USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sedef Kabaş: Mesele Gülşen değil toplumu sindirmek!

Hedef gösterilerek 49 gün tutuklu yargılanan gazeteci Sedef Kabaş, herkesin Gülşen'e amasız fakatsız sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, “Herkes Gülşen'e destek olmalı. Çünkü mesele, Gülşen'in söyledikleri değil. Mesele toplumu sindirmek” dedi.

Sedef Kabaş: Mesele Gülşen değil toplumu sindirmek!
27-08-2022 20:47
27-08-2022 20:55
GAZİANTEP
Google News

 Hedef gösterilerek 49 gün tutuklu yargılanan gazeteci Sedef Kabaş, herkesin Gülşen'e amasız fakatsız sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, “Herkes Gülşen'e destek olmalı. Çünkü mesele, Gülşen'in söyledikleri değil. Mesele toplumu sindirmek” dedi.

Hakkında büyük bir karalama kampanyası yürütülerek hedef gösterilen ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 49 gün tutuklu yargılanan Gazeteci Sedef Kabaş, Gazete Durum'dan Burcu Yıldırım'a sanatçı Gülşen'in tutuklanmasını değerlendirdi.

Kabaş, yürütülen sürecin sistemli ilerlediğine ve bu kez “kurban” olarak Gülşen'in seçildiğine dikkat çekerek, “Amaç sindirmek, susturmak. 'Ben kendi yaşamıma, kendi bedenime, kendi kararıma saygı duyulmasını istiyorum. Kimsenin buna bir tahakküm kurmasına izin vermeyeceğim' diyen kadınlara yönelik bir adım. Herkes Gülşen'e amasız fakatsız destek olmalı. Çünkü mesele, Gülşen'in söyledikleri değil. Mesele toplumu sindirmek” diye konuştu.

“Tıpkı Hitler Almanya'sında yapıldığı gibi”

Ortada suç teşkil edecek bir şeyin iktidarın nezdinden önemli olmadığını ifade eden Kabaş, “Önce bir kurban seçiliyor. Ortada suç olması da önemli değil. Bir şarkı, atasözü, espri onların iktidarın nezdinde rahatlıkla suç olarak gösterilebiliyor. Burada, düşman hukuku denilen sistem işletiliyor. Tıpkı Hitler Almanya'sında yapıldığı gibi” dedi.

“Eğer kişi onlardan biriyse...”

Kendi ve Gülşen'in tutukluluk sürecinde olduğu gibi eyleme değil özneye bakıldığını belirten Kabaş, şöyle devam etti: “Eğer kişi, onlardan biriyse her türlü eylemi yapabilir. Bu kadınları sokak ortasında doğramak olabilir, onlarca çocuğa sistemli olarak yıllarca tecavüz etmek olabilir, uluslararası çapta Türkiye'yi gri listeye sokacak şekilde uyuşturucu kaçakçılığı yapmak olabilir, kara para aklamak olabilir, teröre destek suçları olabilir, devletin ve iktidarın bütün olanaklarını kullanarak ülkenin altını üstünü yağma etmek olabilir, cinayet olabilir, kadınlara tecavüz edip katledip sonra milletvekili olarak hayatlarına devam etmek olabilir... Ama buradan savcılar, bir şüphe dahi duymaz. Bunların hiçbiri konusunda bir adım atılmaz. Bu şüpheyi izleme zahmetine bile katlanmayacak bir düzen kurdular.” 

“Dik duran kadınlardan nefret ediyorlar”

Dik duran, eleştiren, yanlışları ortaya çıkaran, özgür, demokratik, laik, insanlara hele bu özelliklere sahip kadınlara büyük bir nefret olduğunu dile getiren Kabaş, “Dolayısıyla saldırmak için de bu özellikte olan kadınları seçiyorlar. Sonrasında yandaş medya ve trol ordularına haber gidiyor ve sistemli bir linç kampanyası başlıyor. Benimle ilgili linç kampanyalarına ve nefret söylemlerine de 'Aferin iyi gidiyorsunuz, devam edin' onayı verilmişti. Çok sistemli bir strateji üzerinden 'toplumda infial yaratıldı' denilerek savcıları harekete geçiriyorlar. Gülşen'in esprisinden toplum, ne rahatsız olmuştur ne duymuştur ne de olası infialden haberi vardır. Ama böyle bir algı yaratıyorlar. Sonra savcılar, bunu gerekçe göstererek gözaltı kararı veriyor. Gece yarısı operasyonuyla insanlar ve savundukları düşünceleri terörize ediliyor. Akabinde tutuklu yargılama kararı.... Tabi bunların hepsi yukarıdan gelen talimatlar doğrultusunda organize ediliyor. Bütün bunlar, sonucu belli bir amaca hizmet eden sahneler” ifadelerini kullandı.

“Amaç sindirmek, susturmak”

Gülşen'in tutuklanmasını isteyen savcıyla kendisini gözaltına aldıran savcının da aynı olduğuna dikkat çeken Kabaş, “Çocuğum yaşındaydı. Hakkımdaki iddianameyi de onun yazdığını düşünmüyorum. Ona yazdırıldı. Senin ifadeni alıyor ama bunu sadece yapmak için yapıyor” dedi.

Tutuklama gerekçesi için de delil karartma ve kaçma şüphesinin olması gerektiğini söyleyen Kabaş, şunları aktardı: “Bizim yerimiz, yurdumuz belli. Zaten o konuşmayı yapmış, delil karartamaz. Kaçma şüphesi yok, nasıl tutuklama veriliyor? Burada, özgür ruhlu bir kadının taviz vermeden duruşunu devam ettirmesi rahatsızlık yaratmıştır. Amaç sindirmek, susturmak. 'Ben kendi yaşamıma, kendi bedenime, kendi kararıma saygı duyulmasını istiyorum. Kimsenin buna bir tahakküm kurmasına izin vermeyeceğim' diyen kadınlara yönelik bir adım. Bu şekilde yaşayan hangi siyasi görüşten hangi cenahtan kadın olursa olsun bir hedef ve hırs var. En büyük korkuları toplumun bu kadınlardan feyz alması, bu kadınların cesaretinden cesaret bulması, bu kadınların topluma ilham kaynağı olması. Bunlardan çok korkuyorlar.” 

“Bu kadar çok saldırmalarının sebebi korkmaları”

Amasız fakatsız herkesin Gülşen'e destek vermesi gerektiğinin altını çizen Kabaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben içerideyken yazımda, 'Ama o da bu atasözünü söylemeseydi diyenlerle, aman canım o da kısa etek giymeseydi diyenler arasında zerre fark yok' dedim. Gülşen hakkında da kimsenin 'Ama o da o espriyi yapmasaydı, ama o da o şarkıyı söylemeseydi' deme lüksü yok. Herkes Gülşen'e amasız fakatsız destek olmalı. Çünkü mesele, Gülşen'in söyledikleri değil. Mesele toplumu sindirmek.”

Kabaş, “Toplumu kin ve nefrete teşvik etmekten gerçekten hapis cezası verilseydi bugün dışarıda AKP'li hiç kimse kalmazdı. Bence kim olduğuna bakmadan bu işin ahlaki, vicdani ve hukuki boyutuna dayanarak Gülşen'e ya da Sedef Kabaş'a ya da benzerlerine sahip çıkmak gerekiyor. Aslında bu kadar çok saldırmalarının sebebi de korkmaları. En çok saldıran, en çok korkanlardır. Şunu da bilsinler ki kadınlar her zamankinden daha güçlü ve cesur” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü