USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener: Hiçbirinin ceza-i ehliyeti kalmadı!

Millet İttifakı bileşenlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Manisa mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi.

Akşener: Hiçbirinin ceza-i ehliyeti kalmadı!
07-05-2023 14:10
07-05-2023 14:15
MANİSA
Google News

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Manisa'da coşkulu kalabalık ile bir araya geldi. AKP'nin muhalefet hakkında söylemlerine yanıt veren Akşener, "İlk defa bu kadar rezilliklerle seçime gidiyoruz" dedi.

14 Mayıs seçimlerine geri sayım sürerken siyaset arenası hız kazandı. Parti liderleri kentler de mitinglerini sürdürüyor.

Millet İttifakı bileşenlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Manisa mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi. Manisalılar mitinge yoğun ilgi gösterdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Manisa Mitingi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın muhalefet hakkında eleştirilerine yanıt verdi.

Meral Akşener, Süleyman Soylu'nun muhalefet hakkında söylemlerini hatırlattığı açıklamasında; "Asayişimizden sorumlu adam erkek erkeğe evliliğe taktı. Biz kazanırsak erkeklerle erkekler evlenecekmiş ama fantezide sınır yok; erkeklerle hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Psikiyatristler bunları muayene edip tedavi etmeli. Hiçbirinin cezai ehliyeti kalmadı, şu anda ülkeyi yönetecek durumda değiller!" diye konuştu.

Akşener; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'FETÖ' açıklamalarına ise; "Biri çıktı dedi ki 'kazanırlarsa FETÖ kazanır.' Ama onlar zamanında FETÖ'yü övüyordu. Onlar 'hocaefendi' derdi. Uzun uzun överlerdi. Ne ara o cıvık cıvıklıkta FETÖ düşmanı oldun?" diye yanıt verdi.

Bozdağ'ın siyasi kariyerini hatırlatan Akşener, Adalet Bakanı'na eleştirilerini; "Biri de diyor ki 'kazanırlarsa şampanya patlatacaklar ama biz kazanırsak tertemiz alnımız seccadeye değecek.' Kadınlar öldürüldüğünde, kadınlar tecavüz edildiğinde, 82 puanla atanamayanların döneminde, kul hakkının yenildiği dönemde senin alnının neresi tertemiz? Kapkara alnınız, kapkara!" ifadeleriyle sürdürdü.

"ALİ YEŞİLDAĞ'IN DEDİĞİNE GÖRE O 1 MİLYARCIK TAYYİP ABİ TARAFINDAN ALINDI"

Yeşildağ ailesi Erdoğan ailesinin çok yakınıdır, ben biliyorum. Abileri, Sayın Erdoğan hapse girdiği zaman, başına iş gelir diye onunla birlikte hapse giren bir arkadaş. Ali Yeşildağ bir açıklama yaptı. Antalya Havalimanı. 3 milyar Euro'ya bir kankaya veriliyor. Bu bir satış. Buna karşılık bşka bir firma 5 milyar Euro veriyor. Ama onun dosyasından evrak çalınıyor. 3 milyar Euro verene veriliyor.

Ali Yeşildağ'ın dediğine göre o 1 milyarcık Tayyip Abi tarafından alındı. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bu ülkenin parasının senin cebine atıldığına dair iddia var. Böyle bir iddianın doğru olmadığını anlatsana milletimize.

Meral Akşener'in açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"MİLLET PATRONDUR"

Seçmen velinimettir. Millet patrondur. Elbette siz isterseniz, bir oy Kemal'e bir oy Meral'e verilirse 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak, ben de başbakan olacağım demektir.

"NE ARA O CIVIK CIVIKLIKLA FETÖ DÜŞMANI OLDUN?"

(Başbakan Meral sloganları) Böyle sesleniyorsunuz ama birilerinin sinirlerini laçka etti. İlaç kullanıyorlar, ilaç. Biri çıktı dedi ki 'kazanırlarsa FETÖ kazanır.' Ama onlar zamanında FETÖ'yü övüyordu. Onlar 'hocaefendi' derdi. Uzun uzun överlerdi. Ne ara o cıvık cıvıklıkta FETÖ düşmanı oldun?

"KUL HAKKININ YENİLDİĞİ DÖNEMDE SENİN ALNININ NERESİ TERTEMİZ?"

Biri de diyor ki 'kazanırlarsa şampanya patlatacaklar ama biz kazanırsak tertemiz alnımız seccadeye değecek.' Haram yiyen, kul hakkına el uzatan, 6 yaşındaki kızları evlendiren, çocuklara tecavüz eden, çocuklara tecavüz edilen, taciz edilen bir dönemde kadınlar öldürüldüğünde, kadınlar tecavüz edildiğinde, 82 puanla atanamayanların döneminde, kul hakkının yenildiği dönemde senin alnının neresi tertemiz? Kapkara alnınız, kapkara.

"HİÇBİRİNİN CEZA-İ EHLİYETİ KALMADI"

Asayişimizden sorumlu adam erkek erkeğe evliliğe taktı. Biz kazanırsak erkeklerle erkekler evlenecekmiş ama fantezide sınır yok; erkeklerle hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Psikiyatristler bunları muayene edip tedavi etmeli. Hiçbirinin cezai ehliyeti kalmadı, şu anda ülkeyi yönetecek durumda değiller!

"İLK DEFA BU KADAR REZİLLİKLERLE SEÇİME GİDİYORUZ"

Bir tanesi var, yaşlı başlı abi, İstiklal Marşı'nı kağıttan okudu, belki görmemiştir; size vatan düşmanı dedi. Kendileri de istiklal mücadelesi veriyormuş. İlk defa bu kadar rezilliklerle seçime gidiyoruz.

"SİNAN ATEŞ'İN AZMETTİRİCİLERİ BULUNACAK"

Sinan Ateş'in azmettiricileri bulunacak, hesap sorulacak! Hem de nasıl hesap! 

"BİR OY MERAL'E BİR OY KEMAL'E"

'Patates soğan, güle güle Erdoğan!' Böyle diyorsunuz ama darılıyor. Diyor ki patates soğana liderinizi değişmeyin. Bir oy Meral'e bir oy Kemal'e. Tamam bitti bu iş."

***

MANSUR YAVAŞ: ONLAR GİBİ OLMAYACAĞIZ!

Meral Akşener'in öncesinde yurttaşlara hitap eden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP iktidarının muhalefete yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdiği açıklamasında; "

Üç kez terör örgütleri başlarının da pişmanlık yasasından yararlanması için yasa getirdiler. Muhalefet karşı çıktı! Erdoğan imzasıyla. Bebek katilinin el yazısıyla mektubunu getiren siz değil misiniz?" diye sordu.

Mansur Yavaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

"HEP BANA HEP BANA DİYE DİYE MEMLEKET BİTİYOR"

Hep bana hep bana diye diye memleket bitiyor! Milleti ahlaksız görüp ahlak taslamaya başladılar. Bir de ahlak dersi veriyorlar.

Toplumun yüzde 55'ini 60'ını terörist yapmayı nasıl başardınız? Hiçbir sözü kabul etmiyoruz ama aynı sözlerle hitap etmiyoruz. 'Rakibinize benzerseniz kaybedersiniz.' Onlar gibi olmayacağız!

"HEPİMİZE CEHENNEMİ YAŞATIYORLAR"

Okullar, camiler siyasete alet edildi. Cenneti vaat ediyoruz dediler, hepimize cehennemi yaşatıyorlar. İktidar yöneticilerinin çoğu 20 yıl önce neredeydi, şimdi nasıl yaşıyorlar? Aynı yaşantı vatandaşta var mı? Siz bu dünya malına esir olmuşsunuz; bu dünyayı da öbür dünyayı da kaybetmişsiniz. Serveti inandığınız dava için kullansaydınız bugün bu kadar fakirlik olmazdı! 

Mevsimlik vatanseverleri Allah'la baş başa bırakın, bu işi birinci turda bitirelim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü