USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: Anketlere göre açık ara öndeyiz!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anketlere göre hem başkanlık hem Meclis seçimlerinde açık ara öndeyiz" iddiasında bulundu.

Erdoğan: Anketlere göre açık ara öndeyiz!
06-04-2023 09:25
06-04-2023 09:31
GAZİANTEP
Google News

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anketlere göre hem başkanlık hem Meclis seçimlerinde açık ara öndeyiz" iddiasında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV, 360 TV ve TV4 ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle ilgili, "Çok ciddi ölüm vakaları oldu. 50 bini aşkın vefat var, ciddi yaralılarımız var. Attığımız adım, verdiğimiz sözler var. Bakan arkadaşlarım, valilerimiz ve tüm kamu kurumları 11 vilayette yoğun çalışma içerisindeler. Enkazlar kaldırılıyor. Yüzde 50'nin üzerinde kaldırıldı" dedi.

"Zemin etütleri bir taraftan yapılıyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Yeni bir adım atıldı. Köy evleri dediğimiz evlerin bir kısmını bayrama yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Benim '1 yıl müsaade edin' dediğim kalıcı konutlar var. Çadırlarla işe girdik. Bu yetmez dedim, ikinci adım gerek Katar'dan gelen, gerek Türkiye'de inşa edilen konteynerlerle kent kurduk. Bir adım daha atıp prefabrik konutları yaptık. Ben de tebrik ediyorum müteahhit firmalar çok güzel yaptı. Bunlarla yeni şehirler oluşturuldu."

Erdoğan, açıklamasında, "Bakıyorum depremzedelerimiz, 'Biz memleketimize gidelim' diyorlar. Bazı şikayetleri var. Kiralar oralarda yüksek olduğundan şikayet ediyorlar. Yüksek kira uygulaması yapandan biz bunun hesabını yargı vasıtasıyla soracağız diyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'seccade' fotoğrafı üzerinden hedef alan Erdoğan, "Bunların hepsi aynı yerden besleniyor. Seccadenin üzerine ayakkabıyla basılır mı? Bu bir edep meselesidir. O kendi edebi adabıdır. Başörtüsüne ne diyor, bir bez parçası. Bunu diyen bay bay Kemal. Yeri bir değer ifadesiyle bir kutsalımızdır. Mahremiyetin ifadesidir. Aynı şekilde bunu diyen Kuran-ı Kerim için de kağıt parçası der. Yaklaşım tarzları bu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "En önemli değer insandır. Bay Kemal hadisi bile yanlış söylüyorsun. Hadisin aslı, cennet annelerin ayakları altındadır. Burada böyle fark var. Erbakan hocamızın ayetle ilgili yaptığı açıklamaları, iftar sofrasında değişik şekilde anlatıyor. Erbakan hocamıza ait söz değil bu bir ayet. Manevi değerlere hassasiyeti olmayanın seccadede gözü olmaz. Vatandaşlarım bu fotoğrafları zihnine kazısın. İnanıyorum ki, yayınlanmasından sonra seccadenin de kıymeti artmaya başlayacaktır."x

"SAADET PARTİSİ İÇİNDE CİDDİ SIKINTILAR VAR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yüklenen Erdoğan, "Benim milletim gerçekleri bilsin. Temel Bey'in nerede durduğunu herkes bilmeyebilir. Saadet Partisi içinde ciddi sıkıntılar var. Temel Bey'in geçmişine yönelik olarak Saadet Partisi içinde görev almadan önce geçmişte gençlik kollarından partinin kurullarına varıncaya kadar görev almış birisiyim. Daha o zaman Temel Bey bu işin içinde yoktu bile" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Madımak olaylarıyla ilgili masanın etrafındakiler idamını istemiyor muydu? Niçin bunlar sessiz. Biz aynı yerdeyiz. 2-3 hafta içinde Altay Tankımızın devreye alınmasını ve orduya teslimatını yapacağız. Kızıl'ımız çok büyük önem arz ediyor. Bunlar dünyada dikkat çekiyor. Neredesiniz? Masanın adayı bay bay Kemal, hedefine ulaşmak için kime ne taahhütte bulunması gerekiyorsa bulunuyor. Ben inanıyorum ki, milletim bu terör örgütü beslemelerine 14 Mayıs'ta gereken cevabı verecek, milletimiz huzur içinde nefesini alacak."

"BAKAN ARKADAŞLARIMIZI BÜYÜKŞEHİRLERDE DEĞERLENDİRİYORUM"

Milletvekili listeleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu hafta sonuna kadar her şey olabilir. Hafta sonuna kadar kesinleştireceğiz. Önümüzdeki hafta içinde törenle arkadaşlarımızın yerlerini, konumlarını ve listeyi vereceğiz. Kabinedeki arkadaşlarımızla ilgili çalışmayı devam ettiriyoruz. Benim düşüncem daha çok bakan arkadaşlarımızı büyükşehirlerde değerlendiriyorum. Partimiz, teveccühün yüksek olduğu aday adaylığı süreci yaşadı. 6 bin üzerinde başvuru aldık. Birçok isim üzerinde çalışıyoruz. Sürpriz isimlerimiz de olacak. Yazar, çizer ve entelektüel isimler var. Kabine ve üst yönetimini de çalışmaya başladık" ifadelerini kullandı.

"AÇIK ARA ÖNDEYİZ"

Kamoyundaki anketler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Anketler de algı operasyonlarının parçası olarak kullanılabiliyor. Daha çok çalışacağız. Ben milletime güveniyorum, inanıyorum" dedi.

Erdoğan, "Anketlere göre hem başkanlık hem Meclis seçimlerinde açık ara öndeyiz" iddiasında bulundu.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLAMASI

Eski başbakan yardımcılarından Mehmet Şimşek ile AKP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi de hatırlatılan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mehmet Bey benim geçmişte bakanım olmuş, mesai arkadaşım olmuş yol arkadaşım. Kendisiyle ilgili de özellikle insanımızın refahı, huzuru noktasında bundan sonraki süreçte de nasıl bazı değerlendirmeleri yapabiliriz, kendisiyle ekonomik gelişmeler konusunda şöyle bir fikir alışverişinde bulunalım istedim. Böyle bir değerlendirme yapalım istedim. Sağ olsun o da yurt dışından dönüşte yanıma geldi. Kendisinin fikirlerine çok çok önem veririm. Biz kendisiyle bu görüşmeleri ilk defa yapmıyoruz. Bundan önce de buna benzer görüşme yaptık. Hem benimle, hem arkadaşlarımla bu zamana kadar hep istişare halindeyiz. Bize desteği hep devam etti, şu anda da devam ediyor."

Erdoğan ayrıca, "Tüm dünya, klasik ekonomi politikalarının çözüm olmadığını gördü. Ekonomimiz son 10 çeyrektir kesintisiz büyüyor. Mart ayı itibarıyla 256 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Enflasyondaki düşüşün günlük hayata yansıması için gereken adımları atıyoruz. Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekibimiz hazırlıklar yapıyor."

"BAYRAMDAN SONRA MİTİNGLERE BAŞLIYORUZ"

Bayramdan sonra seçim mitinglerine başlayacaklarını bildiren Erdoğan, "Ancak ramazan boyunca temel atma, açılış ve iftar programlarıyla vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü