USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener'den Erdoğan'a 'Ahlak yoksunu' yanıtı...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'den Erdoğan'a 'Ahlak yoksunu' yanıtı...
17-11-2021 11:15
Google News

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Yaklaşan İYİ Parti iktidarında hiçbir kardeşin bir diğerine üstünlüğünün olmadığı, egemen ve eşit devletler olarak kalkınmanın taçlandığı Türk işbirliği meydana getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

KADIN CİNAYETLERİ

Ülkemizde her gün yaşar olduğumuz kadın cinayetleri soluğumuzu kesmeye devam ediyor. İnsan, öleceğini bilerek yaşayan bir canlıdır. Ama maalesef ülkemizde kadınlar öldürüleceklerini bilerek yaşıyor. Nerede, ne zaman, kim tarafından öldürüleceğini düşünerek yaşıyor. 

Geçtiğimiz hafta bir cani, genç bir kadını aramızdan aldı. O kadar acı ki eğer o psikopatla karşılaşmamış olsaydı, eğer ülkemizde bir kadını öldürmek bu kadar kolay olmasaydı Başak kızımız şimdi aramızda olabilirdi. Bu katil daha önce psikolojik tedavi görmüş, ailesi durumu biliyor, resmi işlemler yapılmış yani devlet de sorunu biliyor. Yani bir anlamda, herkes her şeyi biliyor ama bu cani 28 yaşındaki kızımızın karşısına çıkıncaya kadar kimse bir şey yapmıyor. Bu cani Başak'ı savunmasız diye hedef alıyor. "Niçin Başak'ı öldürdün" sorusuna, "O savunmasızdı, kendiniz savunamaz" diyor. "Kadın kendini savunamaz" diyor. Bir psikopatın bile Türkiye'de kadınların durumuyla ilgili vardığı kanaate bakar mısınız? Bu kafa kendiliğinden ortaya çıkmadı. 

Kürsülerden nutuk atmakla olmuyor Sayın Erdoğan. "Bir kadın" diyerek beni tehdit etmekle de olmuyor Sayın Erdoğan. Bu zalimlik ne zaman bitecek? 

İYİ Parti iktidarında kadınların yıllardır süren mücadelelerini devlet politikası haline getireceğiz. Ezcümle, İYİ Parti iktidarında kadınları yaşatacağız. 

Ülkemizde sadece kadınlar değil, geleceğimiz de ölüyor. Öğrencilerine ulaşamayan öğretmenlerimizi de kaybediyoruz. Kimi zaman bir intihar notuyla kimi zaman atanamadığı için çalışmak zorunda kaldığı inşaatta kaybediyoruz. 

ERDOĞAN'A 'AHLAK YOKSUNU' TEPKİSİ

Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde, kendisi bana “ahlak yoksunu” demişti. Hızını alamayıp, dün de, artık suyumuzun kaynadığını söyleyip, bizi tehdit etti. Bitlere fısıldayan adamı, durdurabilene aşk olsun. Yalnız bu sefer, “Bağğyan” dememiş, “bu kadın” demiş. Yani küçük de olsa, en azından bir ilerleme var.

Dün, Fırat’ın kenarında kaybolan kuzudan bile, sorumlu olacağına inanan Tayyip Erdoğan nerede; Bugün, rakibinin suyunu kaynatmakla tehdit eden, Tayyip Erdoğan nerede? Yazıklar olsun. Düştüğün bu ibretlik durumda, artık sen bize, ahlak konusunda, ahkam kesecek durumda değilsin. Çünkü senin, kendine hayrın yok. Elindeki patlak ampülle, aklın sıra, güneşi aydınlatmaya çalışıyorsun.

Sayın Erdoğan; asıl ahlak yoksunu; ülkenin yarısı, açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10 lira 42 kuruş olmuşken, utanmadan, sıkılmadan, yüzü bile kızarmadan, ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir.

EKONOMİK KRİZ

Kendisi bir kez bile, “Ben 83 milyonu fakirleştirdim; bari bu yıl, maaşıma zam yapmayayım.” demedi. Kendisi, bir kez bile, “Millet işsizlikten kırılıyor. Bari şu 5 maaş alanların, maaşını keseyim.” demedi.

Ülkemizin içinde bulunduğu, bu acı tablo içerisinde, “Asrın hatası” Sayın Erdoğan, şimdi de şuursuzca çıkmış; “Biz ekonominin kitabını yazdık” diyor. Şimdiye kadar, ekonominin nasıl yönetileceğine dair, binlerce kitap yazıldı. Ama, ekonominin nasıl batırılacağına dair, hiçbir kitap yazılmamıştı. Onu yazmak da, sana nasip oldu Sayın Erdoğan.

İstesen de istemesen de, milletimiz artık, mutlu yarınları konuşuyor. Kalkınmış, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi konuşuyor. Ve o güzel yarınlarda, sen yoksun.

Her gün, yeni bir kadın cinayeti işleniyor. Onları koruyacak İstanbul Sözleşmesi’ni, uygulatmayı beceremediğin yetmezmiş gibi, bir de utanmadan, yırtıp attın. Bu saatten sonra çıkıp; kadınları yaşatmak için, oy isteyecek hâlin yok.

'BANA OY VERİN' DİYECEK HALİN YOK

Türkiye’yi, yolsuzlukta bir dünya markası yaptın. Milletin anasına sövenleri, ihale manyağı ettin. Beş para etmez adamlara, beş maaş bağladın. Bu saatten sonra çıkıp; “Yolsuzluğu bitirmek için, bana oy verin” diyecek hâlin yok. Yargının üzerine çökmek için, yapmadığın kalmadı. Memlekette, haksızlık, hukuksuzluk almış başını gidiyor. Bu saatten sonra çıkıp; “Adalet için bana oy verin.” diyecek halin de yok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü