USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Perinçek: Gezi eylemlerinde biz de varız!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'skandal' olarak nitelenen Gezi Parkı davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Perinçek: Gezi eylemlerinde biz de varız!
27-04-2022 13:57
Google News

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'skandal' olarak nitelenen Gezi Parkı davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Gezi eylemlerinde biz de varız? Haydi gelsinler güçleri yetiyorsa benim de yakama yapışsınlar" dedi.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetine destek verdiği açıklamalarda gündeme gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yargılama sürecinde yaşananlarla tepki çeken Gezi Parkı davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programında 'casusluk' suçlamasından beraat eden iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala'nın 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs'ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasına değinen Perinçek, şunları söyledi: 

"(...) 'Gezi eylemlerini düzenledi.' Gezi eylemlerinde biz de varız? Haydi gelsinler güçleri yetiyorsa benim de yakama yapışsınlar. Gezi eylemleri hükümete karşı protesto eylemleri. Hatta biz orada 'Hükümet istifa' dedik. Hatta Kavalalar 'Hükümet istifa' fikrine katılmıyorlardı. 'Hükümet istifa' denebilir. 15 Temmuz 2016'ya kadar veya Silivri duvarını yıkmamıza kadar BOP Eş Başkanı olduğunu söylüyordu Cumhurbaşkanımız, o zaman başbakandı. Biz de ona 'İstifa et' diyorduk."

""

'SİYASİ KARŞITLIKLA SUÇU BİRBİRİNE KARIŞTIRIYORUZ'

Perinçek'in bu açıklamalarının daha geniş versiyonu ise, bugün Aydınlık gazetesinde yayımlandı. Manşetten verilen haberde Vatan Partisi liderinin şu ifadeleri yer aldı:

"Hem halkımızda hem de Vatan Partisi de dahil bütün siyasi çevrelerde şöyle bir yanlış var. Siyasi karşıtlık ile suçu bir birine karıştırıyoruz. Siyaset başka suç başka. Biz siyasette şu ya da bu girişime şu veya bu eyleme karşı olabiliriz. Ama suç tanımı buradan çıkmıyor. Suç, Ceza Kanununda tanımlanan eylemdir. Kanunsuz suç olmaz, kanunsuz ceza olmaz. Ceza Hukukunun en temel 2 prensibidir. Herhangi bir kişinin de suç işlediğine hükmetmek için o kişinin Ceza Kanununda tanımlanmış eylemini kanıtlamak gerekir.

'GÖRÜŞME TEK BAŞINA SUÇ OLAMAZ'

"Kavala olayında iddianameye bakıyoruz. Burada daha çok bir siyasi karşıtlık var.  Gerekçeli karar henüz açıklanmadı ama şu andaki açıklanmış hükümde Osman Kavala'nın hükümeti devirme girişiminde bulunduğunu kanıtlayan eylemler gösterilmiyor. Daha çok Soros destekli Anadolu Kültür Vakfı başkanı olduğu belirtiliyor. Gezi eylemlerini desteklediği belirtiliyor. Bir de Henry Barkey ile görüşmesinden bahsediliyor. En karanlık işinden başlayalım: Henry Barkey ile görüşmek suç değil. Tek başına Barkey ile görüştü diye kimse suçlu olmaz. Henry Barkey ile Sayın Cumhurbaşkanımız da görüşür. Sayın Devlet Bahçeli de Doğu Perinçek de görüşür. Aydınlık ve Ulusal Kanal'ın Genel Yayın Yönetmenleri de görüşür. Bunlar suç olmaz. Ancak hükümeti devirme girişimi suçunun kanıtlarından biriyse bir değeri vardır. Görüştü ama acaba bu suç kapsamında mı?

'VAKIF BAŞKANI OLMAK EYLEMİ İSPATLAMAZ'

“İkinci olarak Soros destekli bir vakfın başkanı olması... Bu da tek başına bir suç değil. Yabancı bir takım kurumlarla bir takım ilişkiler çerçevesinde bir suça götürüp bağlayabilirsin. Ama Soros'un desteklediği bir vakfın başkanı olmak doğrudan doğruya hükümeti devirme girişimi eylemini ispatlamaz.

'GEZİ EYLEMLERİNE KATILMAK SUÇ DEĞİL'

"Üçüncü olarak Gezi eylemlerine Osman Kavala'nın destek olması var. Gezi eylemlerine destek olmak, bulunmak da bir suç değil. Gezi eylemleri protesto eylemleriydi. Gezi eylemlerinde 2 farklı akım vardı ama bu akımlar da siyasi akımlar. Bunlardan biri suçlu, diğeri suçsuz tespiti doğru olmaz. Gezi eylemlerinde bir Batı işbirlikçileri var. Onların arasında PKK, HDP de vardı. Bir de 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen, Türk bayrağı altında eylemlere katılan ve en sonunda bütün Gezi hareketine hakim olan vatansever güçler vardı. Burada da Vatan Partisi başı çekiyordu. En sonunda da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen, Türk bayrağı taşıyan güç damga vurdu eylemlere. Ve Kadıköy'de 1 milyona yakın insanın katıldığı Gazdan Adam mitingi de tamamen vatansever bir hareketti.”

'HÜKÜMET İSTİFA'YA KARŞI ÇIKMIŞLARDI

Perinçek, Gezi'de Kavala'nın temsil ettiği çizginin hükümeti istifaya çağırmadığını, 'hükümet yıkılırsa, iktidara Ergenekoncular gelir' dediğini de hatırlattı. Perinçek şöyle devam etti:

“Hükümeti istifaya çağırmak suç oluşturmaz. Eğer suçsa, o suç benim. Doğu Perinçek olarak ben suçluyum. Çünkü Gezi eylemleri sırasında hükümet istifa sloganını savunan akım Vatan Partisi'ne bağlı olan akımdır. Hatta Batı işbirlikçileri, o zaman AK Parti, Atlantik sistemi içinde olduğu için AK Parti'ye karşı tavır alınmasını istemiyorlardı. 'Hükümet istifa' sloganına karşı çıktılar.

'BATICILARIN ÇÖZÜM SÜRECİ KAYGISI'

“Hatta o sürecin belli aşamalarında da 'Şu an da çözüm süreci var. AK Parti'yle karşı karşıya değiliz. Bu çözüm sürecini baltalayan bir eğilim gözüküyor' diye bir takım şüpheler de ifade etmişlerdir. Dolayısıyla burada AK Parti'ye karşı olmak açısından bir suç tanımı da yapılamaz. Hükümeti devirmek başka, istifasını talep etmek başka. Daha çok siyasi sebeplerle suçlandığı izlenimi var. İddianameyi okuduğumuz zaman da hükümeti devirme suçunun kanıtlarının olmadığını görüyoruz. Ama gerekçeli karar çıktığı zaman daha sağlıklı değerlendirme kuşkusuz yapacağız.

'SİYASETEN KAVALA'NIN KARŞISINDAYIZ'

“Siyaset başka suç başka. Ve siyaseten Osman Kavala'nın yanlış bir yerde durduğu apaçık. Siyaseten biz Osman Kavala'nın temsil ettiği eğilimin karşısındayız. Siyaseten Soros destekli vakfa başkan olmasını çok büyük bir yanlış olarak görüyoruz. Siyaseten Gezi hareketi içerisinde temsil ettiği Batı işbirlikçisi çizgiyi de mahkum ediyoruz. Ama bunlar suç değil. O nedenle kamuoyunu, yargıyı uyarıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü