USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener, Saray’da konuşulan senaryoyu açıkladı

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP'nin başörtüsü teklifini seçim kozu olarak kullanacağını iddia etti.

Akşener, Saray’da konuşulan senaryoyu açıkladı
18-01-2023 11:10
18-01-2023 11:15
GAZİANTEP
Google News

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP'nin başörtüsü teklifini seçim kozu olarak kullanacağını iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Eğer ajandam var bunu değiştiremem diyorsan, eğer ben siyasi rant peşindeyim bu pastayı kimseye yedirmem diyorsan, gerçekten ortak akıl arıyorsan haydi buyur ben varım, biz varız, İYİ Parti olarak varız" dedi.

Akşener'in konuşmasından başlıklar şöyle:

Bu arkadaşların nazarında siyaset pasta, başörtüsü ise dilimden başka bir şey değil. Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır.

İnancı doğrultusunda hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin hakkıdır. Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de Anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur” dedi.

O nedenle mecburen bu anayasa yapılacakmış. Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşları, seçim kazanmak için her şeyi mubah bilen siyasi partinin giderayak bir kanun teklifinden Anayasa peyda etme gayretlerine şaşırmadık.

“20 YILDIR NEREDEYDİNİZ”

Doğal olarak bazı soruları da Madem Anayasa’da bir değişiklik olmalıydı son 20 yılda neredeydiniz? 2008'de bu konuda düzenleme yapıldı. O zaman Mecliste olan bizler de buna destek verdik.*Mezardan ölüleri kaldırıp sandığa götürdüğünüz referandumda bu değişikliği neden yapmadınız? Aklınıza mı gelmedi yazmayı mı unuttunuz?

Hep bir uçtan bir uca gitti bu ülke. Sağduyunun ortadan kalktığı kutuplaşma üzerinden her türlü rantın devşirildiği bir düzenek devam ediyor. Bugün başörtü mevzusu da benzer konu.

Mesela 2017’de bir kez daha anayasa reformu yaptınız. 150 yıllık birikimi tek kalemde sildiniz rejimi değiştirdiniz. Peki o gün neredeydiniz?

Memleketin bu kadar ağır sorunları varken esasında var olmayan bu mesele siyasetin gündemini kapladı. Elbette biz de bu duruma sırtımızı dönemeyiz. Bu arkadaşlar anayasa yapma konusunda olağanüstü yeteneğe sahip.

Şimdiden sağdan soldan duyuyorum. Saray’daki siyaset dehaları orada burada abuk sabuk konuşuyor. Vay efendim neymiş bu seçim diğerleri gibi değilmiş.

Başörtü meselesinin tekrar gündeme gelmesi iyi olmuş bunun seçimde çok faydası olurmuş. Yok eğer seçimi kaybederlerse Anayasa Mahkemesi’nden bu metni iptal ettirirlermiş. Seçim sonrasında da bunun ekmeğini yemeye devam ederlermiş.

“ERDOĞAN SENİ UYARIYORUM”

Daha ahlaksızca olanı da var teklif mecliste 400'ü bulsa da bazı milletvekillerine hayır oyu kullandırıp referandumuma götürürlermiş.

Erdoğan seni uyarıyorum bu konu bir sınavdır. Kim hangi siyasi rantı kovalıyor beni ilgilendirmez. Ben şunu bilirim ant olsun yemin olsun başörtülü başörtüsüz tüm kadınların tüm insanlarımızın saf ve temiz duygularını sömürmenize müsaade etmem etmeyeceğim.

Saray’da kumpasın dümenin her türlüsü var ahlaktan eser yok. Adeta entrikanın her çeşidi yaşanıyor. Erdoğan'ın Saray düzeni bu. Bizans Sarayı'nın bunlardan öğrenecekleri var.

-Sayın Erdoğan ben de sana bizzat seslenmek istiyorum. Gel bu konunun üzerindeki tüm tartışmaları kapatalım, gel bu meseleyi sonsuza dek ülke gündeminden çıkaralım.
Milletin tamamını kapsayacak düzenleme yapalım.

“HAYDİ BUYUR BEN VARIM”

Eğer ajandam var bunu değiştiremem diyorsan eğer ben siyasi rant peşindeyim bu pastayı kimseye yedirmem diyorsan gerçekten ortak akıl arıyorsan haydi buyur ben varım biz varız İYİ Parti olarak varız. Özgürlük alanını genişleten teklifimiz var.

Arkadaşlarımız çalıştı biz hazırız. Sahici mutabakata varıp esasında var olmayan bu tartışmayı tarihe gömmeye varız. Bu konuda kim samimi değil tüm Türkiye izlesin. Millet devlet bütünlüğüne daha fazla zarar vermeyelim.

Milletimizin gerçek sorunlarına, kanayan yaralara, okula aç giden çocuklara dönelim. Milletimize dönelim. Başörtülü başörtüsüz tüm kadınların hayatını dar eden yakıcı meselelere dönelim.

Yeni hikayeler yazmanın kavgasını verelim. Bu vesileyle tüm kadınlarımıza ve milletimize seslenmek istiyorum.

- Dezenformasyonla mücadele altında düpedüz bir istibdat yasasını hayata geçirmekten geri durmadılar. Milletimiz toprağını ekemiyor, dükkanını döndüremiyor. Gençlerimiz KPSS'den aldığı 92 puana rağmen mülakatta eleniyor. Sansürden, baskıdan ve endişeden adeta nefes bile alamıyor. İktidarın beslediği bir avuç kişi gününü gün ediyor. Pudra şekerciler son model arabalarıyla fink atıyor. Mafyalar, simsarlar, tefeciler devletin etrafında dört dönüyor. 5 maaş, 10 maaş alan saray danışmanları milletimizin hakkını yiyor. Biz bu harami düzene karşıyız. Bu kirli düzene, bu kirli zihniyete karşıyız. Bu ucube sisteme karşıyız. Çünkü biz demokrasiden yanayız. Biz, milletimizin taleplerinden yanayız.

- İşte bu yüzden dün zalimin karşısında biz vardık. Bugün de mazlumun yanında biz varız. Dün 28 Şubatların karşısında biz vardık, bugün milletimizin yanında biz vardık. Dün 'muhtar bile olamaz' diyenlerin karşısında biz vardık. Bugün de Ekrem Başkanımızın yanında biz varız. Dün 25 yıl yıl boyunca Ankara'yı rant çevirenlerin karşısında biz vardık, bugün 4 yılda başkente huzuru getiren Mansur Başkanımızın yanında biz varız. Pınarhisar'da biz vardık, Saraçhane'de biz vardık. Hatay'da, Antalya'da, Adana'da da biz olacağız. 

- Kimsenin hiçbir şey bilmediği bir yerde Sayın Erdoğan her şeyi biliyor. Kim bilir, belki İspanyolca da biliyordur.

- Bay Kriz hala 20 yılda beceremediklerini hala sandık öncesi 'Yapacağım' diyor. He-Man çizgi filmini izliyoruz sanki. Bir gün kaplan gibi bağırıyor, ama ertesi gün sevimli mi sevimli, pofuduk bir ev kedisine dönüşüveriyor. Bir gün atılgan, ertesi gün titrek. Bir gün 'katil Esed' diye bağırıyor, ertesi gün 'Esad'la görüşebiliriz' diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü