNAMESİ

Etkinlikte Daha sonra partinin seçim şarkısının Türkçe ve Kürtçe versiyonları tanıtıldı. 30 Mart 1972'de Tokat Kızıldere'de katledilen devrimcilerin anıldığı etkinlikte Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar, seçim beyannamesini açıkladı.
Yeşil Sol Parti'nin seçim beyannamesi şöyle oldu:
"Sendikal Hak ve Özgürlükler İçin Geliyoruz!

İşçilerin, kamu çalışanlarının ve çalışmayla ilişkili olan herkesin grevli ve toplu sözleşmeli sendikal örgütlenme haklarını güvence altına alacağız. 8 Mart’ı çalışan tüm kadınlar için resmî tatil günü ilan edeceğiz. Lokavtı anayasal ve yasal bir düzenleme olmaktan çıkaracağız.

Güvenceli İş, Güvenceli Gelecek İçin Geliyoruz!

İnsanca yaşanacak, emekliliğe yansıyacak adil bir ücret sistemi getireceğiz. Özel istihdam bürolarını kapatacak, kiralık işçi uygulamalarına son vereceğiz.

Barınma Krizini Bitirmek İçin Geliyoruz!

Barınma krizine karşı sosyal konutlar inşa ederek yoksul ailelerin yerleşmesini sağlayacağız. Saray inşaatlarını durduracak, var olanları halkın kullanımına açacağız.

Çocukların İşçileştirilmesine Son Vermeye, Genç İşçileri Desteklemeye Geliyoruz!

Çocukların işçileştirilmesine son vereceğiz. Stajyer ve çıraklık şeklinde kamufle edilen yeni kölelik koşullarını önleyici tedbirler alacağız.

Cinsiyetçi İş Bölümünü Kadınlarla Değiştireceğiz

Kadınların emeğini, çalışmasını yok sayan erkek egemen kapitalist sistemin eril ve cinsiyetçi iş bölümüne son vereceğiz. Kadınların ücretsiz ev emeğine sosyal güvence ve emeklilik hakkı tanıyacağız.

Erkek Yargıya Son Vereceğiz

İstanbul Sözleşmesi’ni hayata geçireceğiz. Erkek şiddetine karşı kadının meşru müdafaa hakkını yasal zemine kavuşturacağız. Toplumsal cinsiyet kaynaklı suçlarda “haksız tahrik indirimi” gibi cezasızlığa neden olan uygulamaları mevzuattan kaldıracağız.

Buradayız, Kadınlarla Değiştireceğiz!

Meclis’i kadınların, emekçilerin, halkların, gençlerin, LGBTİ+’ların, engellilerin, çocukların, kültürlerin, inançların ve tüm ezilenlerin meclisi yapacağız. Eşbaşkanlığı siyasetin bütün kademelerinde uygulayacağız. Sağlıktan eğitime her yerde kadınlara dair düzenlemeler yapacağız.

Gençliğin Ruhu ve Bilimsel Eğitim ile Değiştireceğiz!

Demokratik, özgür, katılımcı üniversite modelinde, üniversitenin tüm bileşenlerinin eşit söz ve karar hakkına sahip olduğu Demokratik Üniversite Meclislerini kuracağız. YÖK’ün kaldırdığı “Toplumsal Cinsiyet Tutum Belgesi”ni yeniden uygulamaya koyacağız. Gençlik bütçesi oluşturacağız.

Kültür-Sanatın Özgürleşmesi İçin Birlikte Değiştireceğiz!

Sanatın ve sanatçının piyasa ve devlet karşısında özgürlük ve bağımsızlığını sağlamak için sanatçıların demokratik biçimde yöneteceği Türkiye Özerk Sanat Kurumu oluşturulacak, sanat alanındaki tüm faaliyetler bu kurumun yetkisinde olacak. Baskı altına alınmaya çalışılan dillere yönelik akademik, kültürel ve sanatsal projeleri pozitif ayrımcılık anlayışı ile destekleyeceğiz. Sokak sanatçılarına güvenceli çalışma koşulları sağlayacağız.

Kadınlar Doğayla Özgürleşiyor!

Erkek egemen kapitalist sistemin doğa ve cinsiyet tahakkümüne karşı ekolojik varlıkların korunduğu, kadınların doğayla birlikte özgürleştiği yeni yaşamı, 21. yüzyılı kadın özgürlük yüzyılı yaparak inşa edeceğiz! Ekolojik kadın kentleri inşa edeceğiz.

Buradayız, Çocuklarla Birlikte Değiştireceğiz!

Çocuk Bakanlığını kuracağız ve bakanlık bünyesinde Çocuk Hakları Eylem Planı, Çocuk Politikaları Strateji Belgesi ve Çocuklar İçin Politika İlkeleri’ni oluşturacağız. Çocuklar arasındaki dil, etnisite, kimlik, inanç, mezhep, cinsiyet, beden farklılıklarına yönelik ayrımcılığa son vereceğiz. Ücretsiz bakım evleri ve kreşler açacağız.

Buradayız, Engellilerle Birlikte Değiştireceğiz!

Engelli yurttaşların sorunlarının çözümü amacıyla “Engelliler Bakanlığı”nı kuracağız. Tüm kurumlarda engellilere özel bütçe kaleminin yer almasını sağlayacağız. Engelliler için erişilebilir kentler inşa edeceğiz.

Yurttaşlara Eşitlik, İnançlara Özgürlük İçin Geliyoruz!

İnanç ve vicdan özgürlüğünü eşit yurttaşlık temelinde anayasal güvenceye kavuşturacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yerine temelden farklı; “İnanç İşleri Üst Kurulu” olarak çalışan, tüm inançlara tüzel kişilikler olarak örgütlenebilme koşulu sağlayabilen “İnanç Hizmetleri Başkanlığını” kuracağız. Zorunlu din dersini kaldıracağız.

Buradayız, Toplumcu ve Barışçı Dış Politika İçin Birlikte Değiştireceğiz

Türkiye'nin Kürt sorununu bahane ederek Suriye ve Irak'a yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonlara son vereceğiz. Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan geri çekilmesini sağlayacağız. Bu ülkelerle dostluk ilişkileri içinde ve müzakere ve diyalog yoluyla, bölgeselleşen Kürt meselesini çözeceğiz. Rusya’nın çevrelenmesini amaçlayan NATO’nun, genişleme süreci adıyla yeni çatışma alanları yaratan silahlanma politikasına ve bir bütün olarak nükleer savaş tehdidine karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Siyasi Partiler ve Seçim Yasasını Değiştireceğiz

Mevzuattan ilgili düzenlemeleri çıkartarak siyasi partilerin kapatılmasına son vereceğiz. Seçim barajını kaldırarak temsilde adaleti sağlayacağız, Meclis’te bütün partilerin aldıkları oy oranında temsil edilebilmesinin yolunu açacağız. Partilerin Hazine yardımından yararlanmasında, seçime girme yeterliliğine sahip olmak dışında başka bir şart aranmayacak.

Demokratik Anayasa ve Adalet İçin Geliyoruz

Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü ve basın özgürlüğü önündeki tüm yasal engelleri kaldıracağız. Kolluk kuvvetlerine, tarikat üyelerine, mafyaya, çetelere ve mala çöken suç örgütlerine uygulanan cezasızlık politikalarına son vereceğiz. Bant daraltma yöntemi ile halkın haber alma hakkını engelleyen düzenlemeleri ortadan kaldıracağız. “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu yasalardan çıkartacağız.

Özgürlüklere, adalete, eşitliğe, hukuka, demokrasiye düşman tek adam yönetimini,

Toplumu kutuplaştıran, halklar arası gerginliği derinleştiren yalan siyasetini,

Farklı kültürleri, inançları, anadilleri, kimlikleri yok sayan tekçi rejimi,

Halkı yoksullaştıran, sömürü, savaş, yalan ve talanla ömrünü uzatan çürümüş sistemi,

Doğayı tahrip ederek bu toprakları verimsizleştiren ve enkaza dönüştüren talancı anlayışı,

Depremi felakete dönüştüren ve on binlerce insanımızın ölümüne neden olan yıkım iktidarını,

İstanbul Sözleşmesini feshederek kadına yönelik şiddet ve katliamların önünü açan erkek egemen zihniyeti,

Gençleri geleceksizliğe mahkum eden köhnemiş düzeni, Birlikte değiştireceğiz!

Demokratik Ekonomi ile geniş toplumsal kesimlerin enflasyon, işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, yoksulluk, barınma sorunu gibi acil ihtiyaçlarına çözüm için Buradayız!

Zaruri malların fiyatlarını süreli donduracağız. Halkın ihtiyacı kadar enerji kullanımını ücretsiz sağlayacağız. Gerekli şartları sağlayanlara aylık asgari ücretin üçte ikisi tutarında ‘temel gelir güvencesi’ vereceğiz.

Kamu hizmetinde olanların birden fazla maaş almasını engelleyeceğiz.

Emeğin Düşmanı, Sermayenin Dostu İktidarı Durduracak, Birlikte Değiştireceğiz!

Emek sömürüsüne ve yoksulluğa son vermek için buradayız! Madenlerde işçi sağlığı ve güvenliğine yönelik önlemler alınana kadar; madenlerin ekolojiye verdiği tahribatlar sona erdirilinceye kadar üretimi durduracağız. Özel sektörün işletmesine bırakılan madenleri kamulaştıracağız.

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çalışma Koşullarını Birlikte Değiştireceğiz

Mevsimlik tarım işçiliğini yasal statüye kavuşturacağız, barınma alanları oluşturacağız ve örgütlenme özgürlüğünü güvence altına alacağız. Mevsimlik tarım işçisi kadınlar için pozitif ayrımcılık ilkesini uygulayacağız.

Emeklilerin Sorunlarını Çözmeye Geliyoruz!

Aylık bağlama oranlarını arttıracağız. En düşük emekli aylığını asgari ücret düzeyine yükselteceğiz. Emeklilerin sendikal örgütlenmesi önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Emeklilik yaşını düşüreceğiz.

Sosyal Adalet ve Eşitlik İçin Geliyoruz

Toplu ulaşımı öğrenciler-öğretmenler, engelliler, emekliler, gençler ve yoksulluk sınırındaki herkes için ücretsiz yapacağız. Bu konuda yerel yönetimlerin merkezi yönetim tarafından desteklenmesini sağlayacağız. Özel ve kamu alanında engellilerin istihdam kotalarını dolduracağız.

Kamusal ve Nitelikli Sağlık Hizmeti İçin Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz

Cinsiyete, yaşa, etnik kökene, inanca, cinsel yönelime, bölgeye, mesleğe, mülteciliğe bakmadan ülkede yaşayan herkesin her türlü̈ sağlık hizmet gereksinimini eşit, ulaşılabilir, nitelikli, anadilinde, toplumsal cinsiyet eşitlikçi ve parasız hizmet sunumuyla karşılayacağız. Sağlık emekçilerinin sağlıklı ve güvenli çalışma yaşamı için tüm önlemleri alacağız. Kürtajda kadınların kararını ve beyanını esas alacağız. İsteğe bağlı kürtajı yeniden parasız ve ulaşılabilir yapacağız.

Mülteci düşmanlığına dayalı ırkçılıkla mücadele ediyoruz. Ülkede yaşayan herkesin yaşam hakkını savunmak, eşit ve birlikte yaşamı güvence altına almak için buradayız!

Egemenlerin çıkarlarına dayanan savaşlarda ölmemek için sığınmak zorunda kalanların ve göç eden herkesin temel sosyal haklardan yararlanması, can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Geri Gönderme Merkezlerini kapatacağız.

Özgürlükçü Eğitim İçin Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz!

Her öğrencinin eğitim ve öğretimin tüm aşamalarına kendi anadili ile başlamasını ilke haline getireceğiz. Merkezi ve yerel bütçeden eğitime aktarılan payı arttırarak hizmetlerin parasız olarak sunulmasını sağlayacağız. Üniversitelerin senato ve yönetim kurullarında, öğrenci meclislerine yer ve oy hakkı vereceğiz. Ataması yapılmayan tüm öğretmenlerin atamasını gerçekleştireceğiz.

Tarımda Neoliberal Dönüşümü Durdurmak İçin Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz.

Tarımsal destekleme politikalarının azami kamusal fayda sağlaması için yoksul köylülüğe ve küçük ölçekli çiftçiliğe yönelik pozitif ayrımcı politikaları hayata geçirecek, kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz. Küçük ve orta ölçekli tarımsal üretim için gerekli enerji ve su tüketimini ücretsiz karşılayacağız. Mera ve yayla yasaklarını kaldıracağız. Kooperatifler Bakanlığı kuracağız.

Ekolojik Toplumu İnşa Etmek İçin Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz

Doğa yıkımına son vermek ve ekoloji temelli politikaları hayata geçirmek için Ekoloji Bakanlığı kuracağız.

Hukuku, insan merkezli olmaktan çıkararak tüm canlıların yaşam hakkını tanıyan düzenlemeler getireceğiz. Ekokırımı iç hukukta bir suç olarak tanımlayacağız. Yaban hayatını koruyacağız. Yerel demokrasiyi esas alarak Ekoloji Meclislerini kuracağız. Nükleer santral projelerini ve anlaşmalarını iptal edeceğiz. Termik santralleri kapatacağız. Kanal İstanbul Projesini iptal edeceğiz. Kuzey Ormanlarını muhafaza ormanı ilan edeceğiz.

Yaşam ve Kent Hakkı İçin Geliyoruz

Yaşam ve hak temelli ekolojik kentleri birlikte inşa edeceğiz. Rant odaklı kentsel dönüşüm politikaları yerine kentlerin kimliğine ve iklimine uygun, yerelin taleplerini esas alan, doğal afetlere dayanıklı yapıları tesis edeceğiz. Ekolojik kentler inşa edecek, sosyal konut projeleriyle herkesin ev sahibi olmasını sağlayacağız.

Afet zamanlarında görev ve sorumlulukları bulunan kurum, yapı ve yerel yönetimlerin koordinasyonunu sağlayacak Acil Durumlar ve Afet Bakanlığı kuracağız.

Herkes İçin Adil Yargılanma Hakkını Güvence Altına Alacağız

Temel hak ve özgürlükleri koruyan, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan uluslararası sözleşmelerin iç hukukta şartsız koşulsuz geçerli olmasını sağlayacağız. Şiddet, çocuk istismarı, ırkçılık, ayrımcılık hallerinin dışındaki erişim engelleme kararlarını kaldıracak ve yeniden verilmesini engelleyici yasal düzenlemeler yapacağız.

Buradayız, Yaşlılarla Birlikte Değiştireceğiz!

Yaşlılara dönük ayrımcı politikalara son vereceğiz. En düşük yaşlılık maaşını asgari ücrete eşitleyeceğiz. Cezaevlerinde tutulan yaşlı ve hasta tutsakların serbest bırakılması için gerekli hukuksal düzenlemeleri yapacağız.

Tarafsız ve Bağımsız Yargının Güvencelerini Oluşturacağız

Yürütmenin ve/veya yasamanın yargı üzerindeki tahakkümünü ortadan kaldıracağız. Cumhurbaşkanının kanunları “veto” yetkisini kaldıracak, makama kanun tekliflerini “geri gönderme yetkisi” vereceğiz.

İnfaz Rejimini Adil ve Eşit Hale Getireceğiz Adli ve siyasi tutsaklar için ayrımcı infaz rejimine son vereceğiz. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm siyasi tutsakların koşullu salıverilmeden yararlanmasını engelleyen hükümleri kaldıracağız. Umut Hakkını yasal düzenleme haline getireceğiz.

İnsan Haklarını Güvence Altına Alacağız

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının doğrudan uygulanmasını sağlayacağız. Ev, işyeri ve üst aramalarında, gözaltına alma ve tutuklamalarda keyfi uygulamalara son vereceğiz. KHK’leri ve OHAL komisyonunun hukuksuz kararlarını tüm sonuçları ile birlikte iptal edeceğiz.

Bu yolda sen de

Vicdanın sesi ol. Çözümün sesi ol. Özgürlüğün sesi ol. Emeğin sesi ol. Değişimin sesi ol. Bizlerle ol..."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü