USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Maden ocağı patlamasında can kaybı sayısı 14'e yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, can kaybı sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı.

Maden ocağı patlamasında can kaybı sayısı 14'e yükseldi!
14-10-2022 22:07
14-10-2022 23:16
BARTIN
Google News

Bartın Amasra’da TTK’ya ait maden ocağında bir patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, can kaybı sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı.  

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. AFAD, patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıkladı. AFAD daha sonra bu paylaşımını sildi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlama esnasında 49 madencinin ocakta olduğunu, sekiz madencinin kendi imkanlarıyla kurtulduğunu, altı madencinin de yaralı olduğunu söyledi.

CHP AMASRA İLÇE BAŞKANI BİLGİN: GAZ SIKIŞMASI DİYE TAHMİN EDİYORUZ

CHP Bartın Amasra İlçe Başkanı Seyhan Bilgin, Evren Özalkuş’un sunduğu TELE1 Ana Haber’e bağlanarak patlamayla ilgili bilgi verdi.

Patlamanın gaz sıkışması nedeniyle olduğunun tahmin edildiğini belirten Seyhan Bilgin şöyle konuştu:

Şu anda Kuyubaşı’ndayız. 300-350 kodunda yer altında bir patlama oluyor. Ama patlamanın neticesi henüz belli değil ya da Gaz sıkışması gibi tahmin ediliyor. Yalnız 300 kodundaki yaralılar daha yeni hareket ettiler. Aşağıdan kurtarma ekipleri çıkartıyor. Şu anda 3 yaralı çıktı ama net bir bilgi yok. 350 kodunda henüz çıkan olmadı. Üst kodlardan çıktı yaralılar. Çok kalabalık şu anda. Burada yer altında çalışan işçilerin yakınları da geldi. Bayağı bir kalabalık oluştu. Zaten şu anda emniyet güçleri de vatandaşları olay yerine yaklaştırmamak için bant çekmiş durumda. Henüz bir açıklama yapılamıyor net bir bilgi olmadığı için. Herkes bir panik içinde şu anda, dışarıda bekliyor yakınlar. Bant dışına çıkarıldılar. Ekipler anında olaya müdahale edip ocağa girdiler. Kurtarma ve diğer yardımcı ekipler de girdi. Şu anda yaralılar sedyeyle taşınıyor.

AMASRA BELEDİYE BAŞKANI: 87 İŞÇİ YER ALTINDA ALTI KİŞİ HAREKETSİZ

TELE1 Ana Haber’e bağlanan Bartın Amasra İlçe Belediye Başkanı Recai Çakır, 87 işçinin olay esnasında yer altında olduğunu belirterek altı işçinin hareketsiz şekilde olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Recai Çakır şunları söyledi:

“Olay yerindeyiz şu an. 87 arkadaşımız yer altındaydı. Grizu şüphesi olduğu değerlendirilen bir vakadır. Şu an itibarıyla 6 işçi hareketsiz görünüyor, baygın olabilirler. Bununla ilgili de müdahale ekipleri girdi ocağa. Hayırlı haberleri bekliyoruz. Diğer işçiler hareketliler, yaralı olabilirler. Patlama var ancak Grizu mu henüz yorum yok.”

VALİLİK: YERİN 300 METRE ALTINDA MEYDANA GELDİ

Bartın Valiliği, patlama ile ilgili yaptığı açıklamada patlamanın yerin 300 metre altında meydana geldiğini ifade etti.

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sıralarında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır.”

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde yeraltında meydana gelen patlamayla ilgili AFAD’dan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir.”

İŞÇİ: KENDİ İMKANLARIMLA ÇIKTIM

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Vali Arslan, “Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?” diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu.

Maden ocağından çıkan işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

Patlamayı haber alan çalışanların yakınları ise maden ocağına geldi. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı. Bir işçi arkadaşlarından destek alarak yürürken, durumunun iyi olduğunu söyledi. Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

ÜÇ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, madende yaşanan patlama nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Bartın Amasra’daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirilmiştir.” denildi.

VALİ: SEKİZ KİŞİ KENDİ İMKANLARIYLA KURTARILDI

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen patlamayla ilgili “Patlamanın nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi yok. Saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotta bir patlama olduğu bilgisi bizlere ulaştı. Eksi 250 kotta 74 tane arama- kurtarma ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Şu anda eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta da 5 kişi var. Bu işçileri kurtarma çalışmalarımız da devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şu ana kadar 6 yaralımız çıkarıldı. Onlarda ambulanslarla hastanelere sevk edildi” dedi.

AFAD: PATLAMA TRAFO KAYNAKLI

AFAD, maden ocağındaki patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıkladı. Başkanlık, Ankara ve Sakarya’dan mobil koordinasyon TIR’ı yönlendirildiğini de açıkladı.

CHP HEYETİ BARTIN’A GİDİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Bartın Amasra’da meydana gelen patlamayı incelemek üzere heyet oluşturuldu. CHP heyeti gelişmeleri takip etmek üzere yola çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında CHP heyeti; Amasra’daki Türkiye Taşkömürü Kurumu İşletmesi’ndeki maden ocağında yaşanan patlamayı incelemek üzere Bartın’a gidiyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın yanı sıra CHP heyetinde Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz da yer aldı. CHP heyeti Amasra’daki maden ocağında yaşanan patlamanın ardından gelişmeleri yerinde takip edecek.

BAKANLAR BARTIN’A GİDİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği olay yerine gidiyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, patlama ile ilgili bir açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, “Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucu yer altında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasını diliyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için” ifadelerini kullandı.

İHA MUHABİRİ: 100-150 İŞÇİ OLDUĞUNU SÖYLENİYOR CAN KAYBI BİLGİSİ YOK

İHA muhabiri Yasin Erdem, Bartın’daki maden kazasının ardından olay yerinden edindiği ilk bilgileri aktardı:

“Akşam saatlerinde Türkiye Taş Kurumu’na ait madende patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle ilgili net bir bilgi verilmedi. 100-150 işçi olduğu söyleniyor. Ekiplerin aşağıya inmesiyle net bilgi oluşacak. Şu anda can kaybı bilgisi yok.

“Yerin altındaki patlama ve göçük olup olmaması nedeniyle tedbir alınıyor ve hızla inilmesi bekleniyor. 350 metre kotunda patlama meydana geldi. Trafo patlaması da olabilir. Üst galerilerdeki işçilerden iki yaralı çıktığını ve sadece patlama olduğunu söylüyorlar. TSK’nın kendi tahkim ekibi var. Onlar cihazla asansör yardımıyla

ARKADAŞLARINI BIRAKIP AMBULANSA BİNMEK İSTEMEDİ

Arkadaşları yer altında kalan madenci olay yerinden ayrılmak istemedi.

AFAD “TRAFO” AÇIKLAMASINI SİLDİ!

AFAD, maden ocağı patlamasının  ‘trafo kaynaklı’ olduğu yönündeki açıklamasını Twitter hesabından sildi.

11 İŞÇİ KURTARILDI!

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır: 11 kişi işçi madenden çıkarıldı

DHA MUHABİRİ: 17 KİŞİ KURTARILDI

DHA Muhabiri Ayhan Acar, CNN Türk canlı yayınında “17’inci işçi de yaralı olarak çıkarıldı.” açıklamasında bulundu.

AFAD PAYLAŞIMI SİLDİ İLETİŞİM BAŞKANLIĞI RESMİ AÇIKLAMALARA İTİBAR EDİN DEDİ

AFAD, patlamanın trafo kaynaklı olduğu açıklamasını sildi. İletişim Başkanlığı da ‘resmi kaynaklara itibar edilmesini’ istedi. Başkanlığın açıklaması şöyle:

“Amasra Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğü’nde meydana gelen kazanın ardından olaya müdahale etmek amacıyla devletimiz tüm kurumları ile kısa sürede harekete geçmiş, bölgede gerekli çalışmaları yürütmeye başlamıştır. Olayın aydınlatılması ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemeler devam ederken mahsur kalan maden işçilerimizin kurtarılması için çalışmalar ivedi bir şekilde sürdürülmektedir. Gerekli bilgiler, ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak paylaşılmaktadır. Bu açıklamaların takip edilmesi, resmi makamların paylaştığı bilgiler dışındaki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerekmektedir”

AFAD ‘SEHVEN’ AÇIKLAMA YAPTI

İletişim Başkanlığı resmi kaynaklardan bilginin alınması gerektiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD, patlamanın önce trafo kaynaklı olduğunu daha sonra ise açıklamanın sehven yapıldığını açıkladı.

BAKAN KOCA: 2 KİŞİ ÖLDÜ 20 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre; 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var.

Patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 Ambulans, 1 Acil Müdahale Aracı ile toplam 149 personel görevlendirilmiştir. Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye’ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun.

SÜLEYMAN SOYLU: 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, can kaybı sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı. 

Soylu, ''Çok üzüntü duyduğumuz bir tablo ile karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu. Üst katta olanlar çıktılar. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardır. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. Maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti'' açıklamasında bulundu.

''GRİZU PATLAMASI''

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın grizu patlaması olduğunu açıkladı.

Dönmez, ''Arkadaşlarımızın ilk değerlendirmesi grizu patlaması olduğu şeklinde'' ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü