USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Şölen 30. yılında...

Türkiye’nin atıştırmalık sektöründeki önde gelen şirketlerinden Şölen, 30. yılında bayramı geniş ürün yelpazesiyle karşılıyor.

Şölen 30. yılında...
28-05-2019 14:07
Google News

 

Türkiye’nin atıştırmalık sektöründeki önde gelen şirketlerinden Şölen, 30. yılında bayramı geniş ürün yelpazesiyle karşılıyor.

Bu yıl Şölen’in tarihinde dönüm noktası olan kurumsal bir kampanyaya imza attıklarını söyleyen Şölen CEO’su Elif Çoban, “Hayatın en sıcak, en samimi, en gerçek ve bir o kadar da en değerli diyebileceğimiz anlarına sahip çıkarak tüketicilerimize gerçek Şölen çikolatasıyla Hayat Sana Şölen diyoruz. Bayrama, bayrama yakışan bir kampanyayla giriş yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Çoban, bayramlarda misafirlere ikram edilen çikolatanın ayrı bir yeri olduğunu, bu yüzden de Türk halkının değerlerinde yer alan misafirperverlikle en tazesini, en iyisini sunmak amacıyla ürünlerini bayrama sadece 2 ay kala üretmeye başladıklarını ifade etti. Gaziantep’te bulunan Türkiye’nin Çikolata Fabrikası’nın endüstri 4.0 donanımıyla bu tazeliği ve kaliteyi sunma imkânı verdiğini belirten Elif Çoban, “Şölen olarak her geçen gün ürün lezzetine ve gıda güvenliğine sürekli yatırım yapıyoruz. Ulaştığımız kalite ve lezzet ile dünyanın 120 ülkesinde tercih ediliyoruz.Bu bayram sunduğumuz 15 marka ve 66 farklı lezzet ile çikolata ve şekerde en fazla ürün çeşitliliğine sahip markayız” dedi.

Türkiye’nin atıştırmalık sektöründeki önde gelen şirketlerinden Şölen, bu yıl da sunduğu kaliteli ve lezzetli ürünleriyle bayram coşkusu yaşatmayı hedefliyor. Bayram öncesinde değerlendirmelerde bulunan Şölen CEO’su Elif Çoban, Türkiye’de ikramlık ve hediyelik çikolata pazarında toplam satışın yüzde 75’inin bayram döneminde gerçekleştiğini, Şölen’in 2018 bayram döneminde ikramlık kategorisinde ciro pazar payını yüzde 40.2’ye yükselterek liderliği elden bırakmadıklarını, bu yıl da bırakmayacaklarını söyledi.

“Hayat Sana Şölen” dedik

Şölen’in tarihinde dönüm noktası olan bir kurumsal kampanyaya imza attıklarını söyleyen Şölen CEO’su Elif Çoban, “Hayatın en sıcak, en samimi, en gerçek ve bir o kadar da en değerli diyebileceğimiz anlarına sahip çıkarak tüketicilerimize gerçek Şölen çikolatasıyla ‘Hayat Sana Şölen’ dedik.Markamızın adından da yola çıkarak Şölen’le şölen haline dönüşebilen kutlama anlarına vurgu yaptık. Anadolu’dan doğup küresel olmayı başaran ama değerlerine de sıkı sıkıya bağlı Şölen’in samimi, gerçek bir hikayesi var. Şölen doğduğu günden bu yana doğallığı ve samimiyeti ile öne çıkan bir şirket. Bu gerçek, samimi karakterimiz, işimize de yansıyor. İnsanların mutlu olduğu, keyif aldığı, paylaştığı güzel anlarda, biz de en kaliteli ürünlerimizi sunmayı hedefliyoruz. Tüketicilerimizin misafirleriyle en iyi ürünleri paylaşabilmesi için her zaman en kaliteli hammaddeleri kullandık, bu sebeple de gerçek çikolataya odaklandık” dedi. Bu kampanyayı iki ayaklı bir iletişim modeli üzerine kurduklarını söyleyen Çoban, ilk kampanyalarında Biscolata, Ozmo, Luppo, Boombastic gibi güncel ürünlerini ön plana çıkarttıklarını, devam filminde ise ortak değerlerimize vurgu yaparak bayram konsepti içerisindeki gerçek kutlama anlarını işlediklerini belirtti.

“Dünyanın 120 ülkesinde tercih ediliyoruz, ihracatımız 2019 ilk çeyrekte yüzde 21 büyüdü”

Bayramlarda misafirlere ikram edilen çikolatanın ayrı bir yeri olduğunu, bu yüzden de kaliteyi ve lezzeti tüketicilerine taze olarak sunabilmek adına ürünlerini bayrama sadece 2 ay kala üretmeye başladıklarını ifade eden Elif Çoban, “Gaziantep’te bulunan Türkiye’nin Çikolata Fabrikası yatırımımız, sahip olduğu endüstri 4.0 donanımı, ileri teknolojisi ve kapasitesiyle bu tazeliği ve kaliteyi sunma imkânı veriyor. Şölen olarak her geçen gün ürün lezzetine, gıda güvenliğine ve üretime sürekli yatırım yapıyoruz. Bu bakımdan da dünyanın 120 ülkesinde tercih edilen bir markayız. İhracatımız da 2019 ilk çeyrekte yüzde 21 büyüdü” dedi.

“66 farklı lezzet ile en fazla ürün çeşitliliğine sahip markasıyız.”

Şölen’in Ramazan Bayramı’nda tüketicilerine hem çikolatada hem de şekerde çok zengin bir ürün portföyü sunacağını söyleyen Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “15 marka ve 66 farklı lezzet ile bu bayramın çikolata ve şekerde en fazla ürün çeşitliliğine sahip markasıyız. 2018 yılında hediyelik çikolata pazarı yüzde 13,8 büyürken, Şölen yüzde 32.7 büyüme elde etti. Bu başarıda Şölen’in cesaretle attığı adımların payı var. Ayrıca lezzeti estetikle de buluşturduk. Şık, fark yaratan ambalajları ile Milango, Octavia, Matmazel, Lokkum gibi ürünlerin çok tercih edildiğini gördük. Bu bayram ürünlerimiz için özel olarak çevreci kese kağıtları hazırladık. Bayram dönemlerinde tüketicilerimize ulaşmak için özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Tesislerimizdeki çalışan 2 bin 300 çalışanımıza ek olarak bayram döneminde 50.000 aşkın satış noktasında 6.500 kişilik ek istihdam yaratıyoruz.”

“Çikolata İç Anadolu’da, şeker Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da daha çok tüketiliyor”

Tüketimin bölgelere göre dağılımı hakkında bilgi veren Elif Çoban, şunları söyledi: “İkramlık çikolata en fazla İç Anadolu Bölgesi’nde tüketiliyor, ikinci sırada ise Marmara Bölgesi yer alıyor. İkramlık şeker için ise en fazla tüketim Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da oluyor. İkinci sırada İç Anadolu geliyor.”

Çikolata alırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Çikolata alırken öncelikle ürünün markasına, güvenirliğine dikkat edin.
  • Kilogram fiyatı 30 TL’nin altında olan ürünlerin taklit veya kalitesiz çikolata olması olasılığı çok yüksektir.
  • Gerçek çikolata çok önemli. Çok ucuz ve merdiven altı çikolataları gerçek çikolata ile karıştırmayın.
  • Üzerinde kokolin veya kakao kaplı yazan ürünler gerçek çikolata değildir, gerçek çikolatadan aldığınız kakao lezzetini alamazsınız.
  • Gerçek çikolatanın en belirgin özelliklerinden biri pürüzsüz olmasıdır.
  • Mat renkli çikolatalardan kaçının, parlak renkli olanları tercih edin.
  • Gerçek çikolatanın tadı homojendir, kendine özgü aromasının ağızda uyum içinde dağılması, hızlı erimesi ve yumuşak olması gerekir. Ağızda metal tadı olmamalı ve ağız içinde yağlı, yapışkan kalıntı veya tabaka bırakmamalıdır.
  • Tadı acı olan çikolataları almayın, ürünün taze olmadığının işaretidir.
  • Çikolatanın ambalajlı olmasına özen gösterin. Ürünü satın alırken etiketini dikkatli okuyun. Ambalajsız, üreticisini bilmediğiniz ürünlerden uzak durun.

Şölen Hakkında

1989 yılında Gaziantep’te kurulan Şölen; çikolata, çikolatalı ürünler, bisküvi, kraker, kek, şeker ve lokum pazarında Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Şölen, bugün 200’ün üzerinde ürün çeşidini Amerika’dan Belçika’ya, Maldivler’e kadar 120’ye yakın ülkeye ihraç ediyor. Dubai, Cezayir, Azerbaycan, Amerika, Suudi Arabistan, Almanya ve İngiltere’de bölge ofisleri; Levant Bölgesi, Kanada, Çin Latin Amerika’da bölge müdürlükleri bulunuyor. Dünyanın şekerleme alanında en önemli listelerinden biri olan Candy Industry Top 100 listesinde 2019 yılında 57. sırada yer alan firma; Biscolata, Milango, Ozmo, Boombastic, Luppo, Lokkum, Nutymax gibi dünya çapında başarıya ulaşmış markaları bünyesinde bulunduruyor. 2018 yılı itibariyle 30 ülkede 10 binden fazla mağazası bulunan Lidl’ın international tedarikçisi olan Şölen, kendi sektöründe Türkiye’den tek uluslararası firma olma özelliğini taşıyor. Amerika pazarına özel olarak tasarlanan kutusuyla Biscolata Mood, Amazon.com’da satışa sunuluyor. Şölen Gaziantep ve İstanbul’daki tesisleriyle üretimini sürdürüyor. 2018 yılını 1 milyar 300 bin TL ciro ile kapatan Şölen’in 2 bin 300’den fazla çalışanı bulunuyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü