USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

DSP, Cumhur İttifakı'na "yeşil ışık" yaktı...

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakallı, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile yapılan görüşme sonrası Cumhur İttifakı'na "yeşil ışık" yaktı.

07-04-2023 12:05
07-04-2023 12:32
ANKARA
Google News

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakallı, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile yapılan görüşme sonrası Cumhur İttifakı'na "yeşil ışık" yaktı.

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Önder Aksakallı ile görüştü.

Görüşme sonrası Binali Yıldırım ve Önder Aksakallı açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Sebebi ziyaretimiz malumunuz 14 Mayıs'ta bir seçim yaşayacağız. Bu seçim çerçevesinde partiler programı ile ittifakları ile milletin önüne çıktılar. Kedilerini ifade ediyorlar. DSP denince rahmetli Ecevit'i, rahmetli Erbakan'ı anmadan olmaz. Onlar Kıbrıs Harekatı'nın Fatih'leridir. Kıbrıs, ülkemize onlardan emanettir. Sayın genel başkanının da Kuzey Kıbrıs Türk bayrağını kendi bayrağımızın yanında dalgalandırması bu konuya verdiği önemin göstergesidir. Sayın cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri ile yapılan son zirvede Kuzey Kıbrıs'ı Türk devletleri teşkilatına gözlemci olarak kabul ettirdik. 780 bin kilometrekare vatan toprağında, mavi vatanda ülkemizin hak ve menfaatlerini korumada parti programımız farklı olsa da tek varan, tek bayrak ilkelerinde aynı hassasiyetlere sahip olduğumuzu teyit etmiş oluyoruz. Seçimler, ülkemizin bölgede güçlü yapısının devamı ile emperyal hedeflerin bir çekişmesi niteliğinde olacağını ön görüyoruz. Beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP'ye, sayın genel başkana ilettik. Kendileri değerlendirecek ve ona göre hareket edeceğiz. Ziyaretimizin amacı budur."

AKP'YE "YEŞİL IŞIK" YAKTI

Yıldırım'ın ardından konuşan Aksakallı, AKP kurmaylarına ziyaret için teşekkür etti. Aksakallı, bugün saat 14’te başkanlık kurulunun toplanacağını belirtti ve AKP’ye ziyaret yapacaklarını duyurdu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dün ziyaret ettiği Aksakallı şunları söyledi:

"Sayın Yıldırım ve sayın Çelik'e nazik ziyaretleri ve önerileri için teşekkür ediyoruz. TBMM'de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi, bunun Türk siyasetinde yeni bir dönemin de başlangıcına vesile olacağı görüşümüzü paylaştık. Bugün saat 14.00'te Başkanlık Kurulu'muzu toplantıya çağırdık. Hem dünkü misafirimizin ziyaretini hem de bugünkü ziyaretin kapsamını tartışarak, sonrasın bizi kabul ederlerse (AKP) bir ziyaret yapmayı planlıyoruz."

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Aksakal'ı ziyaret etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü