USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: 380 bin tasarruf sahibi deprem anında soyuldu!

Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gideceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün kurul önüne gitti.

Kılıçdaroğlu: 380 bin tasarruf sahibi deprem anında soyuldu!
13-02-2023 17:40
13-02-2023 18:32
ANKARA
Google News

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen depremler sonrası afet bölgesine giden ve döndükten sonra Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gideceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün kurul önüne gitti.  

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) önüne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘380 bin tasarruf sahibinin deprem anında soyulduğunu’ belirterek sorumluları istifaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül’ün de ‘saraydan gelen talimat’ nedeniyle kendisiyle görüşmekten vazgeçtiğini de kaydetti.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Deprem bölgesine gitmeden önce SPK'ye geleceğimi ve küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettirildiğinin ayrıntılarını öğreneceğimi ifade etmiştim. Dün gece yarısı döndüm. Önce sayın başkan görüşecek diye aldılar, sonra sayın başkan görüşmekten imtina etti. Şunu açık ve net ifade etmek isterim. Türkiye'de kimsenin soyulmasına izin vermek gibi bir geleneğimiz yok. 

Daha enkaz altında insanlar varken deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem. Küçük yatırımcının deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum. Başkan istifa et, açık söylüyorum. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası da gereğini yapsın.

Soyguna izin vermeyeceğiz. Yeter ya, yeter artık ya. Bu ülkede herkes soyulacak mı? Seyirci kalmayacağız."

Kılıçdaroğlu geçen günlerde yaptığı açıklamada, "SPK konusunda verdiğim sözü unutmadım.

Ancak deprem bölgesine dönmem gerekiyordu. Dönüşte SPK'ye gidip başkanının istifasını isteyeceğim. Ayrıca bölgedeki küçük yatırımcının zararının hemen tazminini ve tüm küçük yatırımcılar için zarar tespit soruşturması talep edeceğim" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü