USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Gaziantep’te AKP ve CHP’liler arasında kavga

Gaziantep'te bir AVM önünde seçim çalışmaları yürüten AKP ve CHP'li gruplar arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine pet şişe ve taş fırlattı.

09-05-2023 20:11
09-05-2023 23:33
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep'te bir AVM önünde seçim çalışmaları yürüten AKP ve CHP'li gruplar arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Olayda CHP’li gençlerden 4'ü yaralanırken, polisin olaya müdahale etmediği öne sürüldü.

Gaziantep'te bir AVM önünde ayrı ayrı stand açarak seçim çalışmaları yürüten AKP ve CHP'li gençler arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine pet şişe ve taş fırlattı. AKP’li 25-30 kişilik grup standın demirlerini sökerek CHP’li gençlere saldırdı. Kavgada CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Açıkgöz ile Şehitkamil ve Şahinbey ilçe gençlik kolları üyesi üç kişi darp edildi. Yaralılar 25 Aralık Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 

CHP İL BAŞKANI UÇAR: POLİS SEYİRCİ KALIYOR

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar konuyla ilgili olarak Cumhuriyete yaptığı açıklamada Gazianteplileri sağduyuya davet ederek şunları söyledi: 

“AKP bu tür girişimlerini daha önce birkaç kez yine sergiledi ama bizimkiler sağduyulu hareket ederek provokatör girişimlere alet olmadı. Bugün akşam saatlerinde bir AVM önünde hem bizim, hem de AKP’lilerin seçimle ilgili ayrı ayrı stantları vardı. Ancak AKP’liler seçim otobüslerindeki anonslar ve müziklerle bizimkilerini provake etme girişimleri oldu. Bu sırada 30 kişilik AKP’li gurup stantların demirlerini de sökerek bizim gençlere saldırıyor, çıkan bu kavgada bizim gençlerden üçü darp ediliyor. Şuan bu gençlerimiz hastanede tedavi altında. Polis olay yerinde olmasına rağmen bu kavgaya seyirci kalıyor. Bu sırada olay yerine gelen bir partilimiz havaya ateş açıyor ve kavga eden gençler ayrılıyor. Nasıl oluyor da bizim saldırı yaptığımızı söylüyorlar oysa 3 partilimiz yaralı ve hastanede tedavi altında.”  

Olayın takipçisi olacaklarını, suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen il başkanı Neşet Uçar, Gazianteplileri sağduyulu olmaya böyle provokatör eylemlere pirim vermemelerini söyledi. 

Öte yanda olayda kavganın sonlanması için havaya ateş açan CHP Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi Ersin Atar’ın ise polis karakolunda ifadesi alındığı öğrenildi.

CHP’Lİ GENÇLER HASTANEYE KALDIRILDI

AKP ve CHP'li gençlerin yumruk ve sopalı kavgası çevredeki vatandaşların araya girmesiyle daha fazla büyümeden önlendi. Kavgadan sonra bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kavgada yaralanan CHP'li gençler Ömer Sucu, Erdem Şarklı, Necmettin Açıkgöz ve Feridun Bulut hastaneye kaldırıldı. Olaydan sonra polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

AKP: CHP'LİLER BİZE SALDIRDI

AK Partililer ise, Gençlik kollarının seçim standına CHP Gaziantep il gençlik kolları üyeleri tarafından saldırıda bulunulduğunu iddia etti.

CHP'Lİ HASAN ÖZTÜRKMEN'DEN AÇIKLAMA

Hastanede açıklama yapan CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Hasan Öztürkmen, olaya ilişkin şunları söyledi:

“Bugün saat 18.00 sıralarında Gaziantep’te vatandaşlara broşür dağıtan parti görevlilerimize, gençlik kollarımıza AKP’liler tarafından bir saldırı olmuştur. Yaralananların iddiasına göre bir yaralı arkadaşımızın polis copu ile yaralandığı iddia ediliyor. Gençlerimizde üç kişi ağır yaralı olarak şimdi hastanedeler. Biz de il başkanımız ve milletvekili adaylarımız ile takip ediyoruz. AKP’liler gün geçtikçe olayı sertleştirmeye çalışıyor. Bize açıkça saldırı olmuştur bugün Gaziantep’te.  Şu anda hastaneden arkadaşlarımızın tedavileri ile uğraşıyoruz. Bunu yetkililere duyuyorum. Gençlerimiz polis copu ile yaralandığını iddia ediyorlar.”

ABDÜLHAMİT GÜL'DEN AÇIKLAMA

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Abdulhamit Gül, olayın yaşandığı bölgeye gelerek partilerle görüştü.

Gül, gazetecilere, partililerinin bölgede 1 aya yakın süredir stant kurarak çalışma yürüttüğünü söyledi.

Gül, şunları kaydetti:

"Demokrasimize, huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize yapılan bu saldırının hesabını Gaziantep soracaktır. 14 Mayıs Pazar günü sandıkta bu anlamda, demokrasiye, gençlere yapılan saldırının en güçlü bir şekilde cevabını Gaziantepli hemşerilerimiz verecektir. Gaziantep bir huzur şehridir, birliğin beraberliğin şehridir, Biz bu seçimin birlik, beraberlik, huzur içerisinde geçmesi için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyeti sunacağız."

CHP İL BAŞKANI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Olayı sosyal medya hesabından paylaşan CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, "Bugün akşam saatlerinde gençlik kollarımız Sanko Park önünde AKP’li bir bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğradı. Gençlik kollarımızdan 4 arkadaşımız yaralanarak 25 Aralık Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olay kolluk kuvvetlerinin müdahalesi ile yatıştırıldı. Gençlik Kollarımıza karşı yapılan bu saldırıya karşı hukukçu arkadaşlarımız süreci yakından takip ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Resim

Resim

Resim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü