USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan için değil, her doğan için anayasa...

4 Kasım'da gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nda CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, partisinin grup toplantısında ilk konuşmasını yaptı.

Özgür Özel: Erdoğan için değil, her doğan için anayasa...
14-11-2023 14:22
14-11-2023 15:45
ANKARA
Google News

38. Olağan Kurultay'da CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, partisinin grup toplantısında ilk konuşmasını yaptı. CHP lideri Özgür Özel, ilk grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nu ayakta alkışlattı.

Özel, sözlerine eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, "Ülkemiz çok zor bir dönemden geçti. Demokrasi kanallarının tıkandığı, hukukun rafa kaldırıldığı dönemde 13 yıl mücadele vermiş. Artvin'de PKK'nın hedefi olmuş, Çubuk'ta linç girişimine uğramış, Ankara'dan İstanbul'a 432 kilometere yürüyerek dünya siyasi tarihine geçmiş genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu saygıyla selamlıyorum. Emekleri unutulmaz, ona vefamızı her fırsatta göstereceğiz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum. ifadelerini kullandı.

DİSK'in adalet yürüyüşüne destek vereceklerini duyuran ve 'Darbe' açıklamasında bulunan Özel, "Biri Erdoğan'a karşı darbeye kalkarsa onun karşısında dururuz ama bu darbe girişiminde meydanı Erdoğan'a bırakmayız. Erdoğan haddini bil" dedi.

4 Kasım'da gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nda CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, partisinin grup toplantısında ilk konuşmasını yaptı.

 "GELİN BABA EVİNDE GÜÇLENELİM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Bu baba evinin kapıları herkese açık. Tapusu ne Özgür Özel'dedir ne Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Gelin baba evine güçlenelim. Baba evi sizleri bekliyor" 

Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Meclis'teki ilk grup toplantımızı yapıyoruz. Genel Başkan dahil herkesin seçimle değişebildiği bir parti olduk. Bu partiyi siz iktidar yapacaksınız. Türkiye'de hukuk rafa kaldırıldı.

KILIÇDAROĞLU MESAJI

Hepimize ve bu partiye çok emeği olan Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu saygıyla selamlıyorum. Ona vefamızı her fırsatta göstereceğiz.

Kurultayın ne kaybedeni vardır, ne kazananı Özgür Özel’dir. Kurultayımız CHP'nin kazandığı ve Türkiye'nin kazandığının çok yakın zamanda anlaşılacağı bir kurultaydır.

GÖLGE KABİNE AÇIKLAMASI!

Etkin ve kararlı muhalefet yapacağız. Gölge kabinesi görevlendirmesi yaptık. CHP'nin gölge kabinesinin 9'u kadın 9'u erkek.

Aramızda kimse diğerinden üstün değil anlayışı var. 

"HATAY MİLLİ MESELEMİZDİR"

Depremzedeler hâlâ çadırdalar. Hatay'da hâlâ enkazında yüzde 25'i duruyor.

Deprem meselesi siyaset üstüdür. Deprem bölgesindeki düzenlemeler hızla yapılmalı.

YÜRÜYÜŞ KARARINI DUYURDU!

Barolar Birliği bir eylem yaptı onu hep birlikte destekledik. Şimdi bir başka yürüyüş var DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İstanbul'dan Ankaraya doğru yürüyor. Takip ediyoruz. Örgütlerimiz Eskişehir'de onlarla yürüyecekler. Vardıklarında ben ve grubum DİSK ile birlikte Ulus'a yürüyeceğiz, yeni yollarla tanışacaklar, yeni kulaklar işitmeye başlayacaklar. Değiştireceğiz bu ülkenin kaderini. Emek ile sermaye karşı karşıya gelmişse emeğin yanındayız!

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Yargıtay Can Atalay kararında AYM'ye kafa tuttu. Bu karar, bu Meclis tarafından hızla ele alınmalı dedik. Numan Kurtulmuş'u aradım, önce olumlu baktı, sonra ne olduysa oldu Danışma Kurulu toplanmadı. Sonra uçaktaki konuşmalarından anlaşıldı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay'ın kararına destek veriyor.

Darbeyi asker yaparsa askeri, siviller yaparsa sivil darbe olur ama Cumhurbaşkanı yapıyorsa ömrümde gördüğüm en hadsiz darbedir. 

Bu darbe girişiminde Recep Tayyip Erdoğan'a meydanı bırakmayız. Aslında öyle bir iş yapıyor ki, anayasanın 153. maddesi açık, net. Sen anayasanın 153. maddesini yok sayarsan biri de çıkar anayasanın 107. maddesin yok sayar. Sen gücünü anayasadan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsun.

Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın. Gidip anayasa değişikliği için kapılarını çalacağız diyor. 

Anayasa herkese yapılır, hatta her doğana yapılır. Ama bu anayasa her doğana değil, Erdoğan'a yapılıyor. Onun için sorun çıkıyor. Her doğan için anayasa yapana kadar Erdoğan anayasası ile mücadele etmeye devam edeceğiz.

'İLK ZİYARETİM KKTC'YE'

İlk ziyaretimi KKTC'ye yapacağım. İkinci ziyaretimi Azerbaycan'a, sonrakini ise 25 Kasım'da Bosna Hersek'e gerçekleştireceğim. Bundan sonra nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız, ilişkilerimizi tazeleyeceğiz. Sosyal demokrat partilerle, Avrupa Konseyi ile, Sosyalist Enternasyonal ile sıkı ilişkilerimiz olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü