USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: Sinan Ateş'in katillerini adalete teslim edeceğim

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan Bursa Millet Buluşması'nda yurttaşlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu: Sinan Ateş'in katillerini adalete teslim edeceğim
11-05-2023 19:57
11-05-2023 20:04
BURSA
Google News

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan Bursa Millet Buluşması'nda yurttaşlarla bir araya geldi.

Bursa'da yurttaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Kemal Kılıçdaroğlu alanı dolduran yurttaşlara, Millet İttifakı döneminde adalet ve özgürlüğün sağlanacağı sözünü verdi. 

Kılıçdaroğlu, Bursalı olan Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'e yönelik suikastın faillerinin ve azmettiricilerinin adalete teslim edileceğini vurgulayarak; "Yapanın yanına kâr kalır mantığını değiştireceğim! Devlet dediğiniz adaletle yönetilir, devletin dini adalettir. Adaleti her yerde, her koşulda mutlaka sağlayacağız!" diye konuştu.

"Herkesin kimliği başımın üstüne, herkesin inancı başımın üstüne" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"OTORİTER YÖNETİMİ DEMOKRATİK YÖNTEMLERLE DEĞİŞTİRECEĞİZ"

"Beraber ve birlikte Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. Ben size söz veriyorum. Sandığa bir bayram havası içinde gideceğiz.  Otoriter bir yönetimi demokratik yöntemlerle değiştireceğiz."

"BU ÜLKEDE ÖZGÜRCE YAŞAYACAKSINIZ, KİMSE KAPINIZA DAYANMAYACAK"

"Bu seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek. Gençler ilk sözüm size; biliyorum tweet attığınız zaman anneleriniz, babalarınız “Başımız belaya girer diyorlar. ,Söz veriyorum, seçimden sonra istediğiniz gibi tweet atacaksınız, kimse kapınıza dayanmayacak. Özgürce yaşayacaksınız bu ülkede."

"SANDIĞA GİDERKEN GEÇEN SEÇİMLERDE AKP'YE VEYA MHP'YE OY VEREN BİR KARDEŞİMİZİ DE İKNA EDECEKSİNİZ"

"Bir söz daha istiyorum sizden: Sandığa giderken geçen seçimlerde AKP’ye veya MHP’ye oy veren bir kardeşimizi de ikna edeceksiniz. 'Türkiye'nin hali meydanda, mutfaklarda yangın var, pazara çıkamaz haldeyiz, millet köşeyi dönerken bizim evlatlarımız işsiz güçsüz, saraydakiler 5-6 yerden maaş alırken bizim evlatlarımız asgari ücretle çalışıyor, aldığı asgari ücretle geçinme, ev tutma, kira ödeme şansı yok. Gel kardeşim Kılıçdaroğlu diye bir adam çıkmış ortaya, 'Türkiye'yi düzelteceğim' diyor, gel birlikte deneyelim ve cumhurbaşkanlığı koltuğuna hep beraber oturtalım' diyeceksiniz. Bu zor bir görev. İkna edeceksiniz."

"SURİYELİLERİ VATANDAŞ YAPIYORLAR, ONLARIN OYLARINA TALİP OLUYORLAR"

"Söz en geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine yollayacağız. Öyle bir noktaya geldik ki bizim evlatlarımız işsiz. Onları yollamamız lazım ama ırkçılık yapmadan. Onların yollarını, okullarını, köprülerini, kreşlerini Avrupa Birliği fonlarıyla yapacak, can ve mal güvenliklerini sağlayacağız ve göndereceğiz. Şimdi onların oylarına talip oluyorlar. Vatandaş yapıyorlar. Acaba bize seçimlerde oy verirler mi vermezler mi, bunun hesabını yapıyorlar. Bizim hesabımız vatan sevgisidir, bayraktır, vatandır. Dolayısıyla kendi ülkemde özgürce yaşamak istiyorum, onlar da kendi ülkelerinde özgürce yaşasınlar. Arzu ederlerse turist olarak gelirler."

"ENGELLİLERİN HAKKINI, HUKUKUNU SAVUNMAK BAY KEMAL'İN GÖREVLERİNDEN BİRİDİR"

"Buraya gelmeden önce engelli kardeşlerimle ilgili bir video çekip yayınladım. Sizin hakkınızı, hukukunuzu savunmak, kamuda istihdam etmek Bay Kemal’in görevlerinden biridir. Bunu sakın unutmayın. Türkiye’de hiç kimse kendisini sahipsiz hissetmeyecek. Benim saraylarda oturma gibi bir derdim yok. Sizler gibi yaşıyorum, mütevazi yaşıyorum. Huzur içindeyim. Saraylara değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sına çıkacağız."

"BU ÜLKENİN GENÇLERİ DÜNYA SİYASET TARİHİNE ÖNEMLİ BİR MİRAS BIRAKMIŞ OLACAK"

"Bütün dünya duysun bizim iki kırmızı çizgimiz var: Bayrağımız ve vatanımız. Bu ülkenin kuruluşunda atalarımız hep beraber görev aldı, evlatlarımız güzel bir ülkede yaşasın diye. Bugün geldiğiniz  noktada her evde sıkıntı varsa bir sorun var demektir.

İlk kez bir otoriter yönetimi demokratik yöntemle değiştirme şansı yaşayacağız. Ve bu şans Dünya siyaset tarihine miras bırakacağımız önemli bir adım olacak. Bu ülkenin gençleri bu ülkenin tarihine önemli bir miras bırakmış olacak."

"ADALETİ HER YERDE, HER KOŞULDA MUTLAKA SAĞLAYACAĞIZ"

"Benim adım Kemal'se Sinan Ateş'in katillerini, Gaffar Okkan'ın katillerini bulup kulaklarından tutup adalete teslim edeceğim. Yapanın yanına kâr kalır mantığını değiştireceğim! Devlet dediğiniz adaletle yönetilir, devletin dini adalettir. Adaleti her yerde, her koşulda mutlaka sağlayacağız!"

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN DEVLET BAHÇELİ'YE: SİNAN ATEŞ'İN HESABINI VER! SEN VERMEZSEN BİZ MUTLAKA HESABINI SORACAĞIZ 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP döneminde inanç ve fikir hürriyetinin baskı altına alındığını hatırlatarak "Ülkede kendinden farklı düşünenlere küffar diyen bir yönetim varsa hesap sormak dinen de bizim borcumuzdur. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte din ve vicdan özgürlüğü teminat altına alınacak" diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"BAHÇELİ DÖNÜP BİZE PARMAK SALLIYOR"

"14 Mayıs günü seçimi kaybedeceğini gören iktidar milli manevi değerlerimizi de istismar ederek bizi tehdit ediyor. Bugün iktidarda bulunanlar bize dönüp ‘Devlet bizim mülkümüz’ diyorlar. Erdoğan, Bahçeli dönüp bize parmak sallıyor. Biz de onlara diyoruz ki devlet bizim için ulu sultan Osman Gazi Han’dan emanettir. Kimseye çiğnetmeyiz, kimseye böldürtmeyiz."

"HİÇ KİMSE İNANCINDAN FİKRİNDEN DOLAYI MAHKUM EDİLMEYECEK"

"Ülkede kendinden farklı düşünenlere küffar diyen bir yönetim varsa hesap sormak dinen de bizim borcumuzdur. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte din ve vicdan özgürlüğü teminat altına alınacak. Hiç kimse inancından, fikrinden dolayı mahkum edilemeyecek."

"SİNAN ATEŞ'İN HESABINI ALLAH ŞAHİT OLSUN BİZ SORACAĞIZ"

"O Binali Yıldırım’a soruyorum buradan: Senin yabancı bankalardaki hesapların ne zaman Türkiye’ye gelecek?

14 Mayıs günü mutlaka bunlar gidecek! Gideceklerini anladıkları için bizi tehdit ediyorlar. Sayın Bahçeli Bursalı Sinan Ateş'in hesabını ver! Sen vermezsen Allah şahit olsun biz mutlaka o hesabı soracağız! Ateş çemberinden kaç kere geçmiş bizlere mermi gösteriyor. Ne senin merminden ne öfkenden ne hizmet ettiğin Erdoğan'ın yolsuz düzeninden korkarız. Değiştireceğiz, değiştireceğiz, değiştireceğiz!"

***

ALİ BABACAN: TÜRKİYE BİRDEN BÜYÜKTÜR!

"Gelin hep beraber tek kişilik sistemi değiştirelim" ifadeleriyle Bursalı seçmenlere seslenen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle oldu:

"BU ÜLKENİN KADERİNİ TEK KİŞİYE TESLİM EDEMEZSİNİZ"

"'Gençler bu ülkenin yarını değil bugünü!.. Her şey çok güzel olacak, daha da güzel olacak' diyen Ali Babacan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Nasıl evinizin, hayatınızın kaderini tek bir kişiye bağlamazsanız ülkenin kaderini de tek bir kişinin keyfine teslim edemezsiniz. Bu ülkenin kaderini tek kişiye, Erdoğan'a teslim edemezsiniz. Bir kişinin hatası yüzünden 86 milyonun yoksullaşmasına müsaade etmeyin. Gelin hep beraber tek kişilik sistemi değiştirelim. Bu seçim sistem değişikliği seçimi."

"İLK TURDA KAZANACAĞIZ"

"Birleşe birleşe, ilk turda kazanacağız. Ülkemizin yarınlarını hep beraber inşa edeceğimizi biliyoruz. Omuz omuza çalışacağız. Türkiye kimsenin gelişigüzel deney yapacağı bir laboratuvar değil, 86 milyon da kobay değil. Türkiye birden büyüktür!"

***

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: VATANDAŞIMIZIN MİLLİ GELİRDEN ADİL BİR PAY ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ

"Bütün komşularımızla dost olacağız ama sınırlarımızı kimseye değiştirtmeyeceğiz" ifadelerle dış politikada barış ve sınır güvenliği vurgusu yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"MUTLAKA ADALETİ TESİS EDECEĞİZ"

"Cumhurbaşkanlığı sistemi adeta diktatörlüğe döndü. Bir kişi konuşuyor, karar veriyor. Meclis dahi herkes onun peşinden gidiyor. Atacağımız ilk adım bu sistemi değiştirmek olacak. Arkasından da mutlaka adaleti tesis edeceğiz.

Saraylarda oturanlar milletin derdinden anlamaz. Anlarım zannederler ama anlamazlar. Dünyayı bile görmekten acizler. Gözlerini dünyanın güçlü kabul edilen ülkelerine çevirsinler, ABD Başkanının ‘beyaz ev’de oturduğunu görürler Saray değil. İngiliz Başbakanı Downing Street denilen bir caddede 10 numaralı evde oturur. Ama biz öyle şeylere rıza gösteremeyiz. İlle de saray olacak. Saray yetmiyor, yazlığı ayrı kışlığı ayrı mevsimlik saraylarımız var. Biz bu sistemi değiştirelim bakın problemler nasıl çözülüyor."

"BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEDEN İNSANIMIZIN YÜZÜNÜN GÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

"Sistem değişmeden rakamların manası olmaz. Sistemi değiştireceğiz ve adil bir düzen kuracağız. Bütün vatandaşlarımızın milli gelirden adil bir pay almasını sağlayacağız. Açlık, yoksulluk sınırı değil; bunların üstündeki rakamı her çalışana, herkese verebilmeliyiz. Bu sistemi değiştirmeden insanımızın yüzünün gülmesi mümkün değil." 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü