USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tanrıverdi: Sedat Peker'i iyi keklemişler!

CHP Lideri bugünkü grup konuşmasında da SADAT'ı hedef alırken; SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi Halk TV canlı yayınına katıldı. 

Tanrıverdi: Sedat Peker'i iyi keklemişler!
17-05-2022 23:36
Google News

SADAT'tan başka özel askeri şirketler var'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şirketin önüne gitmesi ile yeniden gündeme gelen SADAT yönelik tartışmalar devam ederken; SADAT Yönetim Kurulu üyesi Halk TV canlı yayınında katıldı.

Geçtiğimiz yıl organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen SADAT, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aniden şirketin kapısına gitmesi ile yeniden tartışmaların odağı haline geldi. 

Kılıçdaroğlu, yaptığı 'çıkarmanın' ardından yaptığı açıklamalarda seçim güvenliğine yönelik her türlü tehdidin kaynağının SADAT olacağını belirtirken; ''Şunu herkesin bilmesini istiyorum Türkiye asla paramiliter kurumlara teslim olmaz. Seçim güvenliği önemlidir. SADAT paramiliter bir kurumdur. Yakın zamana kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu'' demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun hamlesi sonrası açıklama yapan SADAT, CHP Lideri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

CANLI YAYINA KATILDI 

CHP Lideri bugünkü grup konuşmasında da SADAT'ı hedef alırken; SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi Halk TV canlı yayınına katıldı. 

SADAT'ın kuruluşuna yönelik konuşan Tanrıverdi, ''SADAT, kurulurken ne yapacağını detayları ile yazmış. İzin başvurusunu yapmış. Yasal bir engel olup olmadığı aylarca incelenmiş'' ifadelerini kullandı. 

''TÜRKİYE'NİN MEDENİYET COĞRAFYASI BELLİ''

SADAT'ın İslam Birliği yönündeki ifadeleri hakkında konuşan Tanrıverdi, ''Türkiye'nin medeniyet coğrafyası belli. Burada konumlanan şey Avrupa karşıtlığı değil. Burada önemli olan Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelerine bunu yapmak.

Bazı ülkelere yönelik dışlayıcı tavırlarda bulunmak doğru değil.

Hizmet tekliflerimizi 60 civarı ülkeye verdik. 20-25 tanesine şimdiye kadar proje ürettik. Suriye'ye hiç hizmet paketimiz olmadı, Suriye'deki muhaliflerine de bir donatı hizmetimiz de olmadı. Libya'da 2013'te çeşitli projeler geliştirdik. Erdoğan açıklamayı yaptığında Hafter'e karşı mücadele ederiz diye ümitlenmiştik'' dedi.

ADNAN TANRIVERDİ'NİN 'NE İSTEDİYSEK OLDU' SÖZLERİ

''Biz kanunlarla korunmuyoruz'' diyen Tanrıverdi'ye gazeteci Murat Ağırel, ''Sizi koruyan yasalar çıktı. Silah ticareti yapmak yasaktı bununla ilgili bir düzenleme yaptı. Sayın Tanrıverdi yaptığı açıklamada 'Biz ne istediysek hepsi yerine getirildi' dedi. Sonrasındaysa kendisi cumhurbaşkanlığı danışmanlığında yer alıyor. Ayrıca Suriye'deki operasyonda da MİT Başkanı'nın yanında yer aldı babanız. Sonra oğlu göreve geldiğinde 2023 yılında neler olacağına ilişkin yazdığınız makaleler sonucunda bir tedirginlik hasıl oluyor. Derneğiniz içinde Ergenekon kumpasının yanında yer aldığını da biliyoruz.

Resmi İslam Birliği varken; neden SADAT İslam Birliği kuruyor? Bu yetkiyi kim veriyor?'' sözleriyle yanıt verdi.

ASSAM AÇIKLAMASI

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) hakkındaki soruya yanıt veren Tanrıverdi, ''ASSAM bir stratejik araştırma kuruluşu. AB mevzuatlarına benzer fikri çalışmalar yapılsın diye kuruldu'' dedi. 

İslam Birliği'nin başkanının kim olacağı sorusuna ise Tanrıverdi, ''İslam Birliği'ne katılmak isteyen ülkeler, kendi parlamentolarında bunu oylarlar; bu oylama neticisinde ülke birliğe katılmayı kabul ediyorsa bir üst parlamento oluşturulsun. O belirlesin; dönem başkanlığı artık ne oluyorsa'' sözleri ile yanıt verdi.

ADNAN TANRIVERDİ'NİN 'MEHTİ'Yİ BEKLİYORUZ' AÇIKLAMASI

Adnan Tanrıverdi'nin 'Mehti'yi bekliyoruz' açıklamaları hatırlatılınca Melih Tanrıverdi, ''Arada bazı cümleler yok, kesilmiş. Hızlıca anlatmaya çalışıyor orada. Çeşitli ülkelere gittiğimizde Adnan Paşa, ileri gelenleri Adnan Paşa'nın toplantılarında bulunurlar. Adnan Paşa onlara şunu der: ''İslam ülkeleri de bir birlik oluşturmasın mı?'' diye sorar. Hep aldığı cevap şudur: ''Bizde bunu yapacak güç yok. Mehti gelecek, bizi toplayacak'' der. Ne yapacağız biz oturup bekleyecek miyiz biz? Adnan Paşa orada Mehti'nin gelmesi için ortam hazırlayacağız demiyor. Yanlış anlaşıldı. Adnan Paşa hiçbir zaman oturup ''Mehti'yi bekleyelim'' demedi'' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE EĞİTİM KAMPLARI VAR MI?

Tanrıverdi, Şule Aydın'ın ''Burada eğitim kamplarınız var mı?'' sorusuna da yanıt verdi. 

Tanrıverdi, ''Gayrinizami eğitim Türkiye'de vermiyoruz. Paketlerimiz var. Biz bu eğitimleri silahlı kuvvetlere ve polislere verilecek bir eğitim paketi. Bugün Rusya Ukrayna'yı işgal etti. Ukrayna'nın silahlı kuvvetlerini vurdu, sivilleri öldürdü. Ukrayna şu an meşgul yerlerde gayrinizamı harp faaliyeti yürütüyor. Zamanında İngiltere, Ukrayna'ya vermişti. Ülkeler barış dönemlerinde bu hazırlıklarını yaparlarsa; işgale maruz kaldıkları takdirde başarılı olma şansları atacaktır'' sözlerini sarf etti. 

KILIÇDAROĞLU'NUN SADAT'IN KAPISINA GİTMESİ

Tanrıverdi, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın kapısına gitmesine ilişkin ise şunları söyledi:

''Kemal Bey keşke randevu alsaydı, biz de orada olsaydık. Biz de görüşmek isterdik. Kemal Bey bizim orada olmadığımız bir zamanı tercih etti. Niyeti görüşmek değil şov yapmaktı herhalde.

O gün çok yorgun ve bitkin vaziyetteydik. Ali Bey, şirkete geldiğinde ne oluyor diye bakmak için dışarı çıkmış. Engin Altay'a ''Neden randevu almadınız?'' diye soruyor'' dedi. 

''Yine de neden Kılıçdaroğlu'nu içeri almadınız?'' sorusuna da yanıt veren Tanrıverdi, ''Kameralar açık, telefonlar açık gelmişler ziyarete. Bu misafirlik değil, şov yapmak'' sözlerini sarf etti. 

TSK'nın birikiminin başka ülkelere gönderilmesi hakkında da şu ifadeleri kullandı:

''Verdiğimiz hizmetler, hukukçular tarafından detaylı inceleniyor. Biz nereye basıp nereye basmamız gerektiğini biliyoruz. Biz bir ülkeye hizmet vereceğimiz zaman o ülkenin silahlı kuvvetlerine iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na ve Milli Savunma Bakanlığı'na bilgi veriyoruz. Vermeyin denilse vermiyoruz'' dedi. 

SEDAT PEKER'İN İDDİALARI

Tanrıverdi organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları hakkında şunları söyledi:

''Sedat Peker bir itirafta bulunuyor. Kendi götürdüğüm tırların içinde bu malzemeler vardı. Bir kısmını El Nusra'ya teslim edildi. 

Biz Suriye muhalefeti ile El Nusra ile terör örgütleri ile çalışmadık, çalışmayız. Özgür Suriye Ordusu da dahil. Eğer Sedat Peker ben bunları götürdüm diyorsa bu onların problemi. Sedat Peker, SADAT'tan randevu talep ediyordu. Randevu talebini kabul etmedik. Davet etti, davetini kabul etmedik. Bizim organize suç örgütü lideri ile ne işimiz olabilir ki? Biz anarşist, terörist değiliz. Bizim ekibimiz TSK'nın onurlu subaylarından oluşuyor. 

Sedat Peker bize ''Benimle resmi olarak görüşmek istemiyorsunuz. Ben düğüne davetliyim, siz de gelin. Düğünde denk gelmişsiniz gibi yapalım'' diyordu. 

Benim tahminim Sedat Peker'i 'iyi keklemişler, biz SADAT'tan geliyoruz' diye. Kendisi de o randevu taleplerini teyit etmek için ilettiğini düşünüyorum.''

''İFTİRA İLE İHRAÇ EDİLDİLER''

FETÖ'den ihraç edilen ve SADAT'tan yer alan isimler hakkında ise Tanrıverdi, ''İftira ile ihraç edildiler'' dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü