USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

1. Gazi Oyunları sona erdi...

1. Gazi Oyunları’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.

1. Gazi Oyunları sona erdi...
01-04-2022 14:13
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Mustafa Cengiz anısına Cumhuriyet tarihinde yapılan en geniş katılımlı yerel organizasyon unvanını alan, 1. Gazi Oyunları’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.

“Spor kenti Gaziantep” sloganından hareket ederek 7’den 70’e herkesi sporla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepli iş insanı, spor yöneticisi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün 37’nci başkanı merhum Mustafa Cengiz’in anısına düzenlenen 1. Gazi Oyunları’nın Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda kapanış törenini gerçekleştirdi.

18 gün süren ve 18 ayrı spor tesisinde organize edilen Gazi Oyunları’nda 15 branş, 70 kategoride performanslarıyla öne çıkan 982 sporcu, kupa ve madalyalarına kavuşurken toplamda 834 bin 500 Türk lirası para ödülünün de sahibi oldu.

Kapanış töreninde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada gençlerin bu toplumun geleceği olduğunu belirterek, onların her yönden geleceğe hazırlanması gerektiğini söyledi.

GAZİ ŞEHİRLİ SPORCULAR 3 YIL İÇERİSİNDE 700 MADALYA KAZANDI!

Gençlerin, yaşamına, yüreğine ne kadar dokunabiliyorsanız geleceğinizin o kadar emin ellerde olduğunun altını çizen Başkan Fatma Şahin, “Gençlerin hedefine odaklanmasında destek olmalıyız. Gençlerimize, hayallerini gerçekleştirmesi konusunda fırsat vermemiz çok önemli. İşte biz de tam olarak bunun için bir araya geldik.” dedi.

Birlikte iş yapma modeli olan Gaziantep Modeli sayesinde 1. Gazi Oyunları’nın vücut bulduğuna dikkati çeken Başkan Şahin, “Gaziantep Modeli’ne öncülük eden Valimiz Davut Gül’ün gayreti göz ardı edilemez. Bu iş hakikaten uzmanlık istiyor. Bir öğretmen ve hoca gözüyle bakmak istiyor. Biz bu bakış açısıyla hareket ederek Belediye bünyesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı’nı kurduk. Bu birimin destekleri ve çalışmaları sonucunda 3 yıl içerisinde 700 madalya elde edildi ve gençlerimiz şehrimizi gururlandırmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Spor şehri Gaziantep’in en büyük gücünün sporcular olduğunu anlatan Başkan Şahin, tesislerin yalnız başına bir şey ifade etmediğini ancak yetenekli gençlerle değer kazandığını kaydederek şunları söyledi:

“Her okulda bir kulüp kuruldu. Gençlere fırsat verdiğimizde yeni tesislerimizle ve hocalarımızla birlikte hedeflerini çok kolay bir şekilde ulaşılıyor. Biz Gaziantep’e uluslararası madalyaları kazandıracak altyapıyı oluşturduk. Bu altyapıyı boşa çıkartmayıp şehri gururlandıran gençlerimizi bir kez daha alkışlıyorum.” ifadesini kullandı. 

GAZİ OYUNLARI SANİ KONUKOĞLU ANISINA DÜZENLENECEK

Gazi oyunlarının 1’incisinin Mustafa Cengiz anısına düzenlendiğini ve Türkiye’de büyük ses getirdiğine dikkati çeken Şahin, son olarak şunları söyledi:

“Gazi oyunlarının 2’ncisini merhum iş insanı Gaziantep’in önemli değerlerinden biri olan Sani Konukoğlu için planlayacağız.  1987’de Sani Konukoğlu beni işe aldığında ilk önce bize, dürüst bir şekilde işin yapılması gerektiğini anlattı. Cumhurbaşkanımızın da siyasete girdiğim ilk dönemde bana öğrettiği şey güzel ahlaktı. Dürüst ve ahlaklı olmalısınız. İşte o yüzden ‘Sani Konukoğlu’ deyip geçmeyeceksin. Bugün bu şehrin sanayileşmesinde Konukoğlu ailesinin çok büyük bir önemi var.”

BÜYÜKŞEHİR’İN SPORCUYA OLAN DESTEĞİ, TÜRKİYE’DE SES GETİREN GAZİ OYUNLARINI GAZİ ŞEHİRLİLERLE BULUŞTURDU

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep Modeli ile hayata geçirilen Gazi oyunlarının perde arkasında çok büyük bir emeğin olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Gaziantep hedefleri olan bir şehir ve hep üzerine koyan bir şehir. Sporla ilgili baktığımızda 10 sene önceki konumumuza baktığımızda şimdiki seviyemiz çok daha ileri noktalarda bulunuyor. Son 3 yıldır Gaziantep’te başlayan spor seferberliği, büyük bir ivme kazandı. Bütün okullarımızda spor alanlarımız mevcut. Spora olan ulaşılabilirlik çok daha kolay hale geldi. Bunun yanı sıra gençlerimize yönelik yetenek tanımlamaları yapılıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile gençlerin spor malzeme ihtiyaçlarını giderdik. Bu dağıtımlara devam ediyoruz. Bu yardımlar, Gazi oyunları gibi büyük bir organizasyonu beraberinde getirdi.

Törende Başkan Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Samet Bayrak, Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu ve sporcular bulundu.

Bu yıl başlatılan Gazi oyunlarının Gaziantep’te geleneksel hale getirilmesi için her eğitim-öğretim yılı içerisinde çok daha farklı spor dallarının da eklenmesiyle spor şehri Gaziantep’in altyapısını daha da güçlendirilmesi planlanıyor. 2023 yılında, Gazi oyunlarının merhum Sani Konukoğlu anısına organize edileceği ifade edildi.

Törenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol gençler ile günün anısına fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü