USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Zere: GAÜN iş dünyası için büyük şans

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gaziantep Üniversitesi, ICT Media ve Harput Ajans işbirliği ile hazırlanan ''Anadolu Bilişim Buluşmaları 2'' etkinliği GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde başladı.

Zere: GAÜN iş dünyası için büyük şans
08-03-2018 22:51
Google News

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gaziantep Üniversitesi, ICT Media ve Harput Ajans işbirliği ile hazırlanan ''Anadolu Bilişim Buluşmaları 2'' etkinliği GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde başladı. Toplantının açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zere, özellikle yazılımlar konusunda Gaziantep’i son derece şanslı olarak gördüğünü belirterek, “Çünkü, 5 organize sanayi bölgesi ve ODTÜ geleneğinden gelen, altyapısı sağlam bir Gaziantep Üniversitesi var” dedi.

GAÜN’ÜN GÜÇLÜ BİR ALTYAPISI VAR

Konuşmasında yazılım ve mobil haberleşmenin önemine dikkat çekerken, ilk kurulumunun düşük maliyetli olması ve sürdürülebilirliğinin kolaylığı nedeniyle yazılım konusunda yoğunlaşılabileceğini vurgulayan Müsteşar Yardımcısı Zere, bu konuda Gaziantep’in de son derece şanslı olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: “Çünkü, 5 tane organize sanayi bölgesi var. Büyük bir üniversitesi var. Eskiden ODTÜ’nün kampüsü olan, ODTÜ geleneğinden gelen, ciddi bir altyapısı bulunan Gaziantep Üniversitesi var. Dolayısıyla ben Gaziantep’teki sanayici ve işadamlarımızın özellikle yazılım alanında, mobil haberleşme alanında çok ciddi bir potansiyel olabileceğini tahmin ediyorum. Bu konuda da her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

HERŞEY DİJİTAL OLACAK

Konuşmasının devamında, kamuda işlerin artık elektronik ortamda yapılması için başlatılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Müsteşar Yardımcısı Galip Zere, “Şuan itibarıyla bakanlıklar ve kamu kurumları tamamen elektronik ortama geçti. Artık, zarflarla,kağıtlarla haberleşme sona eriyor. Bundan böyle bilgi, belge hareketleri elektronik ortam üzerinden yapılacak. Bu aşamada bakanlık ve kamu kurumlarındaki yazılımların siber güvenliği gözden geçirilecek. Böylece bilgi sızması, yetkisiz giriş varmı gibi konularda çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız, vatandaştan hiçbir belge almadan TC kimlik numarasıyla kamu kurumları arasındaki bağlantılarla istenen belgelerin yazıcıya dökülüp vatandaşa sunulması” dedi. Yerli yazılım konusunu da son derece önemsediklerinin altını çizen Zere bu konuda da Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ile beraber çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

DİJİTAL VE SİBER YAZILIM MİLLİ OLMALI

Üniversite olarak bilişimin öneminin anlatılmasına yönelik önemli etkinliklere imza attıklarını belirten GAÜN rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, “Geçtiğimiz hafta Teknoloji Zirvesi, Kariyer Zirvesi ve bugün de Anadolu Bilişim Buluşmalarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu salonda bir hafta içerisinde büyük kalabalıklarla, büyük dijitalleşme dünyası tartışıldı. Gaziantep’te biz bunları tartışıyoruz. Tartışmaya da devam edeceğiz” dedi. Milletlerin gelişmelerinin artık değişim ve dönüşümdeki hızlarıyla ölçüldüğü vurgusunu yapar Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Değişim ve dönüşüm. Bu  iki tabiri en hızlı sezen ve dünyanın gittiği yönü önceden proatkif olarak görüp, ona göre değişimin yönünü belirleyen devlet ve milletler, her zaman çağına yön verir ve çağının üstüne çıkar. Türkiye son dönemlerde ve kaotik durumlardan kurtularak kabuğunu kırıyor, yeni gelişmelere koşuyor” dedi. Gür, konuşmasının öğrencilere seslendiği bölümünde ise, “ Yanıbaşımızda,Afrin’de canlarıyla, kanlarıyla sırf sizin geleceğinizi hazırlamak ve daha müreffeh Türkiye oluşturmak için ve aynı zamanda dünya mazlumları ve adına umut olmak adına askerimiz ordumuz ve hiç tereddüt etmeden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkes ellerinden geleni yapıyor. Onlar orda gereğini yaparken, biz de burada çağı yakalayan bilim altyapısıyla, teknoloji üssüyle, onların önümüzdeki süreçte kullanacağı silahları dijital platformları, yazılımları ve en önemlisi de siber savaş içerisindeki yeni yazılımları üretmek zorundayız. Biz bunu yapamazsak bir süre sonra artık yapacak bir şeyimiz kalmaz. Artık dijital yazılım ve siber yazılımları kendimiz hazırlamalıyız. Aksi taktirde haberleşme güvenliğimizden söz etmemiz mümkün değildir” şeklinde konuştu.

SİZE İHTİYACIMIZ VAR

Toplantının açılış konuşmacılarından Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ise, gençlerin geleceğimiz için önemine işaret ederken, “Hakikaten sizlere çok ihtiyacımız var. Sanayi olarak, Türk Milleti olarak sizlere çok ihtiyacımız var. Okulunuzda yalnız ders öğrenmekle kalmayın. İleride yapacağınız mesleği özümseyerek o mesleğinizde ilerleyerek aramıza katılın. Bizim tecrübelerimizle sizin beyninizle hedeflenen ilk 10 ülke arasına rahatlıkla girdirebiliriz. Dünyanın en zenginleri arasındaki firmaların ilk beşinde 3 tane bilişim firması var. Lütfen geç kalmayın yanımıza gelin” dedi. PTT Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Canpolat da kurum olarak bilişimdeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu konuda aşta e-ticaret olmak üzere hemen her konuda önemli aşamalar katettik. PTT bugün sahasında dünyanın en gelişmiş kuruluşlarıyla rekabet eder durumdadır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü