USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Özüpak: Bakan asıl bizim gözlerimize bakmalı!

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özüpak, EYT mücadelesinde gelinen son aşamayı anlattı.

Özüpak: Bakan asıl bizim gözlerimize bakmalı!
26-03-2022 22:21
Google News

 

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özüpak, ”Sayın Bakan asıl bizim gözlerimize bakmalı ve gözlerimizdeki mağduriyeti görmeli. Nedense bu ülkede tasarruf deyince akla sadece emekçiler geliyor. Avurapa’daki emekliler dünyayı geziyor bizim ülkemizde ise Avrupa’dan Anadolu yakasına geçemiyorlar” diye konuştu.

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Trakya’da Çerkesköy ve Çorlu’daki konfederasyona üye dernekleri ziyaret ederek temaslarda bulundu. Dernek Ziyaretleri sonrasında Klişe TV’ye açıklamalarda bulunan EYT Federasyon Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve Trakya EYT Derneği Başkanı Erdal Öztürk, EYT  mücadelesinde gelinen son aşamayı anlattı.

‘MHP O GÜN DE İKTİDAR ORTAĞIYDI BUGÜN DE’

EYT’lilerin bütçeye asla yük olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Başkan Özüpak, sadece kazanılmış bir hakkın iadesi için mücadele verdiklerini söyledi. Mağduriyet yaratan düzenlemeyi yapan koalisyon dönemi ortaklarından MHP’nin bugün de iktidar ortağı olduğunu vurgulayan Özüpak, ” İktidarın işi vadetmek değil, sorun çözmek” dedi. İyi Parti tarafından sorunun çözümü için bir komisyon kurulma teklifinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Özüpak, sorunun çözümü için bizzat Cumhurbaşkanıyla görüşmek istediklerini söyledi.

‘BAKAN BİZİM GÖZLERİMİZE BAKMALI’

Türkiye’nin hızlı değişen bir gündem sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Özüpak” Maalesef bu gündem içinde beşinci sıraya itildik. Biz iktidarı muhalefet muhalefeti iktidar yapacak güçteyiz. Bakan Nebati’nin ışıldayan gözleriyle ilgili konuşmasını ilk dinlediğimde biz de farklı şeyler düşündük. Bu ülkeyi yönetenler de bizim gözlerimize bakmalı ve mağduriyetimizi görmeliler. Biz hiç bir partinin taraftarı değiliz. Sadece sorunlarımıza çözüm arıyoruz” dedi.

‘MEZARDA EMEKLİLİK OLARAK TANIMLANDI’

Hukuki süreci özetleyen Özüpak” 1999 yılında ekonomik kriz içindeydik, 17 Ağustos depremi oldu. Herkes yaralarını sarmaya çalışıyordu. Bu kaos ortamında 4447 sayılı kanundaki düzenleme kaşla göz arasında meclisten geçti. Dönemin muhalefet partisi olan Fazilet Partisi bu düzenlemeye karşı çıktı. Mezarda emeklilik olarak tanımladı. Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. Ancak bunun kazanılmış değil de ertelenmiş bir karar olduğu gerekçesiyle başvuru reddedildi. Resmi Gazete’de yer alarak yürürlüğe girdi” diye konuştu.

Avrupa’daki emeklilik şartlarıyla ülkemizi kıyaslayan Özüpak şunları söyledi:

‘MÜCADELE BİZİ KARDEŞ GİBİ YAPTI’

“Avrupa’da emekli olanlar dünyayı geziyorlar ama bizim emeklilerimiz daha Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçemiyorlar. Verilen mücadele bizleri kardeş gibi yaptı. Bir EYT’linin çocuğu üniversite kazandıysa, hasta olduysa, tayini çıktıysa hemen sosyal medya üzerinden örgütleniyor ve sorunlara çare buluyorlar”

‘SADECE ÇÖZÜM İSTİYORUZ’

“Bazı algı operasyonları var, sanki biz iktidar karşıtıyız, bu nedenle haklarımız verilmiyormuş gibi. Biz ne iktidarın ne de muhalefetin yanındayız. Sadece çözüm istiyoruz. Bize siz istifa ederseniz muhatap alınırsınız deniyor. Bunu söyleyenlerin hiç biri mücadelenin içinde değil. Bizim derneklerimize üye olsunlar koltuğumu onlara devredeyim”.

‘BİZZAT CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ’

” 22 Şubat’ta Ankara’daydık iktidar bloğu ve muhalefet partileriyle temaslarımız oldu. Gelinen noktada Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek istiyoruz. Başkanvekillerine, milletvekillerine derdimizi anlattığımızda bir çözüm gelmiyor.”

‘MALİYET GÖNÜLLÜLERİMİZ TARAFINDAN KARŞILANIYOR’

“Mücadelemiz için Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Derneklerimizde arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Dernek yönetmek çok zor. Bu gezilerin finansmanı bazen merak konusu oluyor. Bu maliyeti sadece gönüllülük esasına göre hareket eden üyelerimizden karşılıyoruz. 15 Mayıs’ta bir mitingimiz var. 2019’daki mitingimiz 2 milyona ulaşmıştı. Şimdi 5 milyonu geçmeyi hedefliyoruz.”

’15 MİLYONLUK BİR KİTLEDEN BAHSEDİYORUZ’

“EYT’liler bütçeye yük değildir. Emekli olacaklar arasında staj borçlanması olanlar, yaşını doldurmamış kişilerle birlikte 5 milyona ulaşan bir kitle var. Ama yasa çıkarsa pirim günlerini doldurdukları için sadece 750 bin ila 1 milyon civarında kişi emekli olacak. EYT’liler aileleriyle beraber düşündüğümüzde 15 milyonluk bir kitleye ulaşmış durumda.”

‘HAZİNEYE YÜK OLANLARIN KİMLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ’

” Bu işe ilk başladığımızda amacımız sadece EYT’yi ortadan kaldırmaktı. Zamanla Sosyal Güvenlik Kanunu’nda pek çok probleme şahit olduk. Staj borçlanmasından, annelerin doğum iznine kadar onlarca çözülmesi gereken sorun var. Emekli maaşının çok düşük olması da başlı başına bir problem. Bugün sağlık sigortasından yararlanamayan EYT’ilerden tutun da, pirim gününü doldurduğu halde emekli maaşı düşmesin diye çalışamayanlar da var. Bu ülkede tasarruf deyince ilk akla emekçi geliyor. Biz hazineye yük değiliz. Erken emeklilik istemiyoruz. Hazine yük olanların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü