USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Memleket Partisi resmen kuruldu...

Memleket Hareketi kurucusu Muharrem İnce, bugün parti kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapacaklarını açıkladı.

Memleket Partisi resmen kuruldu...
17-05-2021 16:05
Google News

Memleket Hareketi kurucusu Muharrem İnce, bugün parti kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapacaklarını açıkladı. İnce, "Başvuru yapıldıktan sonra kendi içimizde toplantı yapacağız. Genel başkan seçilecek" bilgisini verdi.

CHP'den ayrılarak Memleket Hareketi'ni kuran Muharrem İnce, parti binası önünde dikkat çeken açıklamalar yaptı. İnce, bugün parti kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapacaklarını belirterek, "Başvuru yapıldıktan sonra kendi içimizde toplantı yapacağız. Genel başkan seçilecek" diye konuştu.

İnce, açıklamasında şunları kaydetti:

KONGRE KASIMA KALMAZ, EYLÜL AYINDA YAPARIZ

Bugün başvuru yapıldıktan sonra kendi içimizde toplantı yapacağız. Genel başkan seçilecek. İlk sefere mahsus olmak üzere MYK'yı genel başkan atayacak ve parti sözcümüz öğleden sonra sizinle bilgileri paylaşacak. Ben onun açıklamasına gölge düşürmemek için detay vermek istemiyorum. Ben açıklamayı yarın yapacağım. Kongre kasıma kalmaz, eylül ayında yaparız.

GAYE USLUER PARTİYE KATILDI

Öte yandan yapılan açıklamada "Memleket Partisi Sözcüsü Gaye Usluer, parti genel merkezinde, basın toplantısı yapacaktır" denildi. Usluer, Kurucular Kurulu toplantısında alınan kararlar, Merkez Yönetim Kurulu görevlendirmeleri basın toplantısıyla açıklayacak. 

PARTİDE KİMLER VAR

Partinin kurucular kurulunda yer alan isimler arasında CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile Gaye Usluer yer alırken, iş insanları Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner ile gazeteci Şaban Sevinç de partideki tanınmış isimler oldu.

 !#**h29698**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü