USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin!

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da yaptığı açıklamalarda "Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin!
25-04-2023 21:40
25-04-2023 21:50
BURDUR
Google News

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da yaptığı açıklamalarda "Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Burdur'da düzenlenen mitingde yurttaşlarla bir araya geldi.

"O ZAMAN NE SÖYLÜYORSAK BUGÜN DE ONU SÖYLÜYORUZ"

Kürsüye ilk olarak Mansur Yavaş çıktı. 

Yavaş konuşmasında "Bebek katili serbest bırakacaklar' diyor. Kimden ne haber aldınız? İmralı'dan mektup getiren kim? Biz hiç kimse müslümanlık, vatanperverlik taslamasın. Çözüm sürecinde ağzını açanlara PKK bizim düşmanımız değil gibi sözleri var. Biz onlar gibi mevsimlik vatansever değiliz. O zaman ne söylüyorsak, bugün de onu söylüyoruz.

Resim

15 Mayıs'ta Kızılay'da toplanacağız, Kızılay'dan konfetilerle yürüyecek onu makamına oturtacağız" ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU: KUL HAKKI YİYENLERE OY VERMEYİN

Yavaş'ın ardından Kılıçdaroğlu kürsüye gelerek yurttaşlara hitap etti. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

Resim

Kılıçdaroğlu, Burdur'da ilk defa oy kullanacak 14 bin 258 gencin olduğunu ifade ederken, "Hesabını yaptım. Madem ben hesap uzmanıyım, hesap adamıyım, hesabını yaptım. 14 bin 258 genç, ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Gençlerden söz istiyorum; sevgili gençler, demokrasi istiyor musunuz? Hukuk istiyor musunuz? Hak istiyor musunuz, adalet istiyor musunuz? Sevgi istiyor musunuz? O zaman Türkiye’nin kaderini değiştirmek sizin elinizde. 14 bin 258 gencin demokrasi için, hak için, hukuk için oyunu istiyorum. Söz mü, söz mü" diye seslendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki gençler Kılıçdaroğlu'na "Söz" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

ALLAH ŞAHİTTİR ÇÖZECEĞİM

Nasılsınız? İyi misiniz? Keyfiniz iyi mi? Daha da iyi günlere, güzel günlere hep birlikte ulaşacağız. Bu ülkeye sözüm var, bu ülkeye baharı, huzuru, kucaklaşmayı getireceğim. Kavgadan bıkmadık mı Allah aşkına? Ayrışmadan bıkmadık mı Allah aşkına? İşsizlik canımızı yakmıyor mu, yakıyor. Bu memlekete soğana muhtaç hale getirdiler. Bütün bunları çözeceğim. Allah şahittir çözeceğim.

TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK SİZİN ELİNİZDE

Burdur’a gelirken baktım, Burdur’da kaç genç ilk kez sandığa gidip oy verecek. Hesabını yaptım. Madem ben hesap uzmanıyım, hesap adamıyım, hesabını yaptım. 14 bin 258 genç, ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Gençlerden söz istiyorum; sevgili gençler, demokrasi istiyor musunuz? Hukuk istiyor musunuz? Hak istiyor musunuz, adalet istiyor musunuz? Sevgi istiyor musunuz? O zaman Türkiye’nin kaderini değiştirmek sizin elinizde. 14 bin 258 gencin demokrasi için, hak için, hukuk için oyunu istiyorum. Söz mü, söz mü? Benim de Burdur’a ve Burdurlu gençlere sözüm var; sizin çektiğiniz bütün acılar, sıkıntılar, benim de acım, sıkıntım olacak. Siz rahata ermedikçe asla ben rahat etmeyeceğim. Siz huzura kavuşmadıkça, asla ben huzura kavuştum demeyeceğim. Bunun mücadelesini sizin için vereceğim. İnanın sizin için vereceğim.

ONLAR PARAYI BEŞLİ ÇETEYE VERİYORLAR, SENİN EVİNİ YAPAMAZLAR

Buraya gelirken Ağustos 2021’de Bucak Çobanpınar’da bir yangın çıkıyor ve iki ev yanıyor. Ağustos 2021’de söz veriyorlar, diyorlar ki ‘Biz bu evleri yapacağız.’ Ağustos 2022, şimdi geldik Ağustos 2023’e. Bu evler hala yapılmadı. Bana söylenen şu, ‘Allah rızası için şunu bir seslendirin, bizim sesimizi belki duyarlar, çünkü seni dinliyorlar, belki gelir bizim evleri yaparlar…’ Hiç meraklanma kardeşim, Çobanpınar’daki kardeşim, yapamazlar. Onlar parayı beşli çeteye veriyorlar. Dolayısıyla senin evini yapamazlar. Ellerinden gelse elindeki lokmayı alacaklar. Geleceğim, o evleri yapacağım, size teslim edeceğim, hiç endişe etmeyin.

ADALETTEN SAPMAYACAKSINIZ

Eğer adalet istiyorsak ayrım yapmadan adalet istemek zorundayız. Devletin dini adalettir. Yüce yaratan kâinatı adalet üzerine inşa etmiştir. Adaletten sapmayacaksınız. İnsanların kimlikleriyle, inançlarıyla ayrıştırmayacaksınız. Kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz. İnsan, yüce yaratanın yarattığı eşref-i mahluktur, yani en yüce varlıktır. İnsana saygı duymak… İnsanlar arasında ayrımcılık yapmak bizde yoktur, kitabımızda yoktur.

HANGİ ANNE ÇOCUĞUNUN İYİ BESLENMEMESİNİ İSTER

Az önce Mansur Başkanı dinlediniz. Oy versin vermesin, herkese yardım ediyor. Fakir mi, bana oy verdin mi vermedin mi diye sormayız. O insanlık ayıbıdır. Açsa yardım yapacaksınız. Bu memlekette söz veriyorum, Burdur Meydanı’ndan söz veriyorum; Cumhuriyet sözü veriyorum, bu memlekette hiçbir fakirin fukaranın elektriği, doğalgazı, suyu kesilmeyecek. Binlerce kişinin doğalgazını kestiler. O aileleri gittim, ziyaret ettim. Dul bir kadın, iki çocuklu. Para yok, doğalgazını ödeyememiş, kesmişler. Ne yapacak bu anne? Ne yapacak bana Allah aşkına söyler misiniz? Hangi anne çocuğunun soğukta kalmasını ister? Hangi anne çocuğunun iyi beslenmemesini ister? Bunların tamamını çözeceğim.

ÇİFTÇİYE KIRMIZI MAZOT VERECEĞİM, ÖTV, KDV’SİZ OLACAK

Ben diyorum ki var olan sorunları çözeceğim. Çiftçiye kırmızı mazot vereceğim, ÖTV, KDV’siz olacak. Çiftçiye ucuz gübre, tohum vereceğiz. Çiftçinin Ziraat Bankası’na, bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sileceğiz. Bunları dediğim zaman hemen çıkıyorlar koro halinde ‘Ey Kılıçdaroğlu, parayı nereden bulacaksın’ diye soruyorlar. Ben buradan Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndan sesleniyorum, beşli çetelere gelince para gani, onlara her türlü paraya veriyorsun. Beşli çetelere vermeyeceğim, halka vereceğim. Çiftçiye, üreticiye, esnafa, sanayiciye vereceğim. Alın teri değerlidir, kutsaldır. Kim emek harcıyorsa, emeğinin karşılığını vermek zorundasınız.

SOSYAL DEVLET DEDİKLERİ ANLAYIŞIN YERİNE GETİRİLMEMESİDİR

Eğer bu memleketten çocuklar yatağa aç giriyorsa veya anneler çocuklarının karnını doyuramıyorsa veya anneler okula giden evladına, acaba beslenme çantasına ne koyabilirim diye düşünüyorsa, çocuğum bugün aç mı kalacak diye endişeleniyorsa bu siyaset kurumunun ayıbıdır, o ailenin ayıbı değildir. Sosyal devlet dedikleri anlayışın yerine getirilmemesidir.

BANKAYA GİDECEK İŞÇİ, MEMUR, EMEKLİ GİBİ PARASINI ÇEKECEK VE ÇOLUK ÇOCUĞUNUN RIZKINI SAĞLAYACAK

Sevgili anneler, Aile Destekleri Sigortası getireceğim. Hiçbir hanede, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her anne çocuğunu okula gönderirken huzur içinde gönderecek. Beslenme çantası olamayacak. Okula gidecek suyunu, sütünü, yemeğini, akranları ile arkadaşlarıyla beraber yiyecek. Huzur içinde karnı doyacak ve eve karnı tok gelecek. Çünkü öyle ailelerle karşılaştım ki çocuğuna ekmek arası salça sürüp çocuğuna veren anneler gördüm, dinledim. Sorunlarını çözmemiz lazım. Bir çocuk açsa hepimiz açız. Bir çocuk karanlıktaysa hepimiz karanlıktayız. Bir çocuğumuz soğukta kalıyorsa hepimiz soğukta kalıyoruz. Aile Destekleri Sigortası ile geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelere kadının bankadaki hesabına her ay en az asgari ücret kadar para yatırılacak. Hiçbir zaman onun yoksulluğunu, fakirliğini sosyal devletten başka kimse bilmeyecek. Bankaya gidecek işçi, memur, emekli gibi parasını çekecek ve çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak.

HİÇ KİMSENİN YOKSULLUĞU İSTİSMAR KONUSU OLMAYACAK

Nerede bir aile hekimi varsa orada sosyal hizmet uzmanları da olacak. Bunların yüzde 99’u kadın olacak. Bunlar evlere gidecekler, o ailelerle görüşecekler. O ailede kaç çocuk var, kirada mı oturuyorlar, kendi evleri mi, gelirleri var mı, üniversiteye giden çocukları var mı?.. Buna göre rapor düzenleyecekler ve bu raporun gereği olarak o ailede kadının banka hesabına para yatacak. Böylece sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Hiç kimsenin yoksulluğu istismar konusu olmayacak. Bazı anneler bunu anlattığımda dediler ki ‘Katılım bankasında acaba biz hesap açabilir miyiz, bize asgari ücret kadar altın hesabı açabilir misiniz’ diye. Vallahi de billahi de Bay Kemal’in sözü, eğer altın hesabı diyorsanız rakam değişmemek kaydıyla altın hesabı da açacağım. Gideceksiniz ve alacaksınız. Hiç kimseye bir başkasını muhtaç hale getiremeyeceğiz. Kadının güvencesi devlet olacak. Çünkü ev kadını, en büyük zorlukları çeken kadındır. Ailede bir sorun varsa o sorunu en iyi anneler bilir. Ben de rahmetli annem, baba ile aramızda mesafe var, babaya ulaşamazdık, bütün dertlerimizi annemize anlatırdık. Harçlık isterken bile babamıza söyleyemezdik, annemize söyledik, bize harçlık verir mi diye. Dolayısıyla anne ile çocuk arasındaki ilişki özel bir ilişkidir. Ve anneler çocukları her zaman çok iyi yerlerde görmek isterler.

KUL HAKKI YİYENLERİN DE BURNUNDAN GETİRECEĞİM

İşsizlik varsa, üniversiteyi bitiren bir çocuğun işsizliği varsa anne baba, onu boğazından keserek üniversiteye götürmüş, okutmuşsa ve bu çocuk sınavları kazanıp, sözlü sınavda mülakatta eleniyorsa, hakkı yeniyorsa, kul hakkı yeniyorsa onun da hesabını soracağım. Bay Kemal onun da hesabını soracak. Kul hakkı, yedirmeyeceğim, kul hakkı yiyenlerin de burnundan getireceğim. Bana bu fırsatı siz vereceksiniz.

SEÇİLDİĞİMİZ ÇANKAYA’YA GİDECEĞİZ O MÜTEVAZI KÖŞKTE OTURACAĞIZ

Diyordu ya ‘bu can bu tende kaldığı sürece papazı benden alamazsın.’ Meydan meydan geziyordu. Ne oldu. Papazı götürdü, teslim etti. Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanlığı yapamaz. Bir söz verdiysen sözünün arkasında kapı gibi duracaksın. Vermeyeceksin. Vermiyorum diyeceksin. Burada yargılayacağım diyeceksin. O zaman 85 milyon da senin arkanda dururdu. Ne oldu, götürdün teslim ettin. Sonra ne dedi, ‘aptal olma’ dedi. Ses çıkarmadın. Sizden sandığa giderken bir şey istiyorum, elinizi vicdanınıza koyup sandığa gidin. Sandıkta oy kullanırken Allah aşkına ya kul hakkı yiyenlere oy vermeyin. Yolsuzluk yapanlara, sizin hakkınızı çalanlara oy vermeyin. Kul hakkı yemek en büyük günahtır demiyor mu yüce yaratan. En büyük günah işleyene oy vererek niye ortak oluyorsunuz? Niye oy veriyorsunuz onlara. Saraylarda oturuyorlar. Ne sarayı kardeşim ya. Allah nasip ederse seçildiğimiz de Çankaya’ya gideceğiz o mütevazı köşkte oturacağız. Bizim saraylarla ilgimiz yok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü