USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: Sandığa gitmek vatani macburiyettir!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimin ikinci turu hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu: Sandığa gitmek vatani macburiyettir!
18-05-2023 12:11
18-05-2023 13:48
ANKARA
Google News

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimin ikinci turu hakkında açıklama yaptı.

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti. Adayların yüzde 50 oy oranına ulaşamamasının ardından karar ikinci tura kaldı, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandıklar yeniden kurulacak ve pusulada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alacak.

Seçimin ikinci tura kalması nedeniyle gözler yüzde 5,17 oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'a ve Oğan'ı aday gösteren ATA İttifakı'na çevrildi. Millet İttifakı'nın Ata İttifakı ve Sinan Oğan ile görüşmeleri sürüyor.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimin ikinci turu hakkında açıklama yaptı.

Resim

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"ERDOĞAN'IN KÜSTAHLIĞINA DUR DEDİK"

28 Mayıs günü devletimiz ve milletimiz için çok önemli bir seçime gidiyoruz. İki aday ve iki farklı anlayış daha önce bir seçim olmamış gibi milletimizin karşısına çıkacak. Benim görevim gerçekleri söylemektir. İlk turda bize inanan 25 milyon seçmen olmak üzere oyunu kullanan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 

İlk turda sandıktan bu iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktı. Erdoğan iktidarının küstahlığına dur dedik. Milletin oyunun yarısını bile alamadılar. İktidar partisini oyları 7 puan eridi."

"BEN KARŞIMDA DAHA MERT VE DAHA YÜREKLİ BİR ADAY GÖRMEK İSTERDİM"

"Bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan'ın iftira kampanyaları içinde gölgelendi. Ben karşımda daha mert ve daha yürekli bir aday görmek isterdim. Vatandaşlar da montajlardan ve bundan medet ummayan adayları hak ediyordu. Yürekli, namuslu, doğruları söyleyen... 

Siyasi kültür bir kez daha lekelendi. Milletimizi çaresizlik içinde iftira ve karalama kampanyası ile aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadı. Milletimiz ilk turda yetkiyi iktidara vermeyerek bu sistemden ve bu zihniyetten memnuniyetsizliğini ortaya koydu."

"HER SANDIKTA 5 MÜŞAHİTE İHTİYACIMIZ VAR"

"Milletimiz bize de etkili bir mesaj verdi: Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi, kimi gidip tepkisel oy kullandı, kiminin de eli istemeyerek Erdoğan'a gitti. Çünkü mevcut yönetimin kara propagandasına maruz bırakıldı vatandaşlarımız.  Biz de sizlerin mesajlarını aldık. Memleketimizde adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken daha milyonlarca vatansever insanlarımız var. 10 günde tüm gayretimizi sarf edeceğiz. 

YSK meselesini açıklığa kavuşturmak isterim: "Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Son bir oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Bu seçim bir kez daha gösterdi ki bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor. Her sandıkta 5 müşahite ihtiyacımız var. 

Hakkını yedirmeyecek her koşulda güvenebileceğimiz çok daha fazla yiğit kadın ve erkek sandık görevlisine ihtiyacımız var. Bize oy veren 25 milyon  kişiye çağrı yapıyorum.

"ERDOĞAN SEN DEĞİL MİSİN FETÖ'YÜ BESLEYİP BÜYÜTEN?"

"Ama gelin önce terör meselesini, asıl muhatabıyla yani Erdoğan ile konuşalım. Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan? Kapı arkasında gizli gizli pazarlıklar yapan? Senin ne haddine bizim vatan sevgimizi sorgulamak!. Buradan açıkça ilan ediyorum: Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım! Nokta.

Erdoğan senin izlediği hiçbir gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Erdoğan, sen değil misin FETÖ’yü besleyip büyüten, ayağına kadar giden ‘ne olursun, yalvarıyorum geri dön’ diyen? Sen değil misin milletin ordusuna kumpas kuran, bu millet bunları bilmiyor mu? Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım, asla ve asla durmayacağım. Nokta."

"ERDOĞAN, AÇIKÇA SÖYLÜYORUM; ÜLKENİN NAMUSUNA SAHİP ÇIKMADIN"

"Erdoğan, açıkça söylüyorum ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile  10 milyondan fazla mülteci getirdin, ithal oy sağlamak için vatandaşlığı sattın. Kendi vatandaşlarımızı mülteci durumuna düşürdün. Buradan ilan ediyorum ben göreve gelir gelmez tüm mültecileri evlerine götüreceğim Nokta.

Sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin. Buradan ilan ediyorum iktidara gelir gelmez uyuşturucu baronlarının tamamının kökünü kazıyacağım Nokta.

Bu sebeple iki adet torbacıya öldürttüğünüz gerçek Ülkücü kardeşimiz Sinan Ateş’in hesabını kuytuda saklanan suçlulardan soracağım. Nokta."

"YEDİ SÜLALENİ ZENGİN YAPTIN"

"Erdoğan sen parmağındaki tek yüzükle iktidara geldin ve 'Bu yüzükten başka bir şeyim varsa hırsız diyebilirsiniz' dedin. Şimdi etrafındakileri, yedi sülaleni zengin yaptın. Buradan ilan ediyorum devletin ve milletin 5 kurşunda gözü olanın gözünü çıkaracağım. Söz verdim milletime, burunlarından fitil fitil getireceğim. Bu memlekette vatansever kamu görevlileri var."

"FARKINDA MISINIZ? BUNLAR KALIRSA 10 MİLYONDAN FAZLA SIĞINMACI DAHA TÜRKİYE'YE GELECEK"

"Farkında mısınız? Bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha Türkiye’ye gelecek. Farkında mısınız? Bunlar kalırsa dolar 30 liraya fırlayacak, bir kuru ekmek 10 liraya çıktığında sefalet derinleşecek, bu kaçaklar, sığınmacılar potansiyel suç makinasına dönüşecek, yağmalar başlayacak.

Farkında mısınız? Bunlar kalırsa şehirler sığınmacıların, mafya çetelerinin, uyuşturucu baronlarının kontrolüne geçecek. Farkında mısınız? Bunlar kalırsa kadın cinayetleri artarak devam edecek, genç kadınlar sokaklarda kendi başlarına gezemeyecekler ve çıkamayacaklar.

Farkında mısınız? Bunlar kalırsa domuz bağıyla insanlarımızı öldüren iktidara ortak olacak. Farkında mısınız? Bunlar teröristlere taviz vererek ülkeyi yönetecek, her meşrepten teröristi memlekete ve meclise sokacaklar. Kimse kusura bakmasın biz buna asla izin vermeyeceğiz. Vatanını seven hiç kimse buna izin vermeyecek! Nokta"

"VATANINI SEVEN BİZİMLE OMUZ OMUZA VERSİN, VATANINI SEVEN SANDIĞA GELSİN"

"28 Mayıs’ta sandığa gitmek hepimizin ahlaki vicdani ve vatani bir görevdir. İşte bunun için en az bir milyon insan sandık başında olacağız. Söz mü? En az bir milyon insan güvenliği sağlayacağız. Sevgili vatandaşım seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum. Dün söyledim yine söylüyorum. Biz bu vatanı sokakta bulmadık! Milletim ayağa kalksın, vatanını seven bizimle omuz omuza versin, vatanını seven sandığa gelsin."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü