USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Makaleler için notlar...

27-10-2023

Bir makalede kullanırız, yorumlarız diye aldığımız notlardan bir kısmını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bunlar bizim için “ham malzeme.” İşlenmesi gerek. Ancak bir kısmının üzerinden hayli zaman geçtiği için “bayatlamış.” Bayat-mayat, yine de unutulmaması gereken bilgiler. Buyrun siz de okuyun ve öyle mi değil mi kararınızı verin…

ABD’den Yunan ordusuna yeni silah hilesi: Sınırımıza 20 km. uzaklıkta Dedeağaç’ta askerî üs kuran ABD, Yunanistan’a hibe silah veriyor. (Bize parasını verdiğimiz F-35’leri vermiyor. İsrail’e, Yunanistan’a satıyor.)

İşte Yunanistan’a verdikleri: 9 Apache helikopter, 50 adet OH-58D saldırı helikopteri, 350 adet M-ZAZ zırhlı personel taşıyıcı paletli tankı, 60 adet MLRS paletli roketatar, 120 adet M-109A5 paletli obüs tipi tank, 198 / M-119 kısa menzilli top, HEMTT mühimmat taşıyıcı araç, MRAP zırhlı personel taşıyıcı araç…

57. Alay tamamı şehit: Son asker şehit olmadan önce, alay sancağını ağacın dalına asar, şehit düşer.

Çanakkale’de esir Avusturyalı gazeteci: “8 Ağustos 1915: 100 Türk, 2 Alman esir ağılda diri diri yakıldı. İngilizler, Avusturyalılar kahkaha ile gülüyorlar. 6 Ağustos 1915’te yine yakılıyor. “

1943’ten 1952’ye kadar 38 sene boyunca Çanakkale savaş alanını gezmek yasak. Köylülere ekin, biçin demişler. Şehit kemikleri paramparça olmuş. Savaş malzemeleri hurdacılara satılmış. Yok edilmiş. 1945’te izinle geziliyor. Tekin Arıburun Paşa izin veriyor. Babası Çanakkale şehidi. Avusturyalı esir 30 sene sonra geliyor. Esire ait 1 tabanca, 1 dürbün, 1 İncil Tekin Arıburun Paşa’da. Kendisine iade ediliyor. İngilizler; “Türkler insan yiyor. Türkler kuyrukludur” demiş. Türkleri vahşi göstermiş.

Mehmetçik, yaralı Anzak askerini kucağında taşıyor. Cephesine götürüyor. Dönerken sırtından vuruyorlar.

Conkbayırı’nda bir gazi. Yaranın tesirinden bayılıyor. Hastaneye götürüyorlar. Zonguldak’tan annesi geliyor. Yarayı görünce, “Bu kadarcık yara için hastahaneye gelmeye utanmadın mı?” diyor. O anne, bir ay gönüllü hemşirelik yapıyor.

Tansu Çiller anlatıyor: “291 milyar dolar rantiyeye aktarıldı. Bankalar batırıldı. Fatura millete çıktı. Sadece 46 milyar doları batan bankaların zararı.” (Ecevit Başbakan iken Cumhurbaşkanının Anayasa kitapçığını fırlatmasından sonra patlak veren krizi yorumluyor.)

“Dünya İslâmî Uyanış Kurultayı” toplandı. İran’daki kurultayda Türkiye’yi Doğu Perinçek temsil etti.

Hatırlatma aşısı: ilaç devi Pfizer, Biontech aşısı üretiyor. Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Özlem Türeci: “1 trilyon doz ürettik” diyor. İlaç devi Biontech’in ortağı olan Pfizer şirketi yetkilileri, yaptıkları son dakika açıklamasında Şahin ve Türeci’ye “Bu iş yürümeyecek arkadaşlar” dediklerini açıkladı.

Üretime son veren Honda’dan 1100 çalışanına ikramiye jesti. 10 yılını doldurmayanlara 40 maaş, 10 yıldan fazla çalışanlara ise 48 maaş ikramiye ödemesi yaptı. Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ödedi. Bir de hatıra Cumhuriyet altını verdi.

Afganistan’dan çekilen Amerikan ordusunun son askeri: Tümgeneral Chris Donahve… 30 Ağustos 2021, son asker çekildi.

Afganistan 50 ülkeyi yendi.

“Devletin gayesi insanı mesut etmektir. Ceza vermek değil. Müstahak olanlar cezalandırılır. Âhirette de kâfirler, günahkarlar cezalandırılır.”

Dünyadan yaklaşık 60 milyon ışık yılı uzaklıktaki iki galaksi, “galaksi bale” yaparken görüntülendi.

Şu an bilinen evren çapı 93 milyar ışık yılı.

Mahir Ünal: “Cumhuriyet bizim, lügatimizi, alfabemizi, dilimizi yok etmiştir.”

Bahçeli, Erdoğan’a tepki gösterdi. Mahir Ünal Grup Başkanvekilliğinden istifa etti.

“Ben kadınlarla tokalaşmam.” (Hadis-i şerif. İbn-i Mace, 2341; Nesai, 4181)

TFF: İslamî bayramlarda süper ligde ara yok. Yılbaşında maç yok.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde partilere toplam 4,5 milyar lira Hazine yardımı yapılacak.

AK Parti 1 milyar 961,3 milyon, CHP 1 milyar 43,9 milyon, HDP 539,5 milyon, MHP 511,5 milyon, İyi Parti 459,2 milyon…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?