USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kimsesizlerin kimsesi oldular...

Farklı ülkelerden ve şehirlerde gönüllülerin oluşturduğu ‘Şeker Tadında Projesi’ kimsesiz çocukların umut kaynağı oldu.

Kimsesizlerin kimsesi oldular...
09-02-2024 11:17
09-02-2024 11:31
GAZİANTEP
Google News
Farklı ülkelerden ve şehirlerde gönüllülerin oluşturduğu ‘Şeker Tadında Projesi’ kimsesiz çocukların umut kaynağı oldu. SMA hastası Eren’e yardım amaçlı başlatılan proje, sonraki süreçte yetim çocuklara ilişkin yardım kampanyaları ile sınırları aştı.
Öncülüğünü Kemal Ceyhan ve Arzu Çelin’in yaptığı Şeker Tadında Projesi Türkiye’nin 81 ilinde kimsesiz çocukların hayatına dokunuyor. Proje ile çocukların temel ihtiyaçları karşılanırken bunun yanı sıra öksüz öğrencilere burs temin ediliyor.
PROJE 4 YILDIR DEVAM EDİYOR
Yaklaşık 4 yıldır devam eden proje sayesinde Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin çocuğun hayatına dokunan proje kapsamını genişleterek yoluna devam ediyor. Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Proje’nin yöneticilerin Kemal Ceyhan, fikrin nasıl oluştuğunu ve bundan sonraki amaçlarını anlattı. 
FİKİR NASIL OLUŞTU?
Projenin SMA hastası Eren’e yardım amaçlı başlatılığını ifade eden Kemal Ceyhan, ‘’SMA’lı çocuklara yardım amaçlı bir platform oluşturduk. Eren öldükten sonra bu projeyi tü yerim çocuklar kapsayan bir yapıya dönüştürdük ve kapsamı genişleterek devam ettik. 25 kişilik gönüllü bir ekimiz. Almanya, Avusturya, Gaziantep, Kocaeli, Adana, İstanbul, Ankara, birçok ilde yaşayan gönüllü arkadaşlar var.’’ dedi. 
10 BİNLERCE YETİM ÇOCUĞA DOKUNDULAR
Bugüne kadar 10 bini aşkın yetim çocuğun hayatına dokunduklarına dikkat çeken Kemel Ceyhan, ‘’Son zamanlarda depremzede çocuklara yönelik yardımlar yapıldı. Yaş günlerinde, doğum günlerinde, bayramlarda ve diğer özel günlerde çocukların ihtiyaçlarına göre yardımlar yapıyoruz. Bizde kayıtlı 15 çocuk var. Bunların tüm ihtiyaçları ile biz ilgileniyoruz. Ev tutup eşyalarını aldığımız çocuklar var. Eğitim yardımından sosyal yaşamındaki tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz’’ ifadelerini kullandı. 
HANGİ ÇOCUKLAR YARARLANABİLİYOR?
Ceyhan, yardım yaptıkları çocuklarda bazı kriterler aradıklarını da belirterek şunları söyledi: ‘’Birinci kriter öksüz olması, okulda başarılı olması ve 14 yaş üstü olmaması. Özellikle kız çocuklarının okuması için özen gösteriyoruz. Adana Depremzedeler Derneği çatısı altına valilik izniyle alınmış Iban üzerinden hayırseverler yardım yapabiliyorlar. Amacımız daha fazla yetim çocuğun hayatına dokunmak.’’
Ceylan, burstaki çocukların sayısını artırmak ve yardım yapılan çocuklarında büyüyünce başka yetim çocukların hayatına dokunmasının en büyük hayali olduğunu da sözlerine ekledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü