USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yarkadaş: Atatürk’ten korkmayın Atatürk’ü örnek alın…

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında son dönemde Atatürk'e yönelik artan saldırıları yazdı.

Yarkadaş: Atatürk’ten korkmayın Atatürk’ü örnek alın…
20-08-2021 19:55
Google News

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında son dönemde Atatürk'e yönelik artan saldırıları yazdı.

Saray’da Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali’nin Atatürk’e yönelik övgü dolu sözlerinin sansürlenmesine tepki gösteren Yarkadaş'ın, 'Atatürk’ten korkmayın Atatürk’ü örnek alın' başlığıyla yazdığı köşe yazısı sosyal medyada gündem oldu.

İşte o yazının tamamı:

AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik alerjisi bitmek bilmiyor. 20 yıllık iktidarlarında Atatürk’e kimi zaman gizli, kimi zaman ise açıktan savaş açtılar ama hep yenildiler. Atatürk’ün miras bıraktığı cumhuriyetin külleri bile, AKP’nin yaratmaya çalıştığı düzeni yerle bir etti. Halkın Atatürk’e sevgisi her geçen gün katlanarak arttı.

Peki AKP bu durumdan ders çıkardı mı? Tabii ki hayır!

Afganistan’da yaşanan rejim değişikliğinde ortaya çıkan manzaralar bile AKP’li yöneticiler için ders olmadı! Doğrusu merak ediyorum: AKP’nin üst yönetimi, Afganistan’da ortaya çıkan tablodan memnun mu acaba? Yoksa kafalarında öyle bir ülke mi var? Çünkü; neredeyse her gün, Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği Taliban’a övgü diziyor, mesajlarını olumlu bulduklarını söylüyorlar.

ROTA BELLİDİR…

Oysa ki; Taliban’ın işgal etiği Afganistan, 1920’lerde Atatürk’ün ışığını takip etmiş, modern bir ülke olabilmek adına Atatürk’ten yardım istemişti. AKP ise Atatürk’ün ışığı yerine, Taliban’ın karanlığının peşinden gidiyor. Ve bu anlayış, hala ve ne yazık ki; Atatürk’ü yok saymaya ve unutturmaya çalışıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar nafile… Türk halkı, Afgan kadınların Taliban yobazlığı karşısındaki çığlığını duydukça, Ata’sına daha çok sahip çıkıyor ve onun kıymetini her zamankinden daha çok anlıyor.

ÇOCUKLUK YAPIYORLAR

Bu yüzden, AKP’nin Saray’da Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali’nin Atatürk’e yönelik övgü dolu sözlerini sansürletmesi ve cümlede Atatürk’ün geçtiği yere “Erdoğan’’ı sıkıştırması, derin ve aşılamaz bir kompleksin ifadesidir.

AKP var olduğu sürece, hep bu kompleksle yaşayacak. Ve bu kompleks Atatürk’ü örnek almayı öğrenmedikleri sürece onları içten içe kemirerek bitirecek. Kompleksler, olumluya çevrilmediği sürece, kişi ya da kurumları sağlıksız hale getirir. Sanırım, AKP’yi bekleyen de budur… Atatürk karşısında kendilerini hep ezik hissedecek ve onu aşamayacaklarını bir gün kabullenecekler…

Umarım Saray’da yaptıkları ‘’tercüme çocukluğu” onlar için son olur ve artık Atatürk’ü aşamayacaklarını, Atatürk’ü yok sayma çabalarının ise beyhude olduğunu kabullenirler…

Afganistan’ın hayali ordusu!

Taliban’ın Kabil’e girmesinin ardından Türkiye’nin yardımıyla Afganistan’ı terk eden Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi 1. Başkan Yardımcısı Dr. Enayatulah Babür Farahmand, Hürriyet’ten Toygun Atillanın sorusu üzerine, önemli tespitler yapıyor.

Farahmand, “Afgan Ordusu, kentleri Taliban’a neden teslim etti? Neden hiç direnmedi?” sorusunu yanıtlarken, devleti yöneten ya da yönetmeye talip olan siyasetçilere ders olması gereken sözler sarf ediyor. Tabii  toplumlara da…

""

HERKES OKUMALI

Farahmand’ın ders çıkarılması gereken tespitleri özetle şöyle:

“ABD, kurumlara değil şahıslara yardım yaptı. Şahıslar güç kazanırken, kurumların içi boşaldı. Bu kurumlardan biri de askeriyemizdi. Kolordumuzda 15 bin askerimiz olduğunu biliyorduk. Ancak öğrendik ki; gerçekte 3 bin kişi varmış. Hayali bir ordumuz varmış. Ordumuz, dışarıdan güçlü olduğu söylense de  hem silah hem de eğitim konusunda niteliksiz bırakıldı. Bunları görüyorduk, eleştiriyorduk ama sonuç alamıyorduk. ABD’ye inanan bu millet uçakların kanatlarına, tekerleklerine tutunmaya çalışırken düştü ve öldü. ABD’nin kurbanı oldu.”

O tercüman sarayın resmi danışmanı mı?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gece yandaş TV kanallarında soruları yanıtladı. Erdoğan, bir soru üzerine, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede resmi görevi bulunmamasına rağmen “tercümanlık” görevini üstlenen Merve Kavakçı’nın kızı Fatma Abushanab’a da sahip çıktı. Erdoğan, tercümanın resmi görevi olmamasını eleştiren muhalefete yüklendi ve “Tercüman kadar başınıza taş düşsün” dedi.

SORMADILAR AMA…

Erdoğan, yandaş TV kanallarındaki röportajında Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı’nın kızı Fatma Abushanab’ın devlette resmi bir görevinin olup olmadığını açıklamadı. Sanırım hiçbir gazeteci de sormadı.

""

 

Geride bıraktığımız günlerde bu konuyu TV 100’deki Sağlı – Sollu programında tartışırken, AKP Tokat eski Milletvekili, Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun, ilginç bir açıklama yaptı. Tosun, benim ve Gürkan Hacır’ın eleştirileri üzerine “Fatma kızımız, Saray’da danışmandır. Görevi vardır” dedi.

SARAY NE DİYECEK?

Doğrusu Tosun o an tepkileri dindirmek için mi bunu söyledi, yoksa bilgiye dayalı mı konuştu bilmiyorum. Programın üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen, Saray’dan bu sözleri yalanlayan bir açıklama gelmedi. Eğer Tosun’un verdiği bilgi doğruysa, bu da yeni bir tartışma başlatacak demektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü