USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Sinan Oğan: İkinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğiz!

ATA İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, ikinci turda alacağı tutuma dair açıklama yapıyor.

Sinan Oğan: İkinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğiz!
22-05-2023 17:12
22-05-2023 17:29
ANKARA
Google News

ATA İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, ikinci turda alacağı tutuma dair açıklama yapıyor. Oğan, 2. Tur’da Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ATA İttifakı’nın alacağı tutum günlerdir merak konusuydu. ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan 22 Mayıs saat 17.00’yi işaret ederek ikinci turda alacağı tutuma dair açıklama yapacağını duyurmuştu.

Saatlerin 17.00'yi göstermesinin ardından Oğan, merakla beklenen açıklamasına başladı.

Oğan'ın açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ön gördüğümüz şekilde 2. tura kalmıştır. Aldığımız oy ile ikinci tura kalan seçimlerde pay sahibi olduk. Bizimle farklı dünya görüşüne sahip ancak bize güvenip oy verenlere teşekkür ediyorum. 

Biz yaklaşık 3 yıl önce eğer bir Türk milliyetçisi aday olmazsa Türk milliyetçiliğini adaysız bırakmayacağız dedik. Bu süreçte Sinan Oğan Gönüllüleri üzerinden örgütlenmeye başladık. 

Maalesef bir çok kesim son 1 ayda yüzde 5 oy almamızı şaşırarak izliyor. Oysa görmedikleri durum şuydu: Biz üç yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk ve dip dalgayı 3 yılda hazırladık. 

Hem bizim üç yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar hem de ATA İttifakı bileşenleri ile yaptığımız çalışmalar bu başarıyı getirmişti. Bizim hedeflediğimiz oy oranı yüzde 9- yüzde 15 idi. Ancak seçimin son günlerinde Muharrem İnce'ye yönelik lincin başarıya uğramasıyla oklar bize de yöneldi. 

Çekilmemiz durumunda seçimin ilk turda biteceği gerçeğini herkes görmüştür. Ne hükümet ne de belediye imkanlarımız yoktu. Buna rağmen büyük bir mücadele örneği sergiledik. Türk milliyetçilerini kilit konuma yükselttik. Her türlü terör örgütüyle mücadele takındığımız ilkeli tavrın siyasette egemen olmasını sağladık. Anayasa'nın değişmez maddelerinde farkındalık yarattık. 

Bugün itibari ile seçimlerde hakkı yenilen Türk'ün sesiyiz. 

Küresel ve bölgesel kriterler göz önüne alındığında Türkiye önemli bir dönemden geçmektedir. Türkiye'de bulunan sığınmacılar konusu ileride ekonomi, güvenlik, jeopolitik maaliyetleri olabilecek bir konudur. İkinci konu ise deprem gerçeğidir. 

Çeşitli iç ve dış dinamiklerin neden olduğu ekonomik sorunlar ülkenin gündemindedir. Ülkemize yönelik her türlü terör eylemine karşı istikrarlı bir mücadele devam ettirmelidir. 

Her kesim siyaset yapma hakkına sahiptir, bununla birlikte terörün siyasi uzantılarının siyasetten temizlenmesi gerekmektedir. 

13. cumhurbaşkanını belirlemede HDP'nin egemen olmamasını sağladığımızı düşünüyoruz.

Millet İttifakı, 20 yıldır Cumhur İttifakı karşısında başarı gösterememiştir. Yeni geçilmiş olan Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin istikrarlı yürümesi için parlamento çoğunluğu ile yürütmenin aynı doğrultuda olması önemlidir.

Sürdürdüğümüz müzakereler şu ilkeler etrafında şekillenmiştir: 1. Terörle mücadele edilecektir. 2. Sığınmacıların gönderilmesi için takvim işletilecektir. 3. Türk Devleti teşkilatlarının güçlendirilmesi sağlanacaktır. 

28 Mayıs seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz.

NE OLMUŞTU?

Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta oy sayımının devam ettiği sırada ikinci tura ilişkin kesin konuşmuş, "Zorlu bir süreç bizi bekliyor. Milletimizi tebrik ediyorum. Bugün Türkiye'deki seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek noktaya geldik. Bunu başarı görüyorum. Daha yüksek oy bekliyordum" demişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN VE YILDIRIM'DAN OĞAN'A TELEFON

14 Mayıs akşamı Kılıçdaroğlu, Oğan'ı telefonla arayarak aldığı oy oranı için tebrik etmişti.

Daha sonra söz konusu görüşmenin detaylarını anlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "O görüşme gayet olumlu bir görüşmeydi. Sayın genel başkanımız (Oğan'ı) tebrik etti" diye konuşmuştu.

Öte yandan aynı akşam AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da Oğan'a 'tebrik' telefonu açmıştı.

OĞAN-DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile de görüştüğü iddia edilmişti. Ankara'daki görüşmede ikinci tur tavrının ele alındığı aktarılmıştı.

Oğan'ın eski çalışma arkadaşlarından bir kişinin de bulunduğu toplantının, ikinci tur öncesinde bir hazırlık görüşmesi olarak da değerlendirilebileceği öne sürülmüştü.

KILIÇDAROĞLU-ÖZDAĞ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna az bir zaman kala; Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Ankara'da bir araya gelmişti. İki isim Zafer Partisi Genel Merkezi'nde toplanmış, Özdağ Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşılamıştı.

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu "Güzel ve verimli bir toplantıydı" derken, Özdağ da "Kısa zaman içinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

OĞAN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Aynı gün akşam saatlerinde Sinan Oğan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'da bir araya gelmişti.

İkili, yaklaşık 1 saat görüşmüştü. Görüşmenin başladığı sıralarda AA, Erdoğan'ın ABD basınına verdiği mülakatta söylediği, "Mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlayacağız" ifadelerini servis etmişti.

VECDET ÖZ: ATA İTTİFAKI DAĞILMIŞTIR

Son olarak Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ATA İttifakı'nın sona erdiğini duyurmuştu.

Halk TV'de konuşan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Biz yola çıkarken muhalefet ittifakı olarak çıktık. İktidarı desteklemek planımızda yoktu. Biz kazanmayı arzu ediyorduk” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZDAĞ: BİZ KARARIMIZI YARIN AÇIKLAYACAĞIZ

Dağıldığı kesinleşen ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın bugün 'ikinci tur' kararını açıklaması beklenirken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan yeni bir açıklama gelmişti.

Özdağ, “Sinan Bey bugün açıklama yapacak. Biz ise açıklamamızı yarın sabah 11.00 civarında Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yapacağız. Açıklamamızda hangi adayı desteklediğimizi kamuoyuna duyuracağız. Kamuoyunun da bildiği gibi ATA İttifakı dağılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü