USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aydın’da Taliban bayraklı tarikat düğünü!

Aydın Merkez'de çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Onlarca araç, sabah saatlerinde Taliban tarafından kullanılan Tevhid bayrağını açarak konvoy yaptı.

01-08-2022 11:38
01-08-2022 13:05
AYDIN
Google News

Aydın’da Taliban bayraklarıyla düzenlenen düğün konvoyu tepkilere neden oldu. Görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasından sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatıldığını açıkladı. Konvoydakilerin bir bölümünün şehir dışından Efeler’deki bir tarikat üyesinin düğünü için şehir dışından geldiği, şehirdeki tarikat üyeleriyle buluşup konvoy yaptığı öğrenildi.

Aydın’ın Merkez İlçesi Efeler'in Osman Yozgatlı Mahallesi'nde ellerinde üzerinde Arapça yazılar bulunan bayraklarla düğün konvoyu yapan tarikatçılar tepkiye neden oldu.

Tellidede mevkiinde çekildiği öğrenilen görüntülerde konvoyu oluşturan onlarca araçta Taliban'ın kullandığı Tevhid bayrakları sallandı. Konvoyun geçtiği güzergahta vatandaşların kaydettiği görüntüler sosyal medyada yayınlanmasının ardından büyük tepki çekti.

Edinilen bilgiye göre konvoydakilerin bir bölümü Efeler'deki bir tarikat üyesinin düğünü için şehir dışından geldi. Aydın'daki tarikat üyeleriyle buluşup konvoy yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin büyük tepki görmesi üzerine Aydın Emniyet Müdürlüğü sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “31 Temmuz 2022 günü saat 12.30 sıralarında sosyal medya üzerinden paylaşımı yapılan ilimiz sınırları içerisindeki bir düğün konvoyuna ait görüntüler ile alakalı gerekli araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadesi kullanıldı.

AYASOFYA VE ZEYTİNBURNU SAHİLİNDE DE AÇMIŞLARDI

Taliban tarafından kullanılan Tevhid bayrağı daha önce de İstanbul Zeytinburnu sahilinde ve Ayasofya'da da açılmıştı. 

Ağustos 2020 tarihinde Bakırköy-Zeytinburnu sahil hattında çekilen görüntülerde bir grup Afganistan uyruklu şahıs toplu halde dolaşarak Taliban tarafından kullanılan Tevhid bayrağı açıyordu.

Ayrıca aynı tarihlerde Ayasofya'da da büyük bir pankart şeklinde Taliban bayrağı açılmıştı. Açılan pankartın alt kısmında ise "Afganistan İslam Emirliği" yazıyordu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü