USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Taşdoğan: Uyuşturucu illeti artmaya devam ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Muhittin Taşdoğan, madde bağımlılığı, bireysel silahlanma ve Suriyeliler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Taşdoğan: Uyuşturucu illeti artmaya devam ediyor
20-06-2018 19:10
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Muhittin Taşdoğan, madde bağımlılığı, bireysel silahlanma ve Suriyeliler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Taşdoğan seçim sürecinden dolayı ülke sorunlarının arka planda kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye’de seçim çalışmaları ve seçimler ön plana çıktığı için şehrin ve vatandaşların sorunları bir kenara bırakıldı. Aslında sorunların bu dönemlerde en çok dile getirilmesi ve çözüm aranması gerekmektedir. Çiftçinin fıstığına dolu vurdu, her defasında dile getirdiğimiz uyuşturucu illeti artmaya devam ediyor, cinayetlerdeki artış sürüyor, trafik sorunu sürüyor, Suriyeliler ile ilgili sorunlar almış başını gidiyor ve tüm bu sorunların dile getirilip çözülmesi gerekiyor. Bunu da yine dile getiren MHP olacak. Biz bu konular üzerinden defalarca açıklamalarda bulunduk ve çözüm önerilerimizi sunduk. Fakat başlıca sorunların temelleri hala artarak devam ediyor.

Değerli kardeşlerim, öncelikle çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Geçtiğimiz günlerde yağan şiddetli yağışlar çiftçilerimizi çok etkiledi. Ürünleri zarar gördü. Özellikle fıstığın fiyatının tavan yaptığı bugünlerde böyle bir afetin oluşması hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkileyecektir. Bu yıl ki beklenti yüksekti fakat oluşan yağış sonucunda antepfıstığı da zarar gördü ve durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Doğal bir afet olayı olan bu yağışlar için ürünü zarar gören çiftçinin zararının en azından belirli bir kısmı karşılanarak mağduriyetleri giderilmelidir. Aksi halde üretici zor durumda kalır ve bu durumda antepfıstığı adına zor bir süreç başlayabilir.

Bir diğer husus ise her defasında söylediğimiz ve çözülene kadarda dile getireceğimiz uyuşturucu konusudur. yok olan nesil bizim neslimiz. Uyuşturucu maddeler devletleri de milletleri de esir almıştır. Uyuşturucu ekonomisi denilen yasa dışı satış pazarları caddelerde, mahallelerde, sokaklarda, parklarda çocuklarımızın, gençlerimizin üç kuruşlarını almakta, hayatlarını tehdit etmektedir. Gençlerimizi ölüme terk edemeyiz. Bu illetten geleceğimizi kurtarmalıyız. Yine söylüyoruz bu konunun çözümü için ülke sathında ayağı yere basan projeler hayata geçirilmelidir. Fakat yapılan proje rant ya da birilerinin çıkar amacı olmamalıdır. Gerçek amaca uygun yani gençlerimizi kurtarmaya, bu illete gençlerimizi bulaştıranları ise kodese  tıkmaya yönelik olmalıdır. Biz memleket adına yapılan her proje ve programın içinde MHP olarak yer almaya da hazırız. Yeter ki ülkemiz kazansın, vatandaşlarımız huzurlu olsun.

Son günlerde Gaziantep’te artan cinayet olayları da aldı başını gidiyor. İncelediğimiz istatistiklere göre Güneydoğu’da en fazla cinayet işlenen şehir Gaziantep Bu konuda yapılması gereken konunun en başında ise bireysel silahlanmanın zorlaştırılması ve yasal düzenlemeler yapılması gelmektedir. Fakat görüyoruz ki, biz bir adım atmadan herhangi bir çalışma yapılmıyor. Eğer yasal düzenlemeler tamamlanırsa, gerekli bilinçlendirme ve çalışma hususunda bizimde tüm hassasiyetimizi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Şehrimizdeki trafik sorunu ise içinden bir türlü çıkılamayan bir hale doğru gidiyor. Trafikte yoğunluğun ana nedenlerinden biriside park sorunudur. Özellikle AVM ve sağlık tesisleri çevresinde yeterli otopark olmaması, şehrin bazı caddelerinde, caddenin dar olmasına rağmen birde parkomat yapılması keşmekeşi daha da arttırmaktadır. Yapalım da idareten gitsin  mantığıyla yaptığınız her şey aslında bir çözüm değil geleceğe düğüm atmaktır.Bu konudaki önerimiz ise kilit nokta dediğimiz yerlerdeki parkomat sistemini tamamen kaldırıp şerit sayısını arttırmaktır. Parkomat sisteminin kalkması için Gaziantep’te de, Ankara’da ki gibi birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Bilinmelidir ki bu şehrin yolları küçük, oto parkları değil.

Gaziantep'teki Suriyeli vatandaşların sayısı 500 bini geçmiş durumda. Bunlar misafirlik süresini çoktan aşmış durumdalar. Ülkelerinde huzur ve barış sağlanarak ülkelerine gönderilmeleri gerekiyor. Fakat aksine burada yaşam standartlarını oluşturmuş durumdalar. Hatta esnaflık yapmaktadırlar. Bizim esnafımız her sene vergi ödüyor, denetimden geçiyor ve dükkan açabilmek için çeşitli izinler alıyorlar. Fakat Suriyelilerin yoğun olduğu yerlerde bu durum kayıt dışı yapılıyor. Bu kayıt dışı yerlerin denetimleri yetkililer tarafından yapılmalı. Aksi taktirde hem vatandaşımız hem de esnafımız için ciddi sorunlar yaratabilir."

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü