USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: İkinci yüzyılı birlikte inşa edeceğiz

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu: İkinci yüzyılı birlikte inşa edeceğiz
19-03-2023 18:37
19-03-2023 19:40
İZMİR
Google News

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İkinci yüzyılı birlikte inşa edeceğiz. İşimizin kimse kolay olduğunu düşünmesin. Dört ayaklı bir sistemden bahsedeceğim. Birinci ayak demokrasi. Altılı lideri bir araya getiren demokrasidir.

6 lider bir karar aldık. Plan ve Bütçe komisyonu haricinde kesin hesap komisyonu kuracağız. Kesin hesap komisyonunun başında ana muhalefet partisi olacak. Nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi, medyanın özgür olduğu, harcanın her kuruşunun hesabının verildiği bir Türkiye. 

İkinci ayak üreten Türkiye. Güzel çalışan insanlarınız var üretimden koparılıyor. Herkesin ürettiği bir Türkiye dışarıya el avuç açmayan bir Türkiye'dir. 

Üniversiteler bilgi üretecek. Bilgi üreten, teknoloji üreten teknolojiye yabancılaşmaya Türkiye. 

Üçüncü ayağımız güçlü bir sosyal devlet inşa edeceğiz. Hakça bölüşmezsiniz orada huzur ve bereket olmaz. Huzurun olması yaratılan kaynağın hakça bölüşülmesine bağlıdır. 

Dördüncü ayağımız sürdürülebilirlik. Dünya hızla değişiyor. Siz bu değişime ayak uydurmak zorundasınız. Sürdürebilirliğin en önemli anahtarı devlette liyakattir. Biz değişime ayak uydurmak istemiyoruz, değişime, dönüşüme öncülük yapan bir Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz. 

Eğitimin yeniliğe açık olması lazım. Eğitimin merak duygusunu büyütmesini lazım. Biz eğitim sisteminde de köklü değişiklikler yapacağız. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü