USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Başaran: Adaylarımızın arkasındayız, az kaldı, millet bizi çağırıyor…

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı basın ile tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya medya temsilcilerinin yoğun bir katılım gösterdi.

Başaran: Adaylarımızın arkasındayız, az kaldı, millet bizi çağırıyor…
17-04-2023 16:47
17-04-2023 21:19
GAZİANTEP
Google News

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, partisinin birinci sıra milletvekili adayı hakkında sosyal medyada yer alan "küfürbaz, dolandırıcı ve borsa spekülatörü olduğu" yönündeki iddialara yanıt vererek, "AK Parti’de, MHP’de bir tane borsacı var mı? Demek ki en doğru kriter bizdeymiş" dedi.

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı basın ile tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya medya temsilcilerinin yoğun bir katılım gösterdi. 

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, parti binasında düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Mehmet Gürban'ın "borsa spekülatörü, küfürbaz ve dolandırıcı olduğu" yönündeki iddialara da cevap verdi.

Gazetecilerin sorusu üzerine iddialara cevap veren Gürban, "Birinci sıradaki adayımız, Gaziantep’te çok fazla değilse bile Türkiye genelinde tanınırlığı yüksek. Bende sonradan araştırdım. Bir baba olarak küfür kesinlikle savunulamaz. Bir baba olarak kız çocuğunuza, 8 yaşındaki kız çocuğunuza, eşinize yapılmış bir küfre karşı nasıl bir tepki verirsin. Bu arkadaşımız da bir tepki vermiş ve bunu Twitter üzerinden vermiş. Abartılı bir şekilde ama karşı taraftan yapılan küfrü gördüğünüzde, arkadaşımızın abartılı küfrü bile hafif kalıyor. Arkadaşımız o küfredeni mahkemeye verip, 6 ay cezaevinde yatmasını da sağlıyor. Hatta cezaevinden çıkan kişi bu davranışından dolayı arkadaşımızdan özür diledi. Onun haricinde arkadaşımız 'dolandırıcı' denilerek suçlanıyor. Arkadaşımız 'Şunu al' diyor, alıp kazandığı zaman hayranları 'baba' diyor. O kağıt kaybettiği zaman 'dolandırıcı' diyorlar. Böyle bir şey yok. Dosyasına da baktırttık. Dosyalarında da trafik cezası kadar ceza yemiş. Ben bu konuda araştırmayı ne genel merkezden ne de devletten daha büyük araştırma yapabilecek pozisyonda değilim. Savcılıktan adaylık belgesini almış, bunu benim yargılama gibi, kamuoyunun yargılama gibi bir durumu olabilir mi? Olamaz. Kriter olarak illaki avukat, doktor mu olmalı? Türkiye’nin en büyük borsa uzmanından bahsediyorsunuz ve bitmiş bir ekonominin yönetimine gelecek bir ülkeden bahsediyorsunuz. Hangi dalda uzman ekibiniz olmayacak. Eksiğiniz varsa dışarıdan ihraç edeceksiniz. İhraç etmektense bedenden koymak var ve bu arkadaş Antepli. AK Parti’de, MHP’de bir tane borsacı var mı? Demek ki en doğru kriter bizdeymiş. Demek ki başarılı bir iş adamı ki bu pozisyonda" dedi.

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran’ın açıklamaları şu şekilde:

ACILARIMIZ TAZE

“Bilindiği gibi İYİ Parti teşkilatları deprem gününde ve sonrasında birilerinin ihale yaptığı zamanlarda, sahaya inerek gerek giyim, gıda yardımı, gerekse organize olup lojistik destek olma noktasında çok çalışmıştır. Depremin ilk günlerinde kamunun geciktiğini bizzat yaşadık. Ayrıca Suriyeli çocukların trafiği yönlendirdiği sokaklarda, tuvalet sorunun çözülmediği ilçelerimizde; burada bulunmayan kimse bize deprem organizasyonu hakkında güzelleme yapmasın. Biz yaşadık, ne olduğunu biz biliyoruz. Kepçelerin bedenleri çıkarttığı enkazlarda biz vardık; Olması gereken kurumlar yoktu!” dedi.

MİLLETVEKİLİ LİSTEMİZİN ARKASINDAYIZ

Sn. Mehmet Başaran sözlerine şöyle devam etti;

Genel merkezimizin takdiri ile 14 milletvekili adayımız listelere girmiştir. İyi Parti milletvekili adayları açıklandığı günlerde olumsuz bir söylem veya eylemimiz olmamasına rağmen sanki adayları istemiyoruz, bir sorun varmış gibi kamuoyu gündemini meşgul etmeye yönelik tartışmalar yaşanmıştır. Bunların hiç birisi doğru değildir. Biz adaylarımızın arkasındayız, teşkilat olarak adaylarımızın seçim çalışmalarında yanlarında olacağız. İyi Parti’nin 51 aday adayı olmuştur. Bunlardan 14 tanesi genel merkezimizin takdiri ile listeye alınmıştır. Bu söylentiler seçilemeyen, listelerde yer alamayan aday-adaylarının partimize dönük eleştirisidir. Demokrasiye inanan bizler herkesin konuşma, fikrini söyleme hakkı olduğunu biliyoruz. Partiye zarar verecek hakaretleri ve adayları yıpratıcı söylemleri red ediyoruz. Bizim için her adayımız kıymetlidir, değerlidir.

HALKIN GÜNDEMİ “EKONOMİ”

Ekonomik sıkıntıların bu kadar yoğun bir şekilde kendini hissettirdiği bu günlerde adayların kimlikleri, geçmişleri veya mesleklerinden çok enflasyonun konuşulması, İyi Partinin ekonomi konusunda bilim insanlarıyla yaptığı çözümlerin gündeme gelmesini istiyoruz. İyi Parti’nin ve millet ittifakının kadroları Türkiye’yi bu karanlık günlerden güneşli günlere taşıyacak kabiliyettedir. Az Kaldı, milletin iktidarı, Genel başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde birinci parti seçilecek olan İyi Parti ile geliyor.

AZ KALDI

Yakın zamanda milletvekili adaylarımızı sorularınızı cevaplandırmak ve varsa yanlış bilinenler hakkında aydınlatmak üzere basın toplantısı düzenleyeceğiz. Seçim çalışmalarına başladık, Adaylarımızı mahalle-mahalle gezerken göreceksiniz. Tüm millet ittifakı adaylarına başarılar diliyorum. Demokrasi için az kaldı, millet bizi çağırıyor…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü