USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Metin Uca'nın cenazesinde provokasyon!

Ünlü sunucu Metin Uca, son yolculuğuna uğurlanıyor. 62 yaşında hayatını kaybeden Uca’nın cenaze namazı sırasında gerginlik yaşandı.

Metin Uca'nın cenazesinde provokasyon!
19-11-2023 14:02
19-11-2023 19:57
ANKARA
Google News

Ünlü sunucu Metin Uca, son yolculuğuna uğurlanıyor. 62 yaşında hayatını kaybeden Uca’nın cenaze namazı sırasında gerginlik yaşandı.

Bir süredir yoğun bakımda tedavisi süren televizyon programcısı, yazar ve sunucu Metin Uca, 62 yaşında hayatını kaybetti. Uca, Ankara Kocatepe Camii'nden son yolcuğuna uğurlandı. Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine Fenerbahçe forması koyulduğu görüldü.

Cenaze töreninde iki provokatör yüzünden gerginlik yaşandı. Uca’nın sevenleri provokatörlere tepki gösterirken, imam ise kalabalığa sakin olmaları konusunda uyarı yaptı. Provokatörler kalabalığın tepkisi üzerine camiden koşarak kaçtı.

NAMAZ SIRASINDA PROVOKASYON

Metin Uca için cenaze namazının kılındığı sırada bir grubun "Camiye getirilmeyi istemiyordu" diyerek bağırdığı duyuldu. Bunun üzerine cenazeye katılanlar tepki gösterdi. Namaz kılanların arkasından bir grubun ise yuhlamaları yine imamın araya girmesiyle son buldu.

KOŞARAK KAÇTILAR

Uca’nın sevenleri, cenazeye saygısızlık yapan provokatörlere tepki gösterdi. Provokatörler tepkilerin üzerine cami avlusundan koşarak kaçtılar.

KİM BU PROVOKATÖRLER?

Uca, Ankara Kocatepe Camii’nden son yolculuğuna uğurlanırken, henüz kimliği belirlenemeyen iki kişi cenaze namazı kılındığı sırada provokasyon yaptı. İmama seslenen provokatör, “Hocam metin bey camiye cenazesinin getirilmesini istemedi” diyerek namazı bölme girişiminde bulundu. İmam ise provokatöre yanıt vermeden namaza devam etti. Metin Uca’nın sevenleri provoakatörleri yuhalarken, imam provokatörlere karşı sakin kalınması uyarısı yaptı.

'KÜLLERİMİ İSTANBUL BOĞAZI'NA SERPİN' DEMİŞTİ

Uca, geçmişte konuk olduğu bir programda ölmekten korkmadığını belirterek vasiyetini açıklamıştı.

Yakılmak istediğini belirten Uca, şunları söylemişti:

“Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü