USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Soylu, Kılıçdaroğlu'na 'şerefsiz' dedi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 CHP'li belediyi hedef alarak, "Mersin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin, terör örgütlerine neler yaptıklarını haftaya basın toplantısıyla açıklayacağım" dedi.

Soylu, Kılıçdaroğlu'na 'şerefsiz' dedi...
18-11-2022 23:41
19-11-2022 00:06
GAZİANTEP
Google News

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 CHP'li belediyi hedef alarak, "Mersin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin, terör örgütlerine neler yaptıklarını haftaya basın toplantısıyla açıklayacağım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Soylu’nun bazı CHP'li belediyelerle ilgili öne sürdüğü iddiaya, “Bugüne kadar açıkladıkların yalan ve iftira çukurunda kaldı. Sen de o şerefli koltuğa değil ancak o çukura layıksın. Açıklamazsan namertsin” diye cevap verdi. Soylu ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "'Türkiye cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyor' iddiasını ispat etmeyen Kılıçdaroğlu şerefsizdir" sözleriyle hedef aldı.

KÜRSÜNÜN ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Soylu'nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'şerefsiz' demesine CHP'li vekiller tepki gösterdi.  CHP'lilerin sözünü geri alması talebi üzerine Bakan Soylu sözünün arkasında olduğunu söyledi. CHP'li vekiller ise kürsü önünde toplanarak Soylu'ya tepkilerini dile getirdi.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Mersin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin, terör örgütlerine neler yaptıklarını haftaya basın toplantısıyla açıklayacağım" dedi. Soylu ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "'Türkiye cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyor' iddiasını ispat etmeyen Kılıçdaroğlu şerefsizdir" sözleriyle hedef aldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi, 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor.

Komisyonda milletvekillerinin bütçeye ilişkin görüş bildirildiği esnada söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un eleştirileri üzerine Soylu, geçen yıl yaptığı bütçe sunumunda bir değerlendirme ortaya koyduğunu söyleyerek "Bu değerlendirmeden sonra devletin işleyişi içinde elbette PKK’nın yönettiği belediyelere nasıl terör örgütleri sızdırılmış ve orayı yönetmişlerse acaba diğer belediyelerde de böyle bir durum söz konusu mudur diye yaptığımız değerlendirmede bir sonuca ulaştık" dedi.

4  CHP'Lİ BELEDİYEYİ HEDEF ALDI

Ardından Soylu, "Terör Soruşturmaları (Belediyeler)" yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırarak şunları söyledi:

  • Sonuç burada. Hiç kimseyi suçlamanın bir anlamı yok. Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin nasıl terör örgütlerine peşkeş çekildiğini söylerim. Bütün belgeleri ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Ataşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığını göstereceğim. Hem anlaşma yapacaksın HDP ve PKK ile hem terör örgütlerinin üyelerini oraya koyacaksın hem de diyeceksin ki: Bunun suçlusu İçişleri Bakanlığıdır. Yok öyle.

Daha sonra Özkoç, Soylu’ya, "Neden haftaya açıklıyorsun, burada açıkla" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Soylu, "Sana o keyfi bu akşam yaşatmayacağım, önümüzdeki hafta yaşatacağım" dedi.

CHP'DEN SERT TEPKİ

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal medya hesabından Soylu’nun iddialarına cevap verdi.

Torun’un açıklaması şöyle:

  • İftiracı Süleyman Soylu; Bugüne kadar açıkladıkların yalan ve iftira çukurunda kaldı. Sen de o şerefli koltuğa değil ancak o çukura layıksın. Açıklamazsan namertsin! Unutma: Günü geldiğinde bu milletin de sana bir çift sözü olacak. O zamana kadar elinden geleni ardına koyma.

SÜLEYMAN SOYLU: 'TÜRKİYE CARİ AÇIĞI KAPATMAK İÇİN UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPIYOR' İDDİASINI İSPAT ETMEYEN KILIÇDAROĞLU ŞEREFSİZDİR

Soylu ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "'Türkiye cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyor' iddiasını ispat etmeyen Kılıçdaroğlu şerefsizdir" sözleriyle hedef aldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Bakan Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un uyuşturucu ticareti ve kara para aklama konularında söylediklerine yanıt verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "'Türkiye cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyor" iddiasını hatırlatan Soylu şöyle konuştu:

  • Türkiye cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyor. Bu salonda kimin aklına geliyor bu. Kara parayı aklayan şerefsizdir, uyuşturucu ticareti yapan şerefsizdir, ispat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir.

ÖZKAN: YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİN

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Soylu'ya "Süleyman Soylu asla o koltuğu haketmiyorsun. Genel Başkanımıza ahlaksızca küfür ederek konuşmanı bile bitirmeden meclisten kaçtın. Derhal istifa et. Gün gelecek açıklayamadıkların için yargı önünde hesap vereceksin" sözleriyle tepki gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü