USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Kaplan’ın Avukatı: Üst kurul raporu doğruladı!

Mehmet Kaplan’ın Avukatı Enes Akbulut, Adli Tıp Üst Kurulu’nun raporunu değerlendirdi.

Kaplan’ın Avukatı: Üst kurul raporu doğruladı!
27-12-2021 09:07
Google News

Mehmet Kaplan’ın Avukatı Enes Akbulut, Adli Tıp Üst Kurulu’nun raporunu değerlendirdi.

“Üst Kurul raporu Mehmet Kaplan’ın ifadelerini doğruluyor”

Gaziantep’te dördüncü kattan şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen’in ölümü ile ilgili olarak Adli Tıp Üst Kurulu tarafından hazırlanan rapor mahkeme heyetine ulaştı.
Mehmet Kaplan'ın avukatı Enes Akbulut, Adli Tıp Üst Kurulu raporunu değerlendirirken, "Rapor, yargılama aşamasından bugüne kadar tüm söylediklerimizin doğruluğunu teyit etmiştir. Raporla birlikte yargılama aşamasında en fazla üzerinde durulan konular olan, vücutta meydana gelen ray tipi ekimozların nedeni, oda içerisindeki kan örneklerinin kime ait olduğu gibi konular netliğe kavuşmuştur" dedi.
Duygu Delen'in ölümüyle ilgili yargılanan Mehmet Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut, Adli Tıp Üst Kurulu’nun raporu ile ilgili olarak, “Rapor bizim bugüne kadar mahkemede söylediklerimizi ve Mehmet Kaplan’ın verdiği tüm ifadeleri teyit ediyor” diye konuştu.

YARALANMALARIN TAMAMI DÜŞMEYE BAĞLI

Av. Enes Akbulut, şöyle devam etti: "ATK Üst Kurul raporu bugüne kadar mahkemeye sunduğumuz beyanları doğrulamıştır. 30 Uzman hekimin imzasını taşıyan Adli Tıp Üst Kurulu raporunda mütevaffada tespit edilen sağ kol ve sol bacaktaki ray şeklinde tarif edilen ekimozların yüksekten düşme sonrasında zemine çarpmanın etkisiyle olabileceği belirtilmiş ve oda içerisindeki kan örneklerinin tamamının müvekkil Mehmet Kaplan'a ait olduğu tespit edilmiştir. Yine üst kurul raporunda müteveffanın ölümüne neden olan yaralanmaların tamamının yüksekten düşmeye bağlı olduğu belirtilmiştir.

ATK ÜST KURULU, "DÜŞERKEN CANLIYDI" DEDİ

Adli Tıp Üst Kurulu'nun raporunda, Duygu Delen'in düşerkenki bilinç durumuna da yer vermiştir. Duygu Delen'in düşerken canlı olduğunun belirtildiği raporda, 'Dava dosyasında mevcut tıbbı belgeler ve otopsisinden elde edilen bulgular dikkate alındığında, çocuğun düşme esnasında canlı olduğu, bilinç durumunun mevcut verilerle bilinemediği' ifadeleri kullanılmıştır. Bu konudaki tespitler de bizim olayla ilgili bugüne kadarki beyanlarımızla örtüşmektedir.

RAPOR, BUGÜNE KADAR MAHKEMEYE SUNDUĞUMUZ İDDİALARI DOĞRULUYOR

Biz Savunma makamı olarak olayın başından beri müteveffanın vücudunda meydana gelen ray tipi ekimozların düşme sonucu oluştuğunu, oda içerisindeki kan örneklerinin tamamının Mehmet Kaplan'a ait olduğunu, müteveffanın düşerken bilincinin açık olduğunu, dolayısıyla olayın bir intihar olduğunu beyan ettik. Bu beyanlarımızı alınan ATK Üst Kurulu raporu ile birlikte yine dosya içerisinde bulunan Prof. Dr. Nadir Arıcan, Prof. Dr. Çağlar Özdemir ve mahkeme heyetinin belirlediği bilirkişi heyetince hazırlanan raporlar da teyit etmişti.

RAPORDA MEHMET KAPLAN’IN SÖYLEDİKLERİNİ ÇÜRÜTEN BİR İFADE BULUNMUYOR

Müvekkilim Mehmet Kaplan, olayın başından bu yana verdiği ifadelerde hiçbir değişiklik yapmamış, hep doğruları söylemiştir. Olaydan sonra delilleri karartma gibi bir düşünce içine girmemiştir. Sonuç olarak Adli Tıp Üst Kurulu tarafından verilen raporda, Mehmet Kaplan’ın bugüne kadar söylediklerini çürüten bir ifadeye yer verilmemiştir. Böylece ATK Üst Kurulu raporu ile birlikte müvekkilim hakkındaki asılsız iddiaların hiçbirinin geçerliliği kalmamıştır. Yargılamada gelinen aşamada Mehmet Kaplan'ın tutukluluğunu gerektirecek bir neden kalmamıştır."

İDDİANAMEYE KONU PROF. DR. HAKAN KAR’IN RAPORUNDAKİ İDDİALAR BİR KEZ DAHA GEÇERLİLİĞİNİ KAYBETTİ

Adli Tıp Üst Kurulu tarafından hazırlanan 30 uzman hekim imzalı raporla birlikte olayla ilgili ilk bilirkişi raporunu hazırlayan Prof. Dr. Hakan Kar'ın iddialarının da bir geçerliliğinin kalmadığını söyleyen Av. Akbulut, "Prof. Dr. Hakan Kar duruşmada yaptığı açıklamada, raporunun eksik veriler ve olay yerine gitmeden hazırladığını söylemişti" şeklinde açıklamada bulundu.
Av. Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı: "Dava sürecinin başından beri tek amacımız maddi gerçeğin hukuk ve bilim ışığında ortaya çıkarılmasıydı. Adli Tıp Üst Kurulu raporu da bugüne kadarki beyanlarımızın doğruluğunu ve haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü