USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Şahinbey'den çiftçilere fide desteği

Şahinbey Belediyesi geleneksel hale getirdiği çiftçilere fide desteğini, Kadim Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla gerçekleştirdi.

Şahinbey'den çiftçilere fide desteği
17-04-2023 17:04
17-04-2023 17:06
GAZİANTEP
Google News

Şahinbey Belediyesi geleneksel hale getirdiği çiftçilere fide desteğini, Kadim Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla gerçekleştirdi.

Son üç yıldır çiftçilere toplamda 33.500.000 adet fide desteği sağlayan Şahinbey Belediyesi, bu geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Çiftçilere bu yıl 11.500.000 adet fide desteği sağlayan Şahinbey Belediyesi Burç Mahallesi’nde gerçekleştirdiği fide dağıtım törenine Kadim Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Milletvekili Adayı Av. Hasan Teke, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Güçlü Türkiye için 14 Mayıs’taki seçimin önemli olduğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı ve Kadim Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: “Türkiye’de son 20 yılda tarımda, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, adalette her alanda çok önemli gelişmeler yaşandı. Türkiye’yi kat be kat büyüttük. İstikrar bir ülkede petrol kadar altın kadar önemlidir. 20 yıl Türkiye’deki istikrar Türkiye’yi büyüttü. Bu birlik ve beraberliği koruyup, 14 Mayıs’ta söz de yetki de milletin diyeceğiz. Şahinbey Belediyemiz 11 milyon 500 bin fideyi çiftçilerimizle buluşturuyor. Şimdiye kadar yaklaşık 1 milyar liralık bir destek ayrılmış. Büyükşehir Belediyemiz de her zaman çiftçilerimizin yanında yer aldı. Bizim anlayışımız memlekete hizmeti ibadet olarak saymaktır. 14 Mayıs’ta önümüze gelen sandıkta vereceğimiz her destek Türkiye’nin büyümesi için güçlenmesi için verilecek bir destektir. İstikrarın devamı için vatandaşlarımızın güçlü destek vereceğine inanıyoruz. Gaziantep kurak bir şehir. Şahinbey de Şehitkâmil de kurak Fırat’ın suyunu buraya getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ev hanımları için anneler için çok önemli projelerimiz var. Ev hanımlarımız emekli olacak. Ev hanımlarının emekli prim desteğinin üçte birini de yine devletimiz karşılayacak. Gençlerimizin evlenirken ihtiyaçları oluyor. İhtiyaç duyan gençlerimize faizsiz iki yıl geri ödemesiz evlilik kredisi vereceğiz. Karada milli otomobilimiz TOGG yola çıktı. Havada Hür Kuş jetimiz var. Denizde Anadolu savaş gemimiz var. Havada, karada, denizde güçlü bir Türkiye var” dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANIMIZLA YEREL KALKINMA YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çalışmalara devam edeceklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şahinbey’in dönüm noktasındayız, bugün aramızda Kadim Adalet Bakanımız var, Adalet mülkün temelindedir, benim ehlim der ki işi ehline ver adaletli davran, adaletli davranan şu an da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. İşi ehline vererek adaletli davrandığı ve Gül Bakanımızı başımıza verdiği için çok teşekkür ediyorum. Yıl 2001 biz millete hizmet yolculuğuna çıktık, başımızda Cumhurbaşkanımız liderimiz. Cumhurbaşkanımızı aşağı çekmek için ne diyorlardı, ‘muhtar bile olamaz’ muhtar kim seçilmiş, sözünün eri, mahallenin sesi, sizinle birlikte muhtarlarımızla, eli nasırlı çiftçilerimizle biz yeni bir başlangıca çıktık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik, işçisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, çiftçisiyle birbirini tamamlayan bu güzel topluluğu hep birlikte yaşatacağız dedik. Önce insan deyip, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediğimiz bu yolculukta çok önemli bir başlangıç yaptık. Mehmet Başkanımla biz kurucuyuz. Bizde makam mevki yoktur, ismin başında ne yazarsa yazsın adam gibi adam olma vardır. Mehmet Tahmazoğlu Başkanımla birlikte şehrimiz için çalışıyoruz. Doğru isimle, doğru zamanda olursan, her şeyi yapabilirsin. Bu hizmetleri devletimizin imkânı ile yapıyoruz yani diyoruz ki yaparsa AK Parti yapar” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZE 864 MİLYONLUK DESTEK SAĞLADIK

Verilen desteklerle Şahinbey’de ekilmeyen alan kalmadığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Çiftçilerimize 11,5 milyon adet domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, salatalık fidesi dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Çiftçinin desteklenmesi gerçekten çok önemli, 6 yıldan bu yana Şahinbey Belediyesi olarak çiftçimize destek veriyoruz. Köyden şehre göç var diyorlar ancak biz Şahinbey olarak bunu tam tersine çevirmiş olduk. 6 yıl önce 3.800 kayıtlı çiftçimiz varken, şu an 8.280 sayısına ulaştı. Tarım İl Müdürlüğü kayıt sistemine kayıtlı hayvan yetiştirici sayımız 1.250 iken 5.000’e ulaştı. Yani yüzde 400 artış var. Bu artışlar kendi kendine olmuyor. Çiftçilerimize buğday, arpa, mercimek, gübre, hayvan yemi, yonca, İtalyan çimi, 750 bin zeytin, 150 bin fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Dağıttığımız fide toplamı 33 milyona ulaşıyor.  Yine çiftçilerimize 242 adet süt sağım makinası dağıttık. Köylerimizde yaşayan, fakat imkânı olmayan aileler vardı. Tam 283 aileye 16 koyun bir koç, isteyene ise 2 tane gebe inek verdik ve bu çiftçilerimiz artık kendi ayakları üzerinde durmaya başladı. Yine 11 tane meramıza su kuyusu açtık. 46 köyümüzde bulunan meraların tamamına gübreledik. Arıcılık yapan 2 bin çiftçimize kovan desteğinde bulunduk. Çiftçilerimize 57 bin kilogram silajlık mısır, çiftçi hanım kardeşlerimize 6 bin 800 tane çizme dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca 30 bin tane yumurtacı tavuk dağıtımı gerçekleştirdik. Çiftçilerimize bugüne kadar toplam 864.395.800 TL, destek sağladık. Şahinbey Belediyemiz tarafından çiftçimize doğrudan bir şekilde ödenmiş oldu. Bütün çiftçilerimize helali hoş olsun. Tarım çok önemli, üretmeden yaşamamız mümkün değil, biz çiftçimize bakacağız ki çiftçimiz de bize baksın. Çiftçimizi evin anası olarak görüyorum, anne yavrularına nasıl bakıyorsa çiftçimiz de bize üreterek bakıyor. Devlet millet el ele diyoruz tek yürek şeklinde sorunlarımızı çözmeye, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz bundan sonra da devlet millet el ele Türkiye’yi ileriye taşıyacağız. Her alanda Türkiye’yi dünyanın 1 numarası yapmak için uğraşıyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız her şeyin en iyisine layık. Ülkemiz zirveye ulaşmak anlamında Cumhurbaşkanımız sayesinde çok büyük bir atılım yaptı. Ben inanıyorum ki 14 Mayıs’ta milletimiz sağduyu ile yine hareket edecek, AK Parti ve Cumhur İttifakı ile bu hizmetler çok daha ileriye ulaşacak. Önümüzdeki 5 yıl en geç 10 yıl içinde Türkiye dünyanın lider ülkesi durumuna gelecek. Bu kadar saldırmalarının nedeni de bu, ama biz milletimizle devletimizle el ele hedefimize doğru gideceğiz. Çiftçimiz kazansın, ülkemiz kazansın diyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK OLUYOR

Tarımın gelişmesi için destek verilmesi gerektiğini ifade eden önceki dönem AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Hasan Teke, “Büyükşehir ve Şahinbey Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. İki başkanım da çiftçinin kara gün dostu. Tarım ve hayvancılığı geliştirmeli, büyütmeli ve bu yolda destek çıkmalıyız. Covid salgını bize gıda zincirinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu nedenle tarımı geliştirmemiz ve büyütmemiz gerekiyor. Bunun için de çiftçilerimize destek çıkmamız gerekiyor. Başkanlarımız çiftçi kardeşlerimize hem hayvancılıkta hem de tarımda her türlü desteği vermeye gayret ediyorlar. Ben huzurlarınızda çiftçilerimize verdiği desteklerden dolayı belediye başkanlarıma teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZE ÖNEMLİ DESTEKLER VERİLİYOR

Çiftçilere verilen desteklerin çok önemli olduğunu ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, “Büyükşehir ve Şahinbey Belediyemiz çiftçilere Türkiye’de görülmemiş destekler veriyor. Allah iki belediye başkanımızdan da razı olsun. Bu destekler geleneksel hale geldiğin için sanki her tarafta yapılıyor gibi görünüyor. Ancak öyle bir durum yok. Daha önce Büyükşehir ve Şahinbey Belediye Başkanlarımızdan küçük meblağlarda destekler bekliyorduk. Ancak sağ olsun iki başkanımızda o rakamların çok üzerine çıkarak hayalini kuramadığımız miktarlarda destekler veriyorlar. Belediye Başkanlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇİFTÇİLER DESTEKLERDEN MEMNUN

Hacıköylü çiftçilerden Muhtar Demir, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çiftçilerimize göstermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Köyümüze ve köylüye verdiği destekler paha biçilmez” dedi.

Yeniköy çiftçilerinden Nedim Bilgiç, “Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu biz ne istediysek hepsini bizlere verdi. Fide, yem, tohum her şeyi verdi. Türkiye illerinin içerisinden en şanslı ilçe biziz, Mehmet Tahmazoğlu gibi bir belediye başkanımız, var. Biz Şahinbeyli çiftçiler olarak Fırat’ın suyunun da Şahinbey’e getirilmesini istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü