USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel: Haramilerin saltanatını yıkacağız!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel: Haramilerin saltanatını yıkacağız!
06-10-2021 15:26
Google News

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, Pandora Belgelerine ve öğrencilerin yurt sorununa dikkat çekti. 

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle oldu:

Haramilerin saltanatını yıkacağız.

Sen diyorsun diye gençler kindar olmazlar. Gençlere konuşurken muazzam cümleler kuruyor.

19 yıldır Tayyip Bey’e çalışan prompter, artık bize çalışıyor. Biz yazdıramazdık cümleleri.

Özetle Tayyip Bey, üniversitelere bütçeyi bulun daha iyi hizmet verin diyor.

1863’ten beri geleneği olan Boğaziçi’ne zorla Melih Bulu’yu dayadınız. 6 ay kaybetti. Yine öğrencilerin ve akademisyenlerin olmaz dediği rektör yardımcısını atadınız.

Asgari ücrete kıyasla yüzde 25 olan burs yüzde 23’e düşmüş. Eskiyle bugünü karşılaştırırken çeyrek altın hesabı yaparlardı. 650 lira verdiğin burs çeyrek altın hesabıyla 1367 lira olacaktı.

Yurt kapasitesi tartışması var. AK Parti geldiğinde üniversite kazanan öğrenciden 9.7’sine yurt sağlayabiliyorduk. Şimdi 8.3’ünün yurdu var. Hesap bu kadar basit. Üniversite öğrencilerinin yüzde 15’i İstanbul’da. Yurdun 3.5’i İstanbul’da.

Yurtsuzum diyen öğrenciye teröristsin diyemezsin.

Tayyip Bey, pazar günü Tarım Kredi Kooperati’nin Üsküdar’daki marketine giderek alışveriş yaptı. Gitti iki alışveriş arabesi doldurdu, dedi ki fiyatlar uygun dedi. Kendisinden asgari ücretten kirayı, elektriği, suyu düşmesini, 1002 lira ile sepeti doldurmasını istiyorum. Millete havale ediyorum.

Bölücü barbunya, alçak nohut birliğimize beraberliğimize kast ediyor demiştik. Sorumlulun sivri biber olduğunu millet bilsin demiştik. Bahçeli tavsiyemizi tuttu. “Bölücü kebapçıların işsizlikte payı var.” dedi. Mizah diye çağrı yapmıştı, ben bazı çağrıları yaparken dikkate alınacağını düşünüp susacağım.

Pandora Belgeleri çıktı. Bunlardan biri Çalık, öbürü Rönesans, Saray’ın müteahhidi. Kurumlar vergisi yüzde 2 olan Malta’da şirket kurmuşlar. Tam yasadaki gibi. Biz de bunlardan vergi alamıyoruz. Vergi cennetine transfer ettiği için paraları. Erdoğan çıksa bunlardan alacağız dese mu milletin bir kaybı yok. Daha 218 şirket gelecek liste yayınlanmadı diye. Binali Yıldırım’ın oğlu yüzde 30 değil 2 vergi veriyor. O yüzden yayınlanmyor.

Tayyip Erdoğan, 3 milyar dolarlık kredinin ödendiğini gördü Paris İklim Anlaşması'nı hatırladı. Yapılan iş doğrudur ama hiç öyle konuşmasınlar: Doğa şu kadar önemli. Karbon ayak izinin küçülmesi lazım. 5 yıldır gereğini yapmayan Recep Tayyip Erdoğan ve partisidir. Hiç olmazsa burada CHP demişti desinler.

Bir hukuk skandalı yaşanıyor. İstanbul Büyükada İlçe Başkanımımız Ercan Akpolat öğlen saatlerinde darp edildi. Adalar'da iskele var. İskele İBB'ye ait. 2018 yılında İBB burayı şehir hatlarına kiralamış 10 yıllığına. Bundan normal bir şey yok. Sonra ne olmuş? Şehir hatları yönetim AK Parti'deyken Bilal Erdoğan'ın TÜGVASI'na kiralamış 3. kişiye kullandırıyor sözleşmeye aykırı. Biz gelmesek bunlar bilinmeyecek. 

Ekrem İmamoğlu'nun ekibi bakıyor, burada bir yer var çok değerli. Bunun İstanbulluların kullanımına sunulması lazımken neden TÜGVA'da. Neden dindar ve kindar nesil yetiştirmek isteyenlerin hizmetinde. 

Bir bakıyorlar sözleşmeye 3. kişilere izin olmadan kiralanamaz. Mahkeme haklısın diyor. Bunlar çıkmıyor. Mahkeme çıksınlar diyor. İBB yazıları yazıyor olmuyor. Orayı boşaltın deyince arbedeler. Dünden itibaren Adalılar iskelelerine sahip çıkıyorlar. 

Mahkeme kararına rağmen Süleyman Soylu'nun Suçişleri Bakanımızın, talimatı ile bir suç daha işlendi. İlçe başkanımız, zabıta müdürümüz, İBB'nin yetkilileri, şehir hatlarının görevlileri darp edildiler. 

Daha söyleyecek bir şey yok. Bu harami düzeni son bulacak demiştik. Buluyor. Bulmasında mahkeme kararlarına bile direniyorlar. Milletimize şikayet ediyoruz. 

Bilal Erdoğan'ın babası o sırada ne yapıyor. Konuşuyor. Hiçbir genç ülkenin cumhurbaşkanı istiyor diye kindar olmazlar. Sen diyorsun diye kindar olmaz. Gençlere konuşurken muazzam cümleler kuruyor. 

19 yıldır Tayyip Bey'e çalışan prompter, artık bize çalışıyor. Biz yazdıramazdık cümleleri. 

Özetle Tayyip Bey, üniversitelere bütçeyi bulun daha iyi hizmet verin diyor. 

1863'ten beri geleneği olan Boğaziçi'ne zorla Melih Bulu'yu dayadınız. 6 ay kaybetti. Yine öğrencilerin ve akademisyenlerin olmaz dediği rektör yardımcısını atadınız. 

Asgari ücrete kıyasla yüzde 25 olan burs yüzde 23'e düşmüş. Eskiyle bugünü karşılaştırırken çeyrek altın hesabı yaparlardı. 650 lira verdiğin burs çeyrek altın hesabıyla 1367 lira olacaktı. 

"ÖĞRENCİYE TERÖRİST DİYEMEZSİN"

Yurt kapasitesi tartışması var. AK Parti geldiğinde üniversite kazanan öğrenciden 9.7'sine yurt sağlayabiliyorduk. Şimdi 8.3'ünün yurdu var. Hesap bu kadar basit. Üniversite öğrencilerinin yüzde 15'i İstanbul'da. Yurdun 3.5'i İstanbul'da. Yurtsuzum diyen öğrenciye teröristsin diyemezsin. 

Yurt sorunu yoksa çocuklardan, torunlardan, konudan, komşudan, akrabadan, eşten, dostan yurt için vekillere telefon gelmiyorsa biz bir şey demeyeceğiz. 

MHP yurt sorunu yaşayan öğrencilere ne kadar ilgili olduğunu söylüyor. Özhaseki, 'Talimat verdik. Tüm belediyelerimiz yurt sorununun bir ucundan tutacak' diyor. Gaziantep Belediye Başkanı, yurtsuz öğrencileri ağırlamak için yaptığı proje ile övünüyor bu sırada bakıyorsunuz Tayyip bey 'Yurt sorunu yok' diyor.

"MİLLETİMİZE ŞİKAYET EDİYORUZ"

Tayyip bey pazar günü Tarım Kredi Kooperatifi'nin Üsküdar'daki marketine giderek alışveriş yaptı. Gitti, iki alışveriş arabası doldurdu 1002 lira ödedi ve 'Fiyatlar gayet uygun' dedi. Hiçbir yorum yapmadan milletimize şikayet ediyoruz.

İçinde et, süt, yumurta yok. Abur cubur gofret var. Millete layık gördüğü arabaya et, süt koymayan cumhurbaşkanının milletle irtibatı kesilmiştir. Market arabasına et koyamadıktan sonra o arabayı yürütmeye kalkma. Sofrada yangın var, mutfakta yangın var, cüzdanda yangın var, memlekette yangın var ama Tayyip Bey gofret alarak saçını tarıyor.

DEVLET BAHÇELİ'YE KEBAP YANITI 

Bölücü barbunya, alçak nohut birliğimize beraberliğimize kast ediyor demiştik. Sorumlulun sivri biber olduğunu millet bilsin demiştik. Bahçeli tavsiyemizi tuttu. "Bölücü kebapçıların işsizlikte payı var." dedi. Mizah diye çağrı yapmıştı, ben bazı çağrıları yaparken dikkate alınacağını düşünüp susacağım.

Pandora Belgeleri çıktı. Bunlardan biri Çalık, öbürü Rönesans, Saray'ın müteahhidi. Kurumlar vergisi yüzde 2 olan Malta'da şirket kurmuşlar. Tam yasadaki gibi. Biz de bunlardan vergi alamıyoruz. Vergi cennetine transfer ettiği için paraları. Erdoğan çıksa bunlardan alacağız dese mu milletin bir kaybı yok. Daha 218 şirket gelecek liste yayınlanmadı diye. Binali Yıldırım'ın oğlu yüzde 30 değil 2 vergi veriyor. O yüzden yayınlanmyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü